URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Septembrie 2021, 16:22

CAO joacă miercuri în Cupa României, cu U Cluj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această săptămână sunt programate jocurile turului IV din cadrul ediției 2021-2022 a Cupei României la fotbal. Între acestea se numără și meciul în care este implicată singura formație bihoreană din competiție, CA Oradea.

Jucătorii pregătiți de Florin Fărcaș vor evolua miercuri, de la ora 16.30, pe teren propriu, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”. Adversari le vor fi clujenii de la FC Universitatea, într-un duel care va aduce în fața orădenilor un adversar de categorie superioară, U Cluj fiind echipă care activează în eșalonul II.

CAO a avut un parcurs bun până acum în Cupa României, trecând de două tururi, după ce a învins cu scorul de 5-0, în deplasare, echipa Foresta Tileagd, și cu 1-0, pe teren propriu, formația SCM Zalău.

De partea cealaltă, U Cluj a intrat în competiție în turul III, unde a învins, cu scorul de 4-0, în deplasare, concitadina Sănătatea.

În campionat, după cinci etape, formația clujeană ocupă locul 5 în Liga a II-a, cu 12 puncte, ca urmare a înregistrării a patru victorii și o înfrângere. De cealaltă parte, CAO ocupă locul 4, dar doar după două etape, în Seria a 10-a a Ligii a III-a, cu 4 puncte (o victorie și un egal).

Se anunță, astfel, un joc foarte atractiv, între două echipe ambițioase. Pe lângă disputa din teren, este de aștaptat să avem parte și de o atmosferă frumoasă în tribune, știut fiind faptul că cei de la U beneficiază de o galerie organizată, care însoțește echipa peste tot în țară.

După cum anunță organizatorii, cei din conducerea echipei CAO, și la jocul de miercuri de la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, prețul unui bilet de intrare va fi de 10 lei. Copiii până la 14 ani vor avea intrarea gratuită, pe baza carnetului de elev.

De asemenea, se aduce la cunoștință faptul că „spectatorii trebuie să respecte protocolul medical privind răspândirea virusului SARS-COV 2”.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se va trece la prelungiri (două reprize a câte 15 minute). Dacă egalitatea va persista și după 120 de minute de joc, atunci departajarea va fi făcută la loviturile de la 11 metri.

Echipa care va câștiga acest meci se va califica în șaisprezecimile de finală ale Cupei României, acolo unde vor intra și formațiile din prima ligă.


Programul jocurilor din turul 4 al Cupei României la fotbal:

Marți, 7 septembrie, ora 16.30:

Şomuz Fălticeni – Aerostar Bacău

Şoimii Lipova – Politehnica Timișoara

AFC Odorheiu Secuiesc – FC Hermannstadt

CS Hunedoara – CS Comunal Şelimbăr

ACSO Filiași – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

 

Miercuri, 8 septembrie ora 16.30:

Unirea Dej – Minaur Baia Mare

CA Oradea – Universitatea Cluj

Huşana Huşi – Politehnica Iaşi

CSM Reşiţa – Ripensia Timişoara

SR Brașov – FK Csikszereda

Unirea Bascov – CSM Slatina

CS Tunari – Concordia Chiajna

Dacia Unirea Brăila – Petrolul Ploiești

Recolta Gheorghe Doja – FC Buzău

CS Năvodari – Unirea Slobozia

Dunărea Călăraşi – Astra

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON