URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2022, 18:02

Cele mai bune tenismene din România vin la Oradea. Ce a anunțat președintele FR Tenis despre meciul dintre România și Ungaria

Cele mai bune tenismene din România vin la Oradea. Ce a anunțat președintele FR Tenis despre meciul dintre România și Ungaria Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac (în centru), a susținut o conferință de presă la Oradea, alături de primarul Florin Birta (dreapta) și de președintele CSM Oradea, Șerban Sere (stânga)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac, a venit miercuri la Oradea, unde a anunţat organizarea - la Oradea Arena - a meciului dintre echipele României şi Ungariei, din cadrul play-off-ului „Billie Jean King Cup”, fosta Fed Cup.

După ce în ultimii ani echipa de tenis de câmp feminin a României şi-a disputat meciurile de pe teren propriu la Cluj Napoca, acum, după inaugurarea noii săli polivalente din Oradea, vine să joace în premieră în oraşul de pe Criş.

„O sală de ultimă generaţie”

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Primărie, George Cosac a avut numai cuvinte de laudă la adresa sălii polivalente din Oradea. „Este o sală de ultimă generaţie, o sală care poate concura cu orice sală din Europa, iar din punct de vedere al dependinţelor, este chiar mai modernă decât cea de la Cluj şi aici mă refer să sălile de fitness, la sălile de recuperare, utilate cu bazine, saune umede, uscate şi aşa mai departe. Vorbim, astfel, de o sală a prezentului, o sală care poate găzdui orice fel de eveniment de nivel mondial”, a declarat președintele FRT.

Confruntarea echipelor feminine de tenis România şi Ungaria va avea loc în zilele de vineri, 11 noiembrie, şi sâmbătă, 12 noiembrie. Concret, evenimentul va cuprinde cinci jocuri de tenis, patru la simplu şi unul de dublu.

Simona Halep, doar spectator?

Astfel, în prima parte a lunii noiembrie, în Oradea se vor afla cele mai bune jucătoare de tenis din ţară, care vor evolua pentru echipa naţională. Chiar dacă a declarat că nu va mai juca în acest an, Simona Halep este aşteptată şi ea la Oradea, să fie alături de coechipierele ei din echipa României.

Cosac nu exclude ca vedeta tenisului românesc să se răzgândească și să joace. „Ştim că Simona nu poate sta departe de tenis, de terenul de joc, şi chiar dacă a spus ce a spus, nu se ştie niciodată, o marjă mică de speranţă să o vedem la lucru putem lăsa”, a precizat preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Conform lui George Cosac, meciul se va juca pe hard, o suprafaţă dură, cerută de fetele din echipa României.

Irina Bara, meci acasă

După cum a admis şi şeful FRT, bihoreanca Irina Bara are mari şanse să facă parte din echipa României pentru acest meci şi chiar să evolueze, în proba de dublu.

Componenţa echipei naţionale de tenis feminin pentru acest joc va fi anunţată cu trei săptămâni înaintea confruntării, de către căpitanul nejucător Horia Tecău.

În prezent, din România, cel mai bine clasate jucătoare în ierarhia WTA sunt: Simona Halep (pe locul 9), Irina Begu (locul 33), Sorana Cîrstea (locul 39), Ana Bogdan (locul 53), Jaqueline Cristian (locul 68), Elena Gabriela Ruse (locul 96) și Irina Bara (locul 149).

Dintre acestea, primele trei nu vor juca, astfel că, în acest moment, cel mai plauzibil este ca racheta numărul 1 a României în meciul cu Ungaria să fie Ana Bogdan, o sportivă aflată într-o formă foarte bună.

Cât priveşte biletele, acestea vor fi puste în vânzare „peste două – trei săptămâni”, după cum a precizat şeful FRT, care a ţinut să sublinieze că nu vor avea preţuri mari, astfel că „este foarte posibil ca un abonament la toate cele cinci jocuri ale confruntării să coste 250 lei”.

Oradea, hai la arenă!

La conferinţa de presă, pe lângă şeful FRT, au mai participat primarul Florin Birta şi preşedintele clubului CSM Oradea, Şerban Sere. După ce a ţinut să-i mulţumească liderului Federaţiei Române de Tenis pentru alegerea făcută, Birta a precizat că „pentru Oradea este un lucru extraordinar să fie gazda unui astfel de eveniment, iar acest gen de evenimente vor fi susținute de Primăria Municipiului Oradea și pe viitor”.

La rândul său, preşedintele clubului CSM, Şerban Sere, a punctat importanța evenimentului, remarcând că, odată cu apariţia noii săli, Oradea se înscrie într-un şir al evenimentelor de anvergură pe care poate să le organizeze.

„Mă bucur foarte mult că iată am reuşit să terminăm sala polivalentă şi într-un timp relativ scurt să organizăm un astfel de eveniment aici. Mă bucur foarte mult pentru faptul că orădenii vor avea posibilitatea să vadă un sport atractiv, să vadă un sport unde au apărut idoli şi vorbesc aici nu numai de Simona Halep, ci şi de celelalte fete care vor juca în echipa naţională a României. Sper să fie un spectacol atractiv, să umplem sala polivalentă şi să ne bucurăm cu toţii de acest eveniment”, a precizat preşedintele clubului CSM.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON