URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Octombrie 2020, 09:41

Centrul de tineret The Spot, locul unde te perfecţionezi: Ce cursuri şi activităţi sunt disponibile pentru elevi şi adolescenţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul de tineret The Spot din Oradea, singurul centru acreditat pentru organizarea programelor de dezvoltare şi educaţie integrată pentru tineret, a dat startul programelor de formare de toamnă.

În condiţii menite să prevină infectarea cu Covid-19, adică fără a aglomera sălile centrului care funcţionează pe strada Piaţa Rahovei nr. 1, centrul are în derulare mai multe activităţi, la care elevii bihoreni se pot înscrie.

Engleză, robotică, yoga...

La The Spot, trei dintre activităţi sunt dedicate comunicării. Profesoara Alice Popa ţine un curs de comunicare în limba română, prof. Felicia Holhoş unul similar pentru limba engleză („Spoken English”), iar prof. Anca Peik unul pentru limba germană.

Totodată, exclusiv pentru elevii din învăţământul primar, se organizează cursuri non-formale de comunicare în limba română şi de excelenţă în matematică. După orele de la şcoală, elevii pot veni în centru, pentru a aprofunda noţiunile învăţate.

De asemenea, centrul are în program şi cursuri care nu se regăsesc în programa şcolară. De pildă, „Robotică şi maşini” (trainer Călin Gal-Chiş), „Yoga pentru copii” (trainer Corina Burcă) ori „Kinetoterapie pentru copii” (susţinut de mai mulţi masteranzi specializaţi în acest domeniu). În plus, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, în curând va fi lansat un curs de educaţie financiară.

Costul programelor de formare este unic: 160 lei pe lună, indiferent de cursul ales. „Oferim locuri gratuite pentru elevii care provin din medii defavorizate sau familii cu venituri mici”, a declarat directoarea centrului, prof. Delia Mela.

Consiliere pentru dezvoltare

În plus, în parteneriat cu Muzeul Oraşului Oradea, The Spot organizează lecţii şi în afara centrului. „Dorim să demonstrăm că muzeele pot fi spaţii active, de învăţare. Mai multe şcoli din oraş au organizat deja lecţii în Casa Darvas - La Roche ori Muzeul Istoriei Evreilor. Elevii participă aici la lecţii de dirigenţie, de limba română, de arhitectură, de istorie”, a mai spus Mela.

The Spot încearcă să răspundă tuturor nevoilor elevilor. De aceea, psihologul Raluca Creţu susţine constant în centru sesiuni de dezvoltare a personalităţii pentru adolescenţi, despre cum să îşi găsească starea de bine.

La The Spot se organizează periodic şi diferite module de orientare în carieră cu companiile partenere, precum marile fabrici din parcurile industriale. „Totodată, oferim spre închiriere spaţii pentru companii sau persoane dornice să dezvolte programe pentru tineri”, a precizat Mela.

Centrul de tineret The Spot, înfiinţat de Asociaţia Parteneriat pentru Educaţie, din subordinea Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, organizează şi găzduieşte cursuri de educaţie integrată şi extra-şcolare, cu scopul ca tinerii să-şi descopere talentele şi abilităţile. Astfel, ei vor putea şi să-şi construiască o carieră de succes, în domeniul care li se potriveşte.

Detalii despre programele şi activităţile The Spot pot fi găsite şi pe pagina de Facebook a centrului ori pe site-ul propriu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON