URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2020, 20:22

Cataramă cere demisia coordonatorului spitalelor din Bihor, dr. Carp: „E şi în campanie electorală, şi la lucru. Vrea să se întâmple o nenorocire, ca la Piatra Neamţ?

Cataramă cere demisia coordonatorului spitalelor din Bihor, dr. Carp: „E şi în campanie electorală, şi la lucru. Vrea să se întâmple o nenorocire, ca la Piatra Neamţ? foto: Pro Romania filiala Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viorel Cataramă, candidatul Pro România pentru Senat, i-a cerut demisia, luni, coordonatorului spitalelor din Bihor, Gheorghe Carp, şi el candidat din partea liberalilor, susţinând că în situaţia actuală, cu multiple şi complexe probleme, acesta nu poate să gestioneze corespunzător activitatea unităţilor sanitare locale.

„Îi cer în mod public demisia, având în vedere calitatea de candidat la Senat. Îi cer lui Gheorghe Carp să demisioneze. El este şi în campanie electorală, şi se presupune că şi lucrează. Cum poate să rămână în fruntea spitalului, să se întâmple o nenorocire?”, a spus Cataramă, făcând trimitere la tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamţ, unde 10 oameni au murit din cauza unui incendiu.

Declaraţia a fost făcută de candidatul Pro România într-o conferinţă de presă în care a criticat, din nou, decizia autorităţilor orădene de a închide Piaţa 100, dar și pe a celor din Tileagd de a țien închisă piața în aer liber. „Mă gândesc să mă alătur şi eu protestatarilor, voi protesta în faţa Pieţei 100 faţă de închiderea acestei pieţe. E o decizie absolut aberantă a autorităţilor locale, în condiţiile în care am făcut cumpărături în 3 hypermarketuri, unde lumea se îmbulzea, pe când în pieţe eram distanţaţi, era lejer”, a spus afaceristul.

Neputincioşi, nevolnici, lipsiţi de bărbăţie

În întâlnirea cu ziariştii, Viorel Cataramă s-a referit şi la lipsa de transparenţă a contracandidaţilor săi, care refuză să participe la o dezbatere publică, ignorându-i invitaţiile pe care le-a transmis şi pe cale oficială, fiecărui partid.

„În Oradea nu sunt bărbaţi adevăraţi, o spun femeile, aşa că înţeleg de ce sunt atâţia fricoşi şi laşi. L-am sunat pe prefect, pe primarul din Oradea, am cerut să port o discuţie pentru că sunt investitor, om de afaceri, candidat, i-am provocat pe domnii Carp şi Bodog la o dezbatere publică, toţi fug, sunt nişte laşi şi fricoşi. Vă spun că n-o să obosesc în a-i arăta cu degetul, ca pe nişte bărbaţi laşi şi fricoşi, neputincioşi, nevolnici, lipsiţi de bărbăţie, care refuză confruntarea”, a acuzat Cataramă, trimiţându-i pe ziarişti să-i întrebe motivul pentru care aceştia îl ignoră. „Poate cu dumneavoastră vor vorbi”.

Afaceristul susţine că liderii PNL Bihor ar fi transmis „circulară” aleşilor din judeţ, cerându-le să refuze să discute ori să se fotografieze cu el. „Încearcă să mă lipsească de contactul cu autorităţile locale, cu cetăţenii. N-o să poată. Eu fac această campanie pe banii mei, nu pe banii statului. Primarul din Beiuş, unde probabil că sunt cel mai mare contribuabil la buget, fuge în toate direcţiile când îl caut. Nu-i o problemă, că eu mă duc acolo să mă întâlnesc cu oamenii, mă duc în pieţe, pe străzi, prin magazine, mall-uri, şi voi avea grijă ca locuitorii să cunoască aceste realităţi”.

Şi iar Bolojan

Cataramă spune că reproşurile pe care i le-a făcut în ultimele săptămâni preşedintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, i-au adus critici inclusiv din partea soţiei, care l-a sunat să-i atragă atenţia că se leagă de o persoană pe care bihorenii o iubesc. „Am stat şi m-am gândit că a mai fost un individ foarte iubit în România, îl chema Nicolae Ceauşescu. Dar am constatat şi am meditat că nouă, românilor, ne-a ieşit pe nas şi pe gură timp de 20 ani dragostea pentru Ceauşescu. Ce vreau să spun este că eu îl respect pe domnul Ilie Bolojan, nu-i contest meritele, dar aduc în atenţie lucruri care sunt de domeniul evidenţei”, a explicat Cataramă.

În opinia afaceristului, clădirile renovate şi zonele pietonale nu pot înlocui domenii precum cultura, sportul, viața de noapte, care în Oradea lipsesc.

„În Oradea aveţi o filarmonică şi două teatre la limita existenţei, n-aveţi nici o echipă de fotbal măcar în divizia B, nimeni nu se ocupă şi nu se interesează de acest lucru, deşi sunt cerinţe fireşti ale cetăţenilor după muncă. N-aveţi o universitate care să crească, ci una care scade pe zi ce trece. N-aveţi nici măcar un club, nici când e pandemie, nici când nu e pandemie”, a înşirat candidatul Pro România problemele, susţinând că lipsa unor activităţi de recreere este unul din motivele pentru care orădenii se află „în coada oraşelor ca nivel de trai”.

„Oamenii nu se ocupă decât de anumite lucruri şi lasă de izbelişte alte domenii de activitate care există şi care contribuie la creşterea nivelului de trai. Mai devreme sau mai târziu, oamenii o să vadă şi, la fel ca în cazul lui Ceauşescu, o să le iasă dragostea pe nas. Dacă vreţi să ajungeţi sub Vaslui, e în regulă. Dacă nu, trebuiesc luate măsuri, iar eu voi lua”, a promis el, reproșându-le și jurnaliștilor locali că sunt prea îndrăgostiți de Bolojan. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
CATARAMĂ , SFOARĂ DIE BRĂCINARI
MĂI CATARAMĂ , SFOARĂ DIE BRĂCINARI CINE NAIBA CREZI CĂ TE VOTEAZĂ CA SENATOR DE BIHOR ? CE ȘI CINE TE RECOMANDĂ ? AI FOST ȘI EȘTI UN NEMENNIC PESEDIST, NĂSCUT DIN MOCIRLA ȘI MIZERIA POLITICĂ ILESCIANĂ KGB-ITĂ , BĂTÂNDU-ȘI JOC DE FABRICILE DE MOBILĂ DIN BIHOR , LĂSÂBD PE DRUMURI SI FĂR DE LOC DE MUNCĂ MII DE LUCRĂTORI IN MOBILĂ, ATAT LA BEIUȘ CĂT SI IN ORADEA.SPERȚAR , AFACERIST MURDAR , RIDICAT DIN AFACERILE NELOIALE ALE ,,ELVILEI ,,VI LA BIHOR , PENTRU CE ??? EU ZIC SĂ STAI PE CURU TĂU , PE LA BACĂU , CĂCI NU-I LOC IN BIHOR DE TINE . LASĂ-NE IN ALE NOASTRE ȘI DU-TE UNDE-A DUS MUTU IAPA .
Postat 19 Noiembrie 2020, 06:41 de ADAM-BELLA
CATARAMA
Te cauta Firea la Bacau, ce cauti aici vinitura::::))))
Postat 18 Noiembrie 2020, 00:04 de Sandu2100
Bihoreii au introdus cenzura!
,,Comentariu contine cuvinte interzise." (greseala nu-mi apartine, am facut si o captura de ecran). Stimati bihorei, puteti publica o lista cu cuvintele pe care le putem folosi? Precis e mai scurta decat lista cu cuvintele pe care (ni) le interziceti!
Postat 17 Noiembrie 2020, 05:47 de ili3
RE: Bihoreii au introdus cenzura!
Mai bine ți-ai controla un pic limbajul. Hai, că ține de bunul simț, nu e nevoie de listă!
Postat 17 Noiembrie 2020, 11:45 de Moderator
citeste urechiatule:
https://www.ebihoreanul.ro/stiri/carp-dupa-tragedia-de-la-piatra-neamt-cred-ca-spitalul-judetean-din-oradea-este-singurul-din-tara-care-are-pompier-de-serviciu-24-de-ore-din-24-160048.html
Postat 16 Noiembrie 2020, 20:46 de scortosul
patalama..
patalama se dezlantuie catava vreme pana trece campania elecorala, dupa o sa dispara ca magaru in ceta, din ceata din care a venit acum!
Postat 16 Noiembrie 2020, 20:45 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON