URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 August 2014, 18:18

Spectacol cu "lipici" în Parcul Bălcescu: Căţeii se întrec în frumuseţe (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost lumea câinilor, sâmbătă, în Parcul Bălcescu, la show-ul organizat de Asociaţia Chinologică Oradea, în care exemplare din zeci de rase se întrec în frumuseţe.

Evenimentul a debutat vineri, când organizatorii au programat defilarea a 49 de câini din grupa moloşilor, câini de pază. Sâmbătă, startul s-a dat la ora 10 şi au concurat 285 de câini din 80 de rase, unul cu titluri mai multe decât altul.

Fie că a fost vorba de câini lup, de vânătoare, dalmaţieni, labradori sau border collie, câinii au fost admiraţi mai ales de cei mici, care se amuzau teribil când erau "pupaţi" de câte un exemplar mai prietenos şi care abia aşteptau să pună mâna sau să ia în braţe puiuţii aduşi de unii expozanţi.

Nu atât de fericiţi au fost, însă, unii orădeni care au vrut să îşi ducă copiii în parc dar s-au trezit că uşile sunt închise şi că trebuie să plătească pentru a intra.

După ce sâmbătă noaptea vor participa la o expoziţie nocturnă în Debreţin, căţeii vor reveni duminică, de la ora 11, în Parcul Nicolae Bălcescu. Potrivit organizatorilor, printre participanţii la expoziţie se numără şi exemplare din rase mai rar întâlnite la noi, precum Welsh Corgi Cardigan (rasa câinilor reginei Elisabeta), Mastiff tibetan ori Japanese Spaniel.

Preţul unui bilet pentru adulţi este 10 lei, iar copiii, studenţii şi pensionarii plătesc 5 lei. Pentru copiii sub 12 ani, intrarea este liberă, cu condiţia să fie însoţiţi de un adult.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON