URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2020, 18:25

Cataramă, bannerele jos! Partidul Pro România, obligat de BEJ să retragă materialele electorale cu mesajul "Laşii şi fricoşii Bihorului"

Partidul Pro România Bihor este obligat să retragă toate materialele electorale cu mesajul "Laşii şi fricoşii Bihorului" ale candidatului pentru Senat Viorel Cataramă, printr-o hotărâre luată cu majoritate de voturi de Biroul Electoral Judeţean. BEJ a admis plângerea PSD Bihor, care reclama faptul că materialul l-ar defăima pe senatorul PSD Florian Bodog şi el candidat pentru un nou mandat la Senat.

În urma şedinţei de vineri, BEJ a admis plângerea, în acest sens votând reprezentanţii PSD, PNL, USR, PMP, UDMR, PPU-SL, PER și UDSCR. Preşedintele şi locțiitorul Biroului, judecătoarele Florina Crișan și Teodora Balogh au votat pentru respingerea sesizării, la fel ca şi reprezentantul Autorității Electorale Permanente, Răzvan Mihai Zgîrd, reprezentantul Pro România și cel al Alianței Renașterea Națională. 

"În urma votului membrilor biroului s-a decis, cu majoritate de voturi, admiterea contestației în sensul obligării partidului Pro România să înlăture din toate mediile de difuzare materialul de propagandă electorală defăimător la adresa PSD și trimiterea deciziei la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor pentru stabilirea răspunderii contravenționale", se precizează în decizie.

BEJ a apreciat că mesajele contestate „depășesc limitele libertății de eprimare” permise de lege unor competitori electorali, „putându-se considera că se aduce atinge demnității, onoarei, vieții particulare a persoanei sau deptului la proprie imagine”.

Decizia nu este, însă, și executorie. Ea poate fi contestată în termen de 48 de ore de la data afișării, la Biroul Electoral Central, iar ulterior, în termen de cel mult 48 de ore de la data rămânerii definitive, va trebui dusă la îndeplinire conform art. 80 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente. 

Viorel Cataramă a anunţat că va contesta decizia care, în opinia lui, este injustă, fiiindcă mesajul său nu este unul defăimător. "Am mai spus-o, denigrare înseamnă să afirmi despre o persoană un lucru neadevărat. Aici nu e cazul", a arătat Cataramă, care vede o victorie în faptul că magsitrații din BEJ au votat pentru respingerea reclamației PSD.

„Singurele persoanele care contează în această situație sunt judecătorii și reprezentantul AEP, care cu toții au votat în favoarea mea. Mai precis, în favoarea legii. Sunt singurele persoane care cunosc legea și o aplică în litera și spiritul ei. Restul reprezintă frăția ticăloasă a opt partide din Bihor, care îmi confirmă spusele că aici există un blat generalizat între principalele partide, cu excepția Pro România”, a spus afaceristul. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
CrisDumi
Da voteaza-l , marita-eu cu el, dar nu-l adu aici
Postat 20 Noiembrie 2020, 22:35 de Sandu2100
În contextul în care cei doi judecători ai BEJ au respins sezizarea ...
... e clar că legea e de partea celor care au apreciat existența, în Bihor, a unei stări de lașitate din partea celor numiți "lași" și/sau "fricoși" !?! Eu aș adăuga, pe noile bannere care le vor înlocui pe cele de acum, că respectivii sunt și ... "lipsiți de caracter", după cum au dovedit-o deja !?!
Postat 20 Noiembrie 2020, 22:20 de CrisDumi
Asta-i când vi de la Bacău
Hadi ăi Cataramă, poți mai mult bre, duti și ti bati cu ăștia, duti la Vaslui ăi . Ți potrivești di minuni acolea. O venit amu ăsta să ne arate că-i șmecher sau ce? El e șeful în Bihor, el e securistul economist sau ce? In 12 ani Bolojan a făcut Oradea sa strălucească și tu vi sa ne explice ce?? Marș mă de-aici
Postat 20 Noiembrie 2020, 20:59 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON