URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iulie 2018, 12:03

Capre şi oi cameruneze, la Zoo Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Zoo Oradea pot fi admirate nu doar animale fioroase, cum ar fi leii, tigrii, lupii sau leoparzii. Zburdalnicele capre şi oi cameruneze aşteaptă să fie mângâiate, vizitatorii putându-le hrăni şi interacţiona cu ele.

Cele 12 capre şi 13 oi cameruneze de la ZOO Oradea sunt dornice de atenţie şi socializare. Aceste capre sunt pitice, dar au o personalitate uriaşă. O caracteristică a comportamentului lor este că sunt extrem de jucăuşe. Un morman de pietre sau o structură pe care să se caţăre, cum este decorul din ţarcul de la Zoo, este tot ce au nevoie pentru a petrece nenumărate ore de distracţie. Interacţionând cu ele şi privindu-le joaca şi zburdălnicia, vizitatorii se pot binedispune, efectul fiind relaxarea şi reducerea stresului după o zi plină şi grea. Vizitatorii trebuie să ştie că au posibilitatea să hrănească animalele, procurându-şi hrana chiar din interiorul Zoo, de la automate, în schimbul sumei de 1 leu sau 2 lei, în funcţie de cantitatea dorită.

Caprele cameruneze sunt o rasă veche, numărându-se printre primele animale domesticite de oameni. Cât despre oile cameruneze, se poate spune că sunt foarte preţioase, din blana lor fiind obţinut caşmirul.

Zoo Oradea este deschisă în această perioadă între orele 9.00 – 19.00 (ora 18.00 la Casierie) şi are o colecţie de animale din care fac parte peste 650 de exemplare din peste 140 de specii.

Loredana Buz,
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON