URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2021, 23:18

CAO a câştigat cu 6-2 jocul din deplasare cu SCM Zalău şi încheie anul pe primul loc în Liga a III-a (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Forma foarte bună a echipei de fotbal CAO 1910 Oradea a fost demonstrată din plin sâmbătă, când, în cadrul ultimei etape din acest an calendaristic, elevii antrenorului Florin Fărcaş au disputat la Zalău derby-ul rundei a 15-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a.

Trei goluri pe repriză

CAO s-a impus cu 6-2, după ce la un moment dat conducea cu 6-1. Florin Chitaş s-a remarcat din nou, el reuşind să înscrie trei goluri pentru CAO în acest meci.

Decarul formaţiei orădene a înscris prima dată în minutul 5, când a deschis scorul, în urma unei centrări primite de la Marius Hosu. Acelaşi Chitaş a fost faultat în careu, iar căpitanul Cosmin Letan a transformat penalty-ul în minutul 19, urcând scorul la 2-0 pentru CAO. După nouă minute, gazdele au reuşit să reducă din handicap, după ce Sergiu Jurj a marcat pentru 1-2.

Omul meciului, Florin Chitaş, avea să stabilească scorul la pauză, 1-3, în minutul 35, după un şut expediat de la marginea careului.

Scor final 2-6

Şi partea a doua a disputei a început bine pentru orădeni, care au urcat scorul la 4-1 în minutul 54, când Florin Chitaş a trimis din lovitură liberă bine pentru Daniel Stan, care a marcat. Pentru ca să aibă o zi perfectă, Florin Chitaş a înscris şi golul al treilea pentru el, în minutul 70, când, cu un şut la colţul scurt, a dus scorul de 5-1 pentru CAO.

În minutul 72, Alexandru Lezeu a prins un şut de senzaţie de la circa 25 de metri, catapultând mingea în poarta sălăjenilor, scor 1-6. Rezultatul final a fost însă 2-6, pentru că până la final, în minutul 82, atacul gazdelor a trecut prin defensiva orădeană, visătoare la acea fază, iar ex-bihoreanul Sergiu Pop a închis tabela.

"Ne-am atins obiectivul"

"S-au întâlnit două echipe care îşi doreau sa intre în play-off. Noi ne-am atins obiectivul, iar adversarul încă îşi mai joacă şansa de a prinde play-off-ul. Am practicat un joc bun am obţinut un rezultat pe măsură. Echipa a arătat destul de multă maturitate şi eficienţă pe tot parcursul jocului. Chiar dacă suntem o formaţie tânără, am arătat valoare şi constanţă", a declarat pentru BIHOREANUL, după joc, antrenorul principal al echipei CAO, Florin Fărcaş.

Victoria de sâmbătă de la Zalău a constituit pentru CAO şi cel de-al şaptelea succes consecutiv din campionat, o performanţă demnă de invidiat.

De asemenea, prin acest succes, orădenii au urcat pe primul loc şi vor ierna în fruntea clasamentului, asta după ce fostul lider, Minaur Baia Mare, s-a încurcat sâmbătă acasă, scor 0-0, cu CSM Satu Mare.

"A fost un meci foarte bun făcut de către echipa noastră, controlat de la început până la final, fără a da multe şanse adversarului, care a aliniat o echipă cu jucători foarte tehnici şi experimentaţi, ofensivă, cu trei vârfuri de atac, pe care şi i-ar dori multe echipe din liga a II-a. Felicit jucătorii pentru concentrarea şi atitudinea pozitivă pe care au avut-o în acest meci. În mod special, vreau să felicit echipa tehnică şi să-i mulţumesc pentru felul cum a reuşit să-i capaciteze pe băieţi, în acest ultim joc al anului. Prin această victorie, noi ne-am luat revanşa în faţa zălăoanilor, care ne-au produs prima înfrângere în acest campionat şi ne-am îndeplinit primul obiectiv, acela de a juca în play-off", a declarat pentru BIHOREANUL şi preşedintele echipei CAO 1910 Oradea, Laurenţiu Danşa.


SCM Zalău – CAO 1910 Oradea 2-6 (1-3)

Au marcat: Sg. Jurj (min. 28) şi Sg. Pop (min. 82) / Fl. Chitaş (min. 5, 35 şi 70), C. Letan (min. 19 din penalty), D. Stan (min. 54) şi Al. Lezeu (min. 72)
SCM Zalău: B. Miron – I. Ilieş, A. Şumlea, I. Ardelean (min. 77 Al. Jula), M. Onicaş (min. 77 R. Dulap), V. Calugher, C. Meşter (min. 60 Al. Mare), Al. Sorian, Sg. Pop, Sg. Jurj şi Sg. Negruţ (min. 70 R. Logon). Antrenor: Dorin Toma
CAO: Barabaş – Cr. Copil, C. Letan, D. Stan, L. Ioviţă – G. Cherman, R. Ardelean (min. 90 D. Marina) – A. Gheorghiţă (min. 77 M. Kovacs), Al. Lezeu (min. 90 P. Chiş-Toie), Fl. Chitaş (min. 90 R. Săutiuţ) – M. Hosu (min. 77 M. Porumb). Antrenor: Florin Farcaş
Au arbitrat: Mircea Ardelean – Lucian Berariu şi Cristian Căşuţ (toţi din Arad)


Eşec pentru Lotus Băile Felix

Tot sâmbătă, în Liga a III-a, s-au întâlnit şi formaţiile Lotus Băile Felix şi Sportul Şimleu Silvaniei. Elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ au cedat cu scorul de 1-2 şi se află la cea de-a doua înfrângere consecutivă şi al treilea meci la rând fără victorie, ceea ce i-a făcut să cadă pe poziţia a 4-a a clasamentului şi să aibă în continuare emoţii în ceea ce priveşte calificarea pentru play-off.

Sâmbătă, la Şimleu, gazdele au deschis scorul în minutul 32, prin Gueye Mansour, după o fază la care bihorenii au solicitat ofsaid. Deşi cei de la Lotus au avut câteva ocazii bune de a egala, până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic pe tabela de scor, Sportul intrând în avantaj cu 1-0.

La cinci minute de la reluare însă, bihorenii au reuşit să restabilească egalitatea, cu un şut a lui Ionuţ Ban. Din păcate, jucătorii de la Lotus nu numai că nu au reuşit să treacă în avantaj, dar în minutul 66 au luat şi golul al doilea, în urma unei lovituri de colţ, când Gabriel Caba a înscris pentru 2-1.

Finalul de joc nu a mai adus goluri, dar a prilejuit două eliminări, câte un jucător de la cele două combatante primind cartonaşul roşu, în minutul 89, Alex Negrea de la gazde şi Ionuţ Ban de la Lotus, în urma unei altercaţii.

Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea celor de la Şimleu, iar Lotus Băile Felix se întoarce fără niciun punct din această deplasare.

Sportul Şimleu Silvaniei – Lotus Băile Felix 2-1 (1-0)

Au marcat: Gueye Mansour (min. 32) şi Gabriel Caba (min. 66) / Ionuţ Ban (min. 50)
Lotus: Beke – Fl. Pop, T. Paublusztig, Cr. Oros, M. Arsene,  M. Popa, Ad. Popa (min. 81 C. Tutuţă), I. Ban, N. Farcaş (min. 42 P. Andraş), Cl. Codoban şi A. Făgărăşanu. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.


Şi Luceafărul a pierdut

În fine, cea de-a treia echipă bihoreană din campionatul actualei ediţii a Ligii a III-a, Luceafărul Oradea a fost singura care a jucat pe teren propriu în etapa de sâmbătă, ultima din 2021.

Tinerii fotbalişti pregătiţi de Dorin Mudura au primit replica unei formaţii ambiţioase, care luptă pentru play-off, Someşul Dej, în faţa căreia au trebuit să se recunoască învinşi, cu scorul de 0-5.

De altfel, toate cele cinci goluri ale partidei au fost înscrise în prima repriză. Mai întâi a marcat însă Rareş Babiciu, care a deschis scorul în minutul 16, pentru ca după o jumătate de oră din timpul de joc să-şi intre în rol atacantul Ştefan Vasic, care a dat recital până la pauză, înscriind de patru ori, în minutele 33, 39, 40 şi 45.

Cum în repriza secundă nimeni nu a mai reuşit să înscrie, partida s-a terminat cu victoria cu scorul de 5-0 a celor de la Someşul Dej, care, astfel, au urcat pe locul 3 al clasamentului, în timp ce Luceafărul rămâne în coada clasamentului cu un singur punct. 


Rezultatele şi marcatorii etapei a 15-a (ultima din 2021) din Seria a 10-a a Ligii a III-a:

Minaur Baia Mare – CSM Satu Mare 0-0
Sportul Şimleu Silvaniei – Lotus Băile Felix 2-1 (1-0)
Gueye Mansour 32, Gabriel Caba 66 / Ionuţ Ban 50
SCM Zalău – CAO 1910 Oradea 2-6 (1-3)
Sergiu Jurj 28, Sergiu Pop 82 / Florin Chitaş 5, 35, 70, Cosmin Letan 19 penalty, Daniel Stan 54, Alexandru Lezeu 72
Progresul Şomcuta Mare – CFR Cluj II 1-1 (0-0)
Paul Batin 56 / Bogdan Suciu 66
Luceafărul Oradea – Someşul Dej 0-5 (0-5)
Rareş Babiciu 16, Ştefan Vasic 33, 39, 40, 45

Campionatul Ligii a III-a intră în pauza de iarnă, urmând a se relua pe data de 12 martie. Vor mai fi de disputat trei etape din sezonul regular, după care primele patru clasate vor evolua în play-off, iar ultimele şase în play-out.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON