URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2015, 14:30

Cine reciclează câştigă! La fel ca în 2014, Oradea s-a înscris în concursul naţional "Oraşul Reciclării"

Cine reciclează câştigă! La fel ca în 2014, Oradea s-a înscris în concursul naţional "Oraşul Reciclării" COLECTARE CU FOLOS. Dacă dovedesc că îşi reciclează deşeurile în mod corect, orădenii se pot alege cu un parc nou-nouţ, plătit de Eco-Rom Ambalaje
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Timp de şase luni, cinci milioane de români se vor întrece în reciclare. Asociaţia Eco-Rom Ambalaje a lansat o nouă competiţie "Oraşul Reciclării", în care s-au înscris 46 de municipii şi oraşe din ţară, inclusiv Oradea. Din ianuarie până în iunie, toate vor trebui să arate că au cel mai eficient sistem de colectare selectivă a deşeurilor.

Oradea se află pentru al doilea an în concurs şi speră să câştige premiul cel mare: un parc în valoare de 12.000 euro.

Cantitate şi calitate

Criteriile care stau la baza evaluării oraşelor sunt calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (după uşurinţa accesului populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje.

Cei 46 de concurenţi sunt, în ordine alfabetică, Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 Bucureşti, Câmpia Turzii, Câmpina, Călăraşi, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui şi Zalău.

Premii pentru cei mai buni

După evaluarea tuturor oraşelor pe o perioadă de şase luni, în septembrie Eco-Rom Ambalaje va anunţa cine merită titlul de Oraş al Reciclării şi îi va amenaja un parc cu mobilier realizat din deşeuri reciclate, unde locuitorii se vor putea relaxa, dar şi să afle informaţii utile despre reciclare.

În plus, în premieră anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia şi municipalităţile clasate pe locurile al II-lea şi al III-lea: "argintul" va primi o vizită a autocarului "Laboratorul Verde al Reciclării", iar "bronzul" o campanie de informare a populaţiei privind colectarea selectivă. La cele două ediţii anterioare ale competiţiei, câştigătoare au fost oraşele Tulcea şi Sfântu Gheorghe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON