URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2021, 20:00

CAO la cea mai importantă dispută: jocul cu FC Hermannstadt din şaisprezecimile Cupei României!

CAO la cea mai importantă dispută: jocul cu FC Hermannstadt din şaisprezecimile Cupei României! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia CAO 1910 Oradea va susţine miercuri, de la ora 16.30, jocul din cea mai importantă fază la care a ajuns până acum din istoria ei, şaisprezecimile de finală ale Cupei României.

Elevii antrenorului Forin Fărcaş vor primi replica sibienilor de la FC Hermannstadt, într-un joc care va avea loc pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" şi care va opune echipele situate pe locul 2 în Liga a III-a (Seria a 10-a) - CAO 1910 Oradea, respectiv locul 2 în Liga a II-a - FC Hermannstadt.

Se anunţă un meci foarte dificil pentru trupa bihoreană, care va avea în faţă un adversar redutabil, în formă, care vine la Oradea, după ce sâmbătă în etapa de campionat din eşalonul secund a surclasat formaţia Dacia Unirea Brăila, pe care a învins-o cu 6-0.

De partea celaltă, nici CAO nu stă mai prejos la capitolul formă sportivă, având până în prezent şase victorii şi un rezultat de egalitate, înregistrate în cele şapte partide oficiale pe care le-a susţinut până acum în noul sezon competiţional, în cupă şi campionat.

Va fi o diferenţă de exact un eşalon între cele două echipe, dar formaţia orădeană poate compensa, aşa cum s-a întâmplat şi la meciul cu U Cluj, cu ambiţia, dorinţa de afirmare, dar şi suportul publicului.

Spectatorii orădeni pot vedea acest meci, plătind un bilet de intrare de 10 lei şi prezentând dovada că sunt vaccinaţi sau testaţi la Covid-19, ori trecuţi prin boală, conform protocolului medical.

Copii sub 14 ani au accesul liber. Pe stadion, este totuşi obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Până să ajungă în şaisprezecimile de finală ale Cupei României, CA Oradea a trecut de Foresta Tileagd, formaţie pe care a învins-o cu scorul de 5-0, în deplasare, apoi de SCM Zalău, echipă de care a trecut pe teren propriu cu scorul de 1-0, iar în faza anterioară a eliminat U Cluj, o echipă de ligă a II-a, de care a trecut cu 2-1.

De partea cealaltă, FC Hermannstadt a intrat în această ediţie a Cupei României în turul 4, turul anterior, unde a eliminat, la loviturile de departajare, de la 11 metri, echipa AFC Odorheiu Secuiesc. După timpul regulamentar de joc, dar şi după prelungiri, scorul din acel meci desfăşurat la Odorheiu Secuiesc a fost egal, 0-0.

Şi de această dată, partida are loc într-o singură manşă, iar în caz de egalitate după 90 de minute de joc se va trece la prelungiri, iar dacă egalitatea persistă şi după 120 de minute de joc, atunci departajarea va fi dată de loviturile de la 11 metri.

"Ne aşteaptă un meci important, pentru noi ca şi echipă. Sibiul este o echipă puternică, experimentată, cu un obiectiv clar de a promova în Liga 1. Vom încerca ca la acest joc să ne ridicăm la nivelul adversarului. Acest joc este un prilej bun atât pentru noi, cât şi pentru publicul bihorean pentru a fi prezenţi la un asemenea eveniment", a declarat, pentru BIHOREANUL, antrenorul formaţiei orădene, Florin Fărcaş.

Faza şaisprezecimilor de finală din Cupa României la fotbal este programată În perioada 21-23 septembrie, iar nouă meciuri vor fi televizate de Digi Sport, Look Sport şi Telekom Sport.


Programl şaisprezecimilor de finală din Cupa României la fotbal:

Marţi, 21 septembrie

ACS Şomuz Fălticeni – FC Voluntari, ora 15:00

CS Minaur Baia Mare – ACSM Politehnica Iaşi, ora 16:00 (TV)

ACS Petrolul 52 – U Craiova 1948 SA, ora 18:45 (TV)

CS Mioveni – FC Rapid 1923, ora 21:30 (TV)

Miercuri, 22 septembrie

Fotbal Club Argeş – FC Botoşani, ora 15:00 (TV)

CSM Slatina – Dunărea Călăraşi, ora 16:30

AFK Csikszereda – Chindia Târgovişte, ora 16:30

Unirea Slobozia – Politehnica Timişoara, ora 16:30

CS Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş, ora 16:30

Fotbal Club Buzău – Academica Clinceni, ora 16:30

Asociaţia Club Sportiv CAO 1910 – AFC Hermannstadt, ora 16:30

Farul Constanţa – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, ora 18:00 (TV)

CS Hunedoara – FCSB, ora 21:00 (TV)

Joi, 23 septembrie

ACSO Filiaşi – UTA Arad, ora 16:00 (TV)

Ripensia Timişoara – Dinamo, ora 18:45 (TV)

Universitatea Craiova – CFR 1907 Cluj, ora 21:30 (TV)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON