URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Octombrie 2017, 21:00

Cine sunt noii miniştri votaţi de PSD

Cine sunt noii miniştri votaţi de PSD foto: adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat vineri noii miniştri ai Guvernului care vor ocupa funcţiile lăsate vacante de Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc.

"Am prezentat colegilor din CEx propunerile pentru miniştri. Pentru postul de vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Fonduri Europene - Paul Stănescu, senator. Pentru Ministerul Transporturilor pe dl. Felix Stroe, care este preşedintele organizaţiei PSD Constanţa şi director general la RAJA. Pentru ministru delegat pentru Fondurile Europene - Marius Nica", a anunţat Liviu Dragnea, citat de gandul.info.

Liderul PSD a declarat că membrii Comitetului Executiv au dat un vot unanim pentru noii miniştri, cu excepţia lui Nicolae Bănicioiu care s-a pronunţat împotriva propunerii ca Paul Stănescu să devină vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale.

Tot vineri au avut loc şi discuţii în cadrul coaliţiei PSD-ALDE. După ce miniştrii PSD, cu portofolii la Dezvoltare, Transporturi şi Fonduri Europene au decis să îşi dea demisia, acelaşi lucru era aşteptat de către premier şi din partea lui Viorel Ilie (ALDE), ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, dar partidul nu a renunţat la susţinerea sa.

Întrebat dacă nu e lipsă de consecvenţă faptul că păstrează un ministru care are probleme la DNA (Viorel Ilie, n.r.), în timp ce Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au demisionat, premierul Mihai Tudose a răspuns: "Am vorbit despre cele două colege nu despre incompetenţă şi nu de faptul că sunt vinovate, ci despre percepţia pe care o poate avea la Bruxelles.... Am înţeles, domnul Ilie Viorel nu lucrează cu Bruxelles-ul". 

Apropiați și neamuri

Adevarul.ro publică și CV-urile noilor miniștri. Astfel, potrivit sursei citate, Felix Stroe este directorul companiei de apă din Constanța, RAJA Constanţa. El i-a luat locul lui Radu Mazăre la şefia PSD Constanţa, după ce Mazăre a demisionat din funcţia de preşedinte al filialei şi, ulterior, şi din cea de membru de partid, în 2015. Datorită influenţei căpătate în PSD după ieşirea din prim-plan a lui Nicuşor Constantinescu şi a lui Radu Mazăre, Stroe este considerat noul baron al Constanţei.

Felix Stroe s-a născut pe 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. După ce a absolvit Liceul BP Haşdeu din Buzău, a urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. A mai terminat Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de Comandă şi Stat Major, dar mai are şi un curs de manager în turism. Între anii 1878 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani comandant de nave de război. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003, este directorul general al SC RAJA SA. Este căsătorit şi are doi copii: Elena şi Cosmin.

Paul Stănescu este vicepreşedinte PSD şi un apropiat al lui Liviu Dragnea, a condus Consiliul Judeţean Olt între 2008 şi 2016, și de anul trecut este senator. Fratele acestuia, Alexandru Stănescu, deputat, preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, se află la al doilea mandat parlamentar, iar fiul senatorului Paul Stănescu s-a aflat şi acesta, până la definitivarea listei de candidaturi, de asemenea printre propuneri. Soţia senatorului, Marieta Stănescu, a fost o vreme angajată consilier în cadrul Ministerului Educaţiei, informaţie apărută în ultima declaraţie de avere a parlamentarului, în care se menţionau ca venituri înregistrate de soţie, salariul de consilier în ministerul amintit şi pensia. În declaraţia trecută a senatorului, din ianuarie, apăreau ca venituri înregistrate de soţie pensia şi salariul de profesor la şcoala Gimnazială Vişina.

Marius Nica a mai deţinut portofoliul Ministerului Fondurilor Europene, în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb, căruia i-a fost de mai multe ori director de cabinet sau consilier. S-a născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru. El a absolvit Academia de Informaţii, a lucrat în MApN şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii. El a fost şi preşedinte al CA al Loteriei. Nica a absolvit, în 2003, Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, secţia Facultatea de Informaţii. Ulterior, Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009). După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale. Între altele, în perioada mai 2011 - mai 2012 el a fost administrator al societăţii SC Holding Group Trading International S.R.L. Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister. În perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb. El a fost ministru al Fondurilor Europene în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, iar în ianuarie 2016 Nica a fost numit secretar general în acelaşi minister, mai arată adevarul.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
LIMBA NOASTRA-I O CORVOADA
... NOIII ( trei I!!!!! ) MINISTRI...
Postat 13 Octombrie 2017, 23:08 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON