URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2022, 21:00

Când îţi expiră certificatul digital Covid pentru călătorii în Europa? Din 1 februarie se schimbă regulile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a amintit că, potrivit unei decizii a Comisiei Europene, începând din 1 februarie 2022, persoanele în cazul cărora au trecut mai bine de 9 luni de la efectuarea schemei complete de vaccinare (două doze în cazul Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, respectiv o doză în cazul Johnson & Johnson) nu vor mai putea călători fără restricţii între statele Uniunii Europene.

Rafila a vorbit despre expirarea valabilităţii certificatelor digitale Covid strict pentru călătorii într-o emisiune la Europa FM.

În schimb, conform deciziei luate la nivel european, persoanele care s-au vaccinat şi cu doza booster vor putea folosi în continuare certificatele cu cod QR pentru călătorii, la fel şi persoanele care s-au vaccinat mai recent cu schema completă, deci pentru care n-au trecut cele 270 de zile de la doza a doua.

"Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-şi facă vaccin (n.r. - şi doza booster, pentru călătorii) pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză", a exemplificat ministrul Sănătăţii vizavi de regulile de călătorie în Europa.

Conform site-ului oficial europa.eu, perioada de acceptare a certificatelor, în scopul călătoriei între ţările UE, nu este inscripţionată pe certificatul digital în sine. În schimb, conform directivei ofiicale aplicaţiile mobile folosite pentru verificarea codurilor QR vor fi actualizate astfel încât, pentru trecerea dintr-un stat în altul, acele aplicaţii vor indica dacă un certificat este "expirat" sau nu.

Pe de altă parte, ministrul Alexandru Rafila a făcut comentarii pe marginea valului de infecţii Omicron, spunând că în 2022 pandemia s-ar putea încheia. "Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că aşa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tupini creşte, scade patogenitatea. Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron, demonstrează că aşa este şi mi-e greu să cred că vom mai asista la un număr mare de cazuri cu o tulpină care să fie mai patogenă decât Omicron. E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută şi atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic. Cred că anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgenţă mondială, globală, de sănătate publică", a declarat Rafila la Europa FM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Esti dac liber...
...stai dreaqu la tine-n batatura! Vrei sa iesi, respecta regulile celorlalti! Simplu!
Postat 23 Ianuarie 2022, 16:05 de pinonel
Ipocrizie
D-nul ministru vb.doar de valabilitatea certificatului nu si de utilitatea acastuia ,adica vaccinatii vor avea libertate numai cu boosterul facut altfel vor deveni nevaccinati ,dar nu spune nimic de protectia vaccinului impotriva covid!!! Se vede clar ca telul este vaccinarea cu orice pret de n ori sa traiasca producatorii si bine inteles guvernele partase la aceasta mascarada pe bani multi!!!
Postat 22 Ianuarie 2022, 17:57 de User anonimizat
Vaccinatii de azi
Vaccinații de azi vor fi NEVACCINAȚII de mâine! Cine se vaccinează se vaccinează degeaba: efectul vaccinului este ZERO dovedit și ce este mai rău, se expun la chimicale care dau în organism reacții în lanț cu potențial fatal. Și peste toate acestea rămâi și fără certificat care în alte țări e valabil doar 4 luni. Cu cât se vaccinează mai puțini cu atât statul nu va avea curaj să mai implementeze certificatul și astfel restricțiile și PLANDEMIA se va termina mai rapid! Nu vă mai lăsați păcăliți de incompetenții actuali din statul român. Gândiți că nu doare!
Postat 22 Ianuarie 2022, 16:07 de georgemarian
"Oxid de grafen"
Pentru oamenii de știință locali: ce dreq e asta?!?!? Cum adică "oxid de grafen", nu era mai frumos sa vorbiți despre inorogi sau mioș Crăciun, că sunt la fel (sublimi și ireali)
Postat 22 Ianuarie 2022, 11:48 de danzigk
Oxidul de grafen din nanoparticulele așa-ziselor vaccinuri "stă" în organism cel mult 8 luni, după care se elimină în mod natural.
De aceea se vrea în mod agresiv reluarea procedurilor inițiale de reinjectate, pentru că organismul uman pierde din radioactivitatea indusă prin acest program global ale celor care se visează deja în metavers. Reacțiile controlabile de acest fel se pot monitoriza la frecvențe începând cu 3G în sus. Nanoparticulele care sunt, în fond, nanotehnologii bazate pe radioactivitatea ocidului de grafen, nu fac altceva decât să asigure dependența față de metaversul mult iubit al lui Musk, Zuckenberg, Bezos și alții ca ei care fac și desfac guvernele lumii pe mulți bani. Acești psihopați care nu mai trăiesc în lumea reală, vor să controleze viața ori moartea omenirii după cum simt ei, cu creierele lor bolnave. Toată mascarada asta nu are nicio legătură cu Covid, care se tratează la modul firesc cu medicamente și nu cu "vaccinuri" care ar trebui să fie preventive, nicidecum suprapuse peste o pandemie. Cancerul o să-i mănânce pe toți cei care insistă să se vaccineze fără rost, cu seruri radioactive din categoria Pfeizer, Moderna, Astra, Janssen, etc, și care se bazează pe nanotehnologii.
Postat 22 Ianuarie 2022, 10:03 de KP
Back to the fu-ture
Cind expira codul, se intorc si dumnealor printre muritorii de rind ?
Postat 21 Ianuarie 2022, 23:18 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON