URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Octombrie 2020, 09:41

Centrul de tineret The Spot, locul unde te perfecţionezi: Ce cursuri şi activităţi sunt disponibile pentru elevi şi adolescenţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul de tineret The Spot din Oradea, singurul centru acreditat pentru organizarea programelor de dezvoltare şi educaţie integrată pentru tineret, a dat startul programelor de formare de toamnă.

În condiţii menite să prevină infectarea cu Covid-19, adică fără a aglomera sălile centrului care funcţionează pe strada Piaţa Rahovei nr. 1, centrul are în derulare mai multe activităţi, la care elevii bihoreni se pot înscrie.

Engleză, robotică, yoga...

La The Spot, trei dintre activităţi sunt dedicate comunicării. Profesoara Alice Popa ţine un curs de comunicare în limba română, prof. Felicia Holhoş unul similar pentru limba engleză („Spoken English”), iar prof. Anca Peik unul pentru limba germană.

Totodată, exclusiv pentru elevii din învăţământul primar, se organizează cursuri non-formale de comunicare în limba română şi de excelenţă în matematică. După orele de la şcoală, elevii pot veni în centru, pentru a aprofunda noţiunile învăţate.

De asemenea, centrul are în program şi cursuri care nu se regăsesc în programa şcolară. De pildă, „Robotică şi maşini” (trainer Călin Gal-Chiş), „Yoga pentru copii” (trainer Corina Burcă) ori „Kinetoterapie pentru copii” (susţinut de mai mulţi masteranzi specializaţi în acest domeniu). În plus, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, în curând va fi lansat un curs de educaţie financiară.

Costul programelor de formare este unic: 160 lei pe lună, indiferent de cursul ales. „Oferim locuri gratuite pentru elevii care provin din medii defavorizate sau familii cu venituri mici”, a declarat directoarea centrului, prof. Delia Mela.

Consiliere pentru dezvoltare

În plus, în parteneriat cu Muzeul Oraşului Oradea, The Spot organizează lecţii şi în afara centrului. „Dorim să demonstrăm că muzeele pot fi spaţii active, de învăţare. Mai multe şcoli din oraş au organizat deja lecţii în Casa Darvas - La Roche ori Muzeul Istoriei Evreilor. Elevii participă aici la lecţii de dirigenţie, de limba română, de arhitectură, de istorie”, a mai spus Mela.

The Spot încearcă să răspundă tuturor nevoilor elevilor. De aceea, psihologul Raluca Creţu susţine constant în centru sesiuni de dezvoltare a personalităţii pentru adolescenţi, despre cum să îşi găsească starea de bine.

La The Spot se organizează periodic şi diferite module de orientare în carieră cu companiile partenere, precum marile fabrici din parcurile industriale. „Totodată, oferim spre închiriere spaţii pentru companii sau persoane dornice să dezvolte programe pentru tineri”, a precizat Mela.

Centrul de tineret The Spot, înfiinţat de Asociaţia Parteneriat pentru Educaţie, din subordinea Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, organizează şi găzduieşte cursuri de educaţie integrată şi extra-şcolare, cu scopul ca tinerii să-şi descopere talentele şi abilităţile. Astfel, ei vor putea şi să-şi construiască o carieră de succes, în domeniul care li se potriveşte.

Detalii despre programele şi activităţile The Spot pot fi găsite şi pe pagina de Facebook a centrului ori pe site-ul propriu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON