URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2021, 18:06

Certificatul digital Covid, pentru circulaţie liberă, disponibil din 1 iulie în România. Cum îl vei putea primi (VIDEO)

Certificatul digital Covid, pentru circulaţie liberă, disponibil din 1 iulie în România. Cum îl vei putea primi (VIDEO) Positano, Italia (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Certificatul digital Covid, cu ajutorul căruia se va putea circula liber pe teritoriul Uniunii Europene, va fi disponibil şi în România din 1 iulie, când este preconizat să fie lansat şi în celelalte ţări din UE. Certificatul, care va putea fi folosit în format digital sau în format tipărit, va putea fi descărcat dintr-o platformă naţională la care lucrează reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Anunţul a fost făcut, joi, de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, totodată vicepreşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Autorităţile din România vor lansa o platformă online securizată, dezvoltată de STS, de unde va putea fi descărcat certificatul de către 3 categorii de persoane: cele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au trecut recent prin boală şi cele care au un test PCR negativ.

Autenticitatea certificatului va fi garantată de un cod QR. Acest cod QR va putea fi scanat la punctul de trecere vamală, iar certificatul va putea fi prezentat atât pe hârtie, cât şi pe telefon. 

"Vom avea un site, o platformă, unde putem crea un cont şi primim pe mail un link de unde putem descărca acest certificat", a spus Andrei Baciu. 

Certificatul digital Covid a apărut pentru a avea o abordare unitară la nivel european, pentru a facilita călătoriile între state şi pentru a scurta timpul petrecut în vamă, a amintit Andrei Baciu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ipocrizie maximă
În anii anteriori pandemiei, ca să călătorești în străinătate sau în țară trebuia să ai și ceva bani ca să-ți permiți asta, cel mult 10% dintre români călătoreau pentru distracție. Acum nu mai este nevoie, vaccinul conține călătoriile în străinătate, biletele la concerte, cine luxoase la restaurante din ghidul Michelin, etc. Și hlizindu-se, Bihoreanul ne invită la Positano, o destinație la care consumatorii bihoreni de Hurghada pot doar să viseze. Ca să fie miștoul maxim!
Postat 03 Iunie 2021, 21:23 de Neutryno
intre timp stiinta si capitalismul a rezolvat problema mai repede si mai bine decat statul care vrea sa separe societatea in privilegiati si neprivilegiati
in Singapore a fost instalat deja in aeroporturi un breath-analyzer in care sufli si anunta pe loc daca ai cuOvidiu sau nu.
Postat 03 Iunie 2021, 20:49 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON