URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2022, 10:32

CAO şi Lotus au remizat în derby-ul judeţului Bihor la fotbal: 1-1 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele mai bune echipe bihorene de fotbal ale momentului, CAO 1910 Oradea şi Lotus Băile Felix au terminat sâmbătă la egalitate, cu scorul de 1-1, în derby-ul judeţului Bihor, dar şi derby-ul ultimei etape din sezonul regular al Ligii a III-a.

Partida a avut loc la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, iar la pauză s-a consemnat tot egalitate, dar 0-0.

Partida a început bine pentru gazdele de la CAO, care au avut două ocazii în minutele 6 şi 7, prin Chitaş şi Sergiu Jurj, dar apoi cei de la Lotus au echilibrat disputa şi, mai mult, ei au fost care au avut cele mai periculoase ocazii până la pauză. Tamas Paublusztig, Blăgea de două ori, dar şi Pintea s-au remarcat de la vizitatori, dar în pauză s-a intrat cu 0-0.

În repriza a doua nu au mai fost chiar atât de multe ocazii, însă au venit şi golurile. Mai întâi, CAO a reuşit să deschidă scorul, prin Mihai Ion, în minutul 66. Acesta a reluat cu capul în poartă, după o centrare venită de pe dreapta de la Răzvan Gunie.

Fostul jucător al celor de la CAO, Patrick Blăgea, a continuat să fie periculos din loviturile libere şi, după ce în minutul 79, a trimis periculos, dar puţin pe lângă bară, în prelungiri, în minutul 90+2, a transformat perfect o lovitură liberă de la 23 de metri, executată perpendicular pe poartă. Meciul s-a încheiat apoi cu scorul de 1-1, ambele echipe acumulând câte un punct în clasament.

„A fost un meci disputat, un adevărat derby, cu două echipe bune. Prima repriză a fost echilibrată, în a doua parcă am fost mai mult prezenţi. În pofida acestui fapt, am primit un gol pe o nesincronizare, dar am dominat jocul, am dus mingea în zona careului, am pus presiune pe defensiva adversă şi dintr-o fază fixă am reuşit să marcăm”, a declarat, la finalul meciului, antrenorul echipei Lotus, Gheorghe Ghiţ.

De partea cealaltă, antrenorul echipei CAO, Florin Fărcaş, a a fost uşor dezamăgit pentru faptul că a ratat victoria în prelungiri.

„A fost într-adevăr un derby local, cu două echipe care şi-au dorit de la bun început victoria. Sigur că în asemenea jocuri, o execuţie sau două pot face diferenţa, iar asta s-a văzut. Au fost mai întâi o execuţie a noastră, după o lovitură liberă, gol cu capul, apoi a venit execuţia lor din prelungiri. A fost un joc frumos, antrenant, spectaculos, dar şi încrâncenat. Rezultatul sigur că nu ne mulţumeşte pe noi, dar, pe de altă parte e bine, pentru că aşa creştem cu meciuri din acestea încrâncenate şi cu miză şi presiune pe rezultat”, a precizat şi tehnicianul Florin Fărcaş.

După acest egal, CAO a încheiat sezonul regular pe locul 2, cu 39 de puncte, la trei lungimi în spatele liderului Minaur Baia Mare, în timp ce Lotus intră în play-off de pe poziţia a 4-a, cu 29 de puncte.

Dacă antrenorul celor de la CAO a trebuit să improvizeze linia de fund, trei dintre titularii din defensivă fiind indisponibili pentru acest joc, de asemenea şi pe Mihai Ion l-a trimis în dreapta în linia mediană, la Lotus a surprins absenţa din lot a lui Ionuţ Ban. Dacă atât cei din conducerea clubului Lotus cât şi antrenorul Gheorghe Ghiţ au declarat că acesta este în ultimele şase luni de contract cu echipa din Sânmartin şi s-a decis să nu evolueze la acest meci, sursele Bihoreanului spun însă că Ionuţ Ban s-a înţeles deja cu CAO şi urmează să evolueze din sezonul viitor la formaţia orădeană.


CAO 1910 Oradea – Lotus Băile Felix 1-1 (0-0)

Au marcat: Mihai Ion (min. 66) / Patrick Blăgea (min. 90+2)

CAO: Barabaş – Gunie, M. Kovacs, D. Stan, Lupşe – R. Ardelean (min. 55 Ad. Popa), Cîrjan (min. 55 D. Marina) – M. Ion (min. 85 A. Gheorhiţă), Cherman, Chitaş – ctp. (min. 90 Chiş-Toie) - Sg. Jurj. Antrenor: Florin Fărcaş

Lotus: Beke – Paublusztig, Pintea, Oros, Arsene – Cr. Copil, M. Popa – ctp., P. Blăgea, Sg. Ciocan (min. 58 C. Sîrbu) – Fl. Pop şi Şt. Meşter. Antrenor: Gheorghe Ghiţ

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – Zsolt Kopriva (Carei) şi Krisztian Toth (Petreşti – jud. Satu Mare).


În schimb, cea de-a treia echipă bihorenaă din competiţie, Luceafărul Oradea a suferit o nouă corecţie severă, de această dată acasă, scor 2-7, în disputa cu SCM Zalău.

În acest meci, Adrian Ster a fost omul meciului, el reuşind să înscrie de patru ori pentru zălăuani, în minutele 14, 27, 42, 57.

La pauză a fost 0-5, pentru oaspeţi mai înscriind Răzvan Rotea în minutul 36 şi Răzvan Dulap în minutul 43.

În partea a doua au reuşit să înscrie şi gazdele, tinerii jucători de la Luceafărul, prin Vlad Negruţiu în minutul 49 şi Nandor Suveg în minutul 69, dar şi zălăuanii au mai marcat de două ori. Pe lângă reuşita lui Ster din minutul 57, Sergiu Pop a înscris şi el în minutul 63.

Luceafărul încheie, astfel, sezonul regular pe ultimul loc în serie, cu -3 puncte, după ce în luna februarie a primit o penalizare de patru puncte din partea Federaţiei Române de Fotbal.


Rezultatele complete ale etapei a 18-a (ultima) din Seria a 10-a a Ligii a III-a:

Vineri
CFR Cluj II – Minaur Baia Mare 0-2

Sâmbătă
CSM Satu Mare – Progresul Şomcuta Mare 2-0
Luceafărul Oradea – SCM Zalău 2-7
Someşul Dej – Sportul Şimleu Silvaniei 2-0
CAO 1910 Oradea – Lotus Băile Felix 1-1



Clasament:

1

Minaur Baia Mare

18

13

3

2

57

20

37

42

2

CAO 1910 Oradea

18

12

3

3

42

21

21

39

3

Someşul Dej

18

11

2

5

41

20

21

35

4

 Lotus Băile Felix

18

8

5

5

38

23

15

29

5

SCM Zalău

18

9

1

8

44

35

9

28

6

Sportul Şimleu Silvaniei

18

6

5

7

21

31

-10

23

7

CFR Cluj II

18

6

3

9

22

26

-4

21

8

CSM Satu Mare

18

4

6

8

24

32

-8

18

9

Progresul Şomcuta Mare

18

4

5

9

23

40

-17

17

10

Luceafărul Oradea

18

0

1

17

6

70

-64

-3

 

Pentru play-off s-au calificat: Minaur Baia Mare (cu 42 de puncte), CAO 1910 Oradea (39 puncte), Someşul Dej (35 puncte) şi Lotus Băile Felix (29 puncte)
În play-out vor juca: SCM Zalău (28 puncte), Sportul Şimleu Silvaniei (23 puncte), CFR Cluj II (21 puncte), CSM Satu Mare (18 puncte), Progresul Şomcuta Mare (17 puncte) şi Luceafărul Oradea (-3 puncte / a fost penalizată cu 4 puncte).

În prima etapă din play-off, sâmbătă, 2 aprilie, CAO va juca acasă cu Someşul Dej, iar Lotus Băile Felix pe terenul celor de la Minaur Baia Mare. În play-out însă, Luceafărul va debuta tot în compania celor de la SCM Zalău, dar în deplasare.

Toate aceste meciuri vor debuta de la ora 17.​​​​​​

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON