URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 August 2018, 19:41

Cine sunt cei 6 procurori care vor să ia locul lui Kovesi la şefia DNA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lista finală a procurorilor care şi-au depus candidatura pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost publicată vineri de Ministerul Justiţiei. Este vorba despre 6 magistraţi: Paula Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Sorin Armeanu, Adina Florea şi Andrei Bodean.

Agenţia de ştiri Mediafax publică şi o descriere a celor şase magistraţi care vor lua locul Laurei Codruţa Kovesi.

Astfel, potrivit sursei citate, procurorul Gabriela Scutea a fost, între noiembrie 2006 - mai 2013, adjunct al Procurorului General (Kovesi) şi era responsabilă pentru activitatea Secţiei judiciare, activitatea de resurse umane şi documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanţare externă, precum şi audit. Între mai - august 2013, Scutea a fost numită consilier al Procurorului General de atunci, Tiberiu Niţu. În ianuarie 2016, în perioada scandalului privind OUG 13, Gabriela Scutea era secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Ea şi-a început activitatea în 1995 ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.

Procurorul militar Nicolae Lupulescu are grad de generalul-maior Nicolae Lupulescu şi activează în cadrul Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, însă din 14 martie 2016, a fost detaşat pentru o perioadă de trei ani la Ministerul Apărării.

Paula Tănase vine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Are 47 de ani şi, potrivit CV-ului său, în cei "aproape 16 ani de activitate, deşi au fost perioada în care am soluţionat peste 1.000de dosare pe an cu stoc zero de la o săptămână la alta, nu am avut nicio restituire sau achitare în soluţiile de trimitere în judecată dispuse". Paula Tănase a lucrat şi ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, mai mulţi ani, absolvind Facultatea de Drept din Iaşi în 1996.

Andrei Bodean este un procuror care vine de la Constanţa. El este cunoscut şi pentru că, în 2017, a formulat o cerere de apărare a reputaţiei profesionale privind unele afirmaţii dintr-un articol de presă, unde scria că magistratul şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu rea credinţă privind urmărirea penală ce-l privea pe avocatul Sorin Calaigii, ulterior condamnat la închisoare cu executare pentru corupţie. CSM a admis cererea lui Andrei Bodean. El este şi cel care l-a trimis în judecată pe fostul edil Radu Mazăre şi l-a anchetat şi pe Nicuşor Constantinescu.

Şi Adin Florea vine din Constanţa. Sorin Armeanu este prim procuror al Tribunalului Vaslui.

Cei şase urmează să susţină candidatura în faţa unei comisii prezidate de ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Este cel de-al doilea concurs demarat de Ministerul Justiţiei, după ce, în primul, niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu au întrunit condiţiile necesare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON