URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2021, 21:00

CAO 1910 Oradea a încheiat cel mai bun an al său şi se pregăteşte să devină FC Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi are în componenţă mulţi jucători tineri, formaţia CAO 1910 Oradea a surprins pe mai toată lumea în această toamnă, când a avut un parcurs foarte bun, atât în campionat, cât şi în Cupa României.

Spre promovare

Dacă în cupă orădenii au ajuns în premieră până în faza şaisprezecimilor de finală - după ce au eliminat echipe precum SCM Zalău şi U Cluj, dar au fost eliminaţi, apoi, de sibienii de la FC Harmannstadt -, în campionat jucătorii pregătiţi de antrenorul Florin Fărcaş, au terminat pe primul loc în Seria a 10-a a Ligii a III-a, lăsând în urmă echipe cu pretenţii, bugete mai mari, dar şi jucători experimentaţi, precum Minaur Baia Mare, Lotus Băile Felix şi SCM Zalău.

"Din punctul meu de vedere, echipa şi-a atins obiectivele fixate, care erau, în primul rând, participarea în play-off. În al doilea rând, mă bucură faptul că echipa a progresat de la meci la meci. Avem o echipă tânără, pentru că şapte dintre jucătorii titulari sunt în mod constant sub 23 de ani, plus cei care vin de pe banca de rezervă sunt juniori. Aceşti jucători sunt produsul Centurului de Copii şi Juniori al CSM-ului, cel care are colaborare cu CAO şi care asigură toate grupele de copii pentru a participa în competiţiile la care CAO trebuie să participe. În viitor, ne dorim o evoluţie bună a echipei şi în play-off şi să terminăm apoi pe primele două locuri, astfel să putem participa la barajul de promovare", a declarat preşedintele clubului CAO 1910 Oradea, Laurenţiu Danşa, în cadrul conferinţei de presă organizate la sala de protocol a Stadionului Municipal "Iuliu Bodola", cu ocazia sfârşitului de stagiune competiţională.

Rezultatele vorbesc

Cel care a condus echipa din teren şi în acest an competiţional a fost antrenorul Florin Fărcaş, un tehnician care se remarcă tot mai mult prin modul de organizare al jocului şi felul prin care ştie să creeze un grup unit de jucători. 

"La o echipă de fotbal rezultatele vorbesc şi cred că rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor noastre. Ne-am dorit de la început să formăm un grup bun şi să creştem de la etapă la etapă, lucru care s-a şi materializat. Scopul nostru a fost de la bun început de a creşte şi a forma o echipă competitivă pentru oraşul Oradea şi judeţul Bihor, creată în proporţii de 80-85% din jucători bihoreni. Asta s-a şi întâmplat. Suntem încrezători că vom putea face treabă frumoasă în continuare, pentru că am dovedit că se poate face şi cu jucătorii tineri performanţă şi rezultate bune, la un nivel la care ne dorim", a declarat, în cadrul aceleaşi conferinţe, tehnicianul Florin Fărcaş.

Reamintim că din staff-ul tehnic al celor de la CAO mai face parte antrenorul secund Dorin Mihuţ, preparatorul fizic Bogdan Guler şi antrenorul cu portarii Vlad Gheţe, care încă nu şi-a încheiat cariera de fotbalist, el figurând de mai multe ori pe lista de rezerva pentru postul de portar.

Liderul din teren este fundaşul central Cosmin Letan, căpitan de echipă şi un bun executant al loviturilor de la 11 metri.

"Sunt foarte mândru de ce am realizat noi, cu lotul tânăr de jucători, pe care-l avem. Timpul a zburat foarte repede şi am ajuns să fiu cel mai bătrân din lot. Am depus o muncă grozavă. Toată lumea-i foarte receptivă şi dornică să ne atingem obiectivele, nu neapărat cele stabilite de conducere, ci mai sus. Dacă se poate, de ce nu? Potenţial există. E adevărat că avem foarte multă tinereţe în lot, dar asta ne ajută pentru că avem o dorinţă, adică nu dispunem de jucători blazaţi. Fiecare dintre noi doreşte să acumuleze experienţă şi să dovedească faptul că poate juca la un nivel superior. Am terminat anul pe locul 1, de ce să nu terminăm şi la finalul sezonului regulat şi să îndrăznim să visăm la promovarea în Liga a II-a. E un vis al nostru şi chiar cred că-i posibil", a spus Cosmin Letan.

Vacanţă timp de o lună 

După ce pe 4 decembrie au încheiat jocurile oficiale din acest an, jucătorii de la CAO mai au antrenamente până pe 10 decembrie, iar apoi antrenorul Florin Fărcaş îi lasă în vacanţă. Aceştia se vor putea bucura astfel timp de o lună de pauză, putând fi alături de familii de sărbători. Reunirea lotului este prevăzută pentru 11 ianuarie.

La conferinţa de presă a fost prezent şi preşedintele Clubului Sportiv Municipal Oradea, Şerban Sere, care ocupă şi funcţia de vicepeşedinte al CAO. Acesta a reamintit că din vara anului 2022 echipa îşi va schimba numele în FC Bihor.   

"Am fost la Bucureşti şi am discutat cu şeful Comisiei juridice din cadrul FRF ca să ştim care sunt paşii de parcurs pentru schimbarea numelui. Lucrurile sunt clare şi cu certitudine din sezonul viitor echipa se va numi FC Bihor. Avem înregistrate la OSIM două denumiri FC Bihor Oradea şi FC Bihor 1902. FC Bihor este clubul fanion al judeţului, cu el am crescut, şi cred că va exista o emulaţie în jurul echipei. Ne dorim să avem cât mai mulţi orădeni şi bihoreni în echipă. În acelaşi timp, împreună cu actuala conducere sportivă şi administrativă încercăm să construim ceva prin care să aducem o imagine pozitivă fotbalului. Sperăm să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor. Suntem într-un moment foarte bun al fotbalului bihorean, ţin să-i felicit pe această cale pentru parcursul foarte bun din ultima perioadă. Avem o relaţie corectă între CSM şi CAO, iar viitorul va arăta mult mai bine cu jucători crescuţi în Oradea şi Bihor", a declarat Şerban Sere.

Colaborare cu Zenit 

În ceea ce priveşte sectorul juvenil, conducătorii clubului CAO au precizat că se doreşte realizarea unor colaborări reciproc avantajoase cu cluburi de fotbal din Oradea şi judeţ. Un prin pas în acest sens a fost făcut cu Zenit Oradea, clubul fostului mare jucător al FC Bihorului, Zeno Bundea.

"Am ajuns la o înţelegere verbală cu Zeno Bundea. Ne-am înţeles ca cei mai buni jucători pe care îi creşte să îi direcţioneze către noi. Lansez pe această cale o invitaţie şi altor cluburi din Oradea şi judeţ să ni se alăture în acest proiect", a precizat Şerban Sere. 

Cât priveşte lotul de jucători al echipei de seniori din Liga a III-a, CAO se va despărţi în această iarnă de atacantul Marius Hosu, care a decis să plece în Italia, unde va juca la o echipă din Liga a V-a. În schimb conducerea clubului orădean îşi propune aducerea a doi-trei jucători de valoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitari
Felicitari echipei si staffului tehnic pentru rezultate, speram ca in urmatorul sezon echipa sa joace in liga a II - a.
Postat 10 Decembrie 2021, 17:38 de JAM11
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON