URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2014, 09:31

Capul lui Mang vrem! Liberalii bihoreni sunt prizonieri între UDMR şi PSD la Consiliul Judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de multe alte ori în ultimii doi ani, liberalii bihoreni au ajuns prizonieri între UDMR şi PSD. Siliţi să arate un semn de bunăvoinţă faţă de colegii PDL-işti din noua Alianţă Creştin-Liberală, dându-le un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, PNL-iştii bihoreni au pus la vot, în urmă cu două săptămâni, pe cine să mazilească pentru a-i face loc democrat-liberalului Ionel Avrigeanu: pe udemeristul Alexandru Kiss sau pe pesedistul Ioan Mang?

Citeşte ce au stabilit liberalii, dar şi ce învârteli politice îi încurcă, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
pupatori in.....
costel,grigore,gabi georgiana,aceiasi persoana cu limba fina!de pupat stiti voi unde!
Postat 04 August 2014, 21:02 de nicu
Dintre toti
Dintre toti bihorenii care au fost pe la Bucuresti domnul Mang a fost cel mai apreciat. Asa ca ar fi cazul sa il lasa-ti in pace.
Postat 01 August 2014, 22:56 de Costel
Sa-l trimita pe Kiss la plimbare
Sa-l trimita pe Kiss la plimbare nu pe domnul Mang care are o imagine foarte buna in comparatie cu a celuilalt.
Postat 01 August 2014, 22:54 de Grigore
Specific liberalilor
Specific liberalilor. Dupa functiile obtinute sub sigla USL acum in loc sa fie recunoscatori incearca sa se razbune, tipic.
Postat 01 August 2014, 22:51 de Gabi
Domnul mang
Domnul Mang trebuie sa ramana pe pozitia pe care o merita!
Postat 01 August 2014, 22:49 de Georgiana
de ce pe unul și nu pe celălat
Nu am înțeles niciodată cum stă treaba acolo. Din punctul meu de vedere, fiecare persoană aflată pe o poziție de conducere, își are o fișă a postului bine stabilită, și e pusă acolo pentru capacitățile sale. În cazul domnilor de la Consiliul Județean, nu mai înțeleg nimic. Popa e acolo pentru că a fost ales direct de cetățeni. Mang e acolo pentru că reprezintă partidul care este la putere. Kiss e anchetat și viitor pușcăriaș. Aici nu înțeleg ce mai caută această persoană în Consiliul Județean
Postat 01 August 2014, 13:46 de adrian
Adio Popa
Adio Popa. Sa iti traiesti cu demnitate ultimele tale zile in functie de presedinte. Dupa alegerile prezidentiale, sa mergi si sa bei un paharel cu Tirle, sa iti dezvaluie sentimentul de presedinte fara putere. ahahahahaha
Postat 01 August 2014, 13:28 de sandu
Kiss
Păi să-l mazilească pe Kiss, că udmr tot la guvernare a fost..
Postat 01 August 2014, 12:43 de Gigel
HA, HA,HA !!!!
...............................TOŢI BIHORENII SE FAC DE CACAO LA BUCUREŞTI !!!!!!!! RĂMÂNEŢI LA VATRĂ ŞI VĂMUIŢI CE A MAI RĂMAS!!!!!!!!! BAŞCA MAI DAŢI PE LA UNIVERSITATE, MAI AUDIAŢI CÂTE UN CURS CĂ SUNT PUBLICE, AŞA CA ÎN INSTANŢĂ !!!!!!!!!!
Postat 01 August 2014, 02:09 de ADINA
Adio
Din surse demne de la Bucuresti se stie ca dupa prezidwntiale mang o sa fie schimbat din fuctia de presedinte psd nu insa neaparat datorita rezultatului obtibut la prezidentiale ci datorita faptului ca bucurestiul stie ca la mang nu ai succes daca nu cotizezi,asa au ajuns multi directori pe functii.Degeaba duce el cadouri ceasuri,mobilier sau altele la bucuresti,ponta nu uita ca mang la sustinut pe geoana.Adio profesore!
Postat 31 Iulie 2014, 15:09 de Liviu
REPLICA
`Capul(a)lui Mang vrem !Liberali bihoreni sunt prizonieri intre UDMR si PSD la Consiliul Judetean Bihor` Noah si cei cu asta ?:))=))Politica este o fecioara mai libertina decat celelat e fecioare!:))=))` acesta a fost o zicere a unui m are blogger social democrat Bibliotecarul se numea prieten bun cu bloggerul Adrian Nastase bombonel la care-i tot impuia capul cu prostii cum sa faca o noua ideologie doctrtna social democrata.Revenind la subiectul articolului ...pentru ce sa-l schimbe pe ioan mang PLAGIATORUL PSD? Nici macar la picioare nu-l vede premierul Victor Ponta presedintele PSD ,viitor presedinte al acestei tari ROMANIA (poate fi ?) datorita scandalului cu plagiatul , a condus 10 zile nici 2 saptamani minsterul educatiei si nu a facut NIMIC, nu s-a dat jos diin functie numai atunci cand fortat de imprejurari nu a avut alceva ce face .RUSINE!RUSINE! RUSINE PLAGIATORULUI PSD Ioan Mang! S-a ales prin forta si teroare presedinte de filiala PSD Bihor. a marginalizat membrii simpli PSD militanti fanatici PSD care au fost contra USL si PNL Bihor numai sa se aleaga el si negriciosul xxxEmilian Pavel consilieri judeteni PSD in alianta U Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 31 Iulie 2014, 14:17 de Romanul Simplu
Avrigeanu vice!
Sa plece plagiatorul! Avrigeanu a anuntat deja organizatiile din teritoriu ca-i ia locul lui Mang. Oricum Mang nu facea mare branza la CJ, in afara ca-si incasa salariul. Sa plece ex-ministrul "xerox"!
Postat 31 Iulie 2014, 13:47 de Antimangleala
Conflicte inutile !?!
Dacă chiar vor o soluţie, liberalii să renunţe la preşedenţia consiliului judeţean, după care ar urma alegeri anticipate pentru aceasta şi n-are decât să câştige cel mai reprezentativ candidat, capabil să facă ceva pentru Bihor şi nu numai să piardă vremea în conflicte inutile !?! Pe Kiss oricum îl duce DNA de acolo, iar Mang va pleca singur când o să vadă că nimeni nu mai are cum să-l susţină !?! Va rezulta, pentru ultima perioadă înainte de alegerile locale din 2016, o conducere care va funcţiona strict pentru pregătirea viitorilor candidaţi, ceea ce înseamnă că funcţionarii publici ai judeţului vor putea să-şi vadă de treabă, fără să fie încurcaţi de "geniul" politic al unora sau altora !?! Asta până se trezeşte vreun guvern care să priceapă că aceste consilii judeţene nu-şi au niciun rost, aşa că le va putea desfiinţa prin reorganizarea administrativă care oricum se va produce până în 2020 !?!
Postat 31 Iulie 2014, 11:12 de Ca®p III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON