Astfel, au fost amenajate deja terenul și tribunele, care au fost aduse de la Ștrandul Municipal, cu sprijinul lui Dan Carțiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor a asigurat medaliile, cupele și diplomele, iar Primăria Municipiului Oradea a oferit echipamentul de joc necesar pentru toți concurenți.
„Avem asigurate condiții optime de cazare și masă pentru arbitri și participanți, dar singura și marea problemă nerezolvată este suma necesară pentru fondul de premiere și baremurile arbitrilor", a declarat, la rându-i, Radu Negruț, celălalt organizator de la CS Beach-Volley Transilvania.
Concret, este vorba despre suma de 5.000 de euro, 4.000 aferenți fondului de premiere, iar 1.000 pentru baremul de arbitraj. Conform planului iniţial, acești bani ar fi trebuit să fie dați de Consiliul Județean, însă cum acesta nu va putea să-i asigure numai după competiție, organizatorii se văd nevoiți să caute în altă parte.
„Mai avem la dispoziţie câteva zile pentru a face rost de aceşti bani. Facem un ultim apel către potenţialii susţinători financiari care ar putea salva turneul. Sincer, nu ne-am confruntat niciodată până acum, în cele 17 ediţii anterioare, cu o astfel de situaţie. Sperăm să nu rămânem în aer cu această a 18-a ediţie", a spus Sinka Adam.
Organizatorii exclud deocamdată cea mai proastă variantă, anularea competiției. „Suntem singurul oraş din ţară cu continuitate în organizarea turneelor, de la prima ediţie. Am găzduit până acum 17 ediţii, a fost tot mai greu de la an la an, dar sperăm să nu ne poticnim acum", a declarat Radu Negruţ.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.