URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2020, 19:00

Ce spune Ilie Bolojan despre reluarea zborurilor Ryanair, cu sprijin de 800.000 euro de la Primăria Oradea: "Sunt convins că puteau fi menţinute în 2018"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor a precizat, marţi, după anunţul privind reluarea zborurilor externe de pe Aeroportul Internaţional Oradea, că este "bucuros" că finanţarea asigurată asigurată de Primărie – în cuantum de 800.000 euro – a readus, chiar şi în pandemie, compania Ryanair în municipiu. Totodată, a adăugat edilul, zborurile externe "ar fi putut fi menţinute", în 2018, dacă conducerea CJ Bihor ar fi oferit "facilităţi".

După cum BIHOREANUL a scris, operatorul aerian irlandez a anunţat, tot marţi, că începând din decembrie, va relua zborurile de la Oradea, spre patru destinaţii din trei ţări: Londra Stansted (Anglia), Dusseldorf Weeze (Germania), Milano-Bergamo, respectiv Bologna (Italia). 

Ryanair a fost declarat câştigătorul unei selecţii organizate de Aeroport şi Primăria Oradea, aceasta din urmă obţinând aprobarea Comisiei Europene pentru a acorda un sprijin financiar de 1 milion de euro companiilor aeriene interesate să dezvolte conectivitatea municipiului cu destinaţii europene, în contextul efectelor pandemiei de Covid-19. În procedura de selecţie s-a specificat însă că sprijinul nu poate fi mai mare de 800.000 de euro pentru o companie. 

"Sunt bucuros că licitaţia organizată de Aeroport cu finanţarea asigurată de Primăria Oradea, chiar în condiţii de pandemie, a readus compania Ryanair la Oradea. S-a dovedit că soluţia pentru conectarea externă a unui aeroport de tipul celui din Oradea presupune acordarea unor facilităţi companiilor pentru noile zboruri în primii ani, până la consolidarea unui anumit număr de pasageri", a transmis, printr-o informare, primarul Oradiei, Ilie Bolojan. 

În aceeaşi informare, Bolojan se arată convins că zborurile Ryanair – care au fost retrase în toamna anului 2018, decizia fiind luată în luna martie a aceluiaşi an – ar fi putut fi menţinute dacă liderii CJ Bihor (instituţie care are în subordine Aeroportul) ar fi vrut să ofere "facilităţi" operatorului. "Dacă acum doi ani şi jumătate, când s-au pierdut zborurile externe, ar fi fost o disponibilitate mai mare a Consiliului Judeţean Bihor de a oferi facilităţi, sunt convins că ar fi putut fi menţinute zborurile", a precizat acesta.

Totodată, în calitate de preşedinte ales al Consiliului Judeţean Bihor, Bolojan a dat asigurări că va colabora cu Primăria Oradea, pe care a condus-o timp de 12 ani, pentru a susţine şi în următorii ani zborurile externe de pe Aeroportul Oradea. "După preluarea mandatului de către cei care am fost aleşi duminică, Consiliul Judeţean va colabora cu Primăria Oradea pentru a susţine zborurile şi pentru a asigura conectarea aeriană a judeţului Bihor cu mai multe aeroporturi din Europa în anii următori. Respect pentru bihoreni!", a încheiat Ilie Bolojan.

Din informaţiile BIHOREANULUI, întoarcerea companiei Ryanair a fost decisă cu puţin timp înainte de alegeri, însă anunţul a fost făcut abia marţi, la două zile după scrutin.

Pe de altă parte, municipalitatea orădeană va investi alte 1,4 milioane de lei în promovarea curselor aeriene ale Ryanair, potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Primăriei. Decizia ar urma să fie luată, miercuri, într-o şedinţă a Consiliului Local, convocată "de îndată".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Pastorel
Da'ce, cula palului, avea Păstorel vreun interes în acest sens?? Doar Debrecenu-i la o aruncatură de băț... Ce jeguri ne conduc!!
Postat 02 Octombrie 2020, 13:53 de AnaConda
Pastorel
Da'ce, cula palului, avea Pastorel vreun interes în acest sens?? Doar Debrecenu-i la o aruncatură de băț... Ce jeguri ne conduc!!
Postat 02 Octombrie 2020, 13:50 de AnaConda
800.000
Eu ca Orădean nu mă deranjaza sa plătesc din impozit și taxe. La fel ca Nymphaea aproape că sa recuperat investiția , dacă nu era pandemia anul acesta era recuperată investiția. Dar în contextul pandemiei accept ca PSD și USR sa ne spună că nu sunt călători sau turiști
Postat 29 Septembrie 2020, 21:49 de Sandu2100
Bineinteles
Daca se vrea se poate. Din cauza asta nu aveti nevoie de aliante. Stiti cu cine aveti de-a face. Nu avem nevoie de bete-n roate. Judetul acesta a avut destul parte, din pacate, de indivizi care sa-i pune piedici.
Postat 29 Septembrie 2020, 21:35 de Sunlight
Bolo mondialul
un om serios si capabil. raritate mondiala.
Postat 29 Septembrie 2020, 20:53 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON