URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2021, 08:31

Cinci locuri I pentru pugiliştii de la Basti Box Salonta la turneul din Ucraina (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pugiliştii bihoreni ai clubului Basti Box s-au întors cu cinci locuri I de la turneul internaţional "Ivano Frankivsk Boxing Cup", competiţie care a avut loc în Ucraina, în perioada 16 – 20 decembrie şi la care au participat cu 8 sportivi.

Turneul a reunit în total 370 de boxeri din 9 ţări, iar antrenorii de la Basti Box, Ioan Forian şi Sebastian Silaghi au trimis un lot format din trei fete şi cinci băieţi.

La feminin au boxat: Georgiana Moisă (la categoria 60 kg, 2008), Daiana Andor (57 kg, 2006) şi Roxana Hamza (50 kg, 2004), toate cele 3 fete obţinând locul 1.

La masculin au reprezentat clubul salontan: Kertmegi Csabi (63 kg, 2009), care a obţinut locul 3, Ciprian Gogan (36 kg, 2009), situat tot pe locul 3, Florian Haita (44 kg, 2008) care a obţinut locul 1, Iosif Bordaş (52 kg, 2008), situat pe locul al 2-lea şi Szűcs István (70 kg, 2006), sportiv care s-a situat pe locul 1.

De asemenea, oficialii care au însoţit echipa bihoreană, Raul Bara şi Major Zsolt, arbitri naţionali din Salonta, au lăsat o impresie bună, arbitrând peste 120 de meciuri în doar trei zile de turneu. Ei au fost felicitaţi de către supervizorii competiţiei, de colegii lor din Ucraina şi de vicepreşedintele Federaţiei Ucrainiene de Box, Andrei Petrovici Savciuc.

"În urma acestei competiţii, s-a început colaborarea cu colegii ucrainieni şi pe linie de arbitraj, creându-se prietenii care vor deschide drumul către alte competiţii internaţionale din Ucraina şi România. Anul 2022 se anunţă unul şi mai provocator, când sportivi din ţări precum Ungaria, Polonia, Italia, Azerbadjan, Germania, Republica Moldova, Serbia, Cehia, Slovacia, Croaţia, Israel, Belarus, Lituania, Letonia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Ucraina, Austria, Elveţia vor poposi la Oradea cu prilejul ediţiei a doua a turneului internaţional Trofeul Crişana Decathlon 2022", a transmis, într-un comunicat, preşedintele clubului Basti Box Salonta, Sebastian Silaghi. Conform acestuia, cu turneul din Ucraina se încheie anul competiţional 2021 pentru pugiliştii de la Basti Box.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON