URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Decembrie 2020, 12:48

Circa 600 de militari, inclusiv din Bihor, vor ajuta DSP-urile în anchetele epidemiologice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Angajații de la Direcțiile de Sănătate Publică din țară vor fi ajutați în realizarea anchetelor epidemiologice de circa 600 de militari, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Activitatea primilor 230 de militari a început marți în județele Bihor, Alba, Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman și Tulcea. 

Potrivit site-ului de știri Libertatea.ro, aceștia au primit sarcini de operatori call-center, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de Covid-19. 

De asemenea, sunt pregătite efective care să-şi desfăşoare activitatea, în aceleaşi condiţii, în Municipiul Bucureşti şi în alte judeţe, în funcţie de solicitările Direcţiilor de Sănătate Publică. Colaborarea cu DSP-urile se realizează în baza unor protocoale instituţionale, la solicitarea acestora, precizează ministerul. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a confirmat, marți, informația privind sprijinul acordat de Ministerul Apărării în vederea continuării anchetelor epidemiologice. Acesta a precizat că intervenția militarilor e un pas binevenit și că și alte state au apelat la ajutor militar.

Chestionat de jurnaliștii din presa centrală, acesta a mai declarat că lumea trebuie să înțeleagă că aducerea vaccinului în țară nu va coincide cu momentul eliminării definitive a epidemiei de Covid și că numărul cazurilor poate crește concomitent cu procesul de vaccinare a populației.

„Vor exista luni în care se vor înregistra valuri noi de cazuri de infecții, în timp ce se derulează și vaccinarea. Lanțul de infectare se va întrerupe de abia după ce vom avea 60-70% din populație vaccinată. Deci un impact pozitiv al vaccinului l-am putea vedea de abia prin vara anului viitor, dar acum este greu de anticipat. Ce vreau să se rețină e faptul că oamenii trebuie să se informeze corect și să aibă încredere că vor primi toate informațiile necesare și corecte în privința acestui vaccin”, a comentat Arafat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON