URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iulie 2015, 12:37

"Campionul despăgubirilor", săltat de DNA

'Campionul despăgubirilor', săltat de DNA foto: gandul.info
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Omul de afaceri Horia Simu, supranumit şi "Campionul despăgubirilor", a fost reţinut în noaptea de joi spre vineri de DNA.

Potrivit Digi24.ro, acesta a fost audiat în dosarul în care este acuzat că ar fi păgubit statul cu 55 de milioane de euro, după ce a primit o despăgubire de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Un teren pentru care cumpărase drepturile litigioase cu doar un milion şi jumătate de euro, a fost supraevaluat, spun procurorii, care au descins joi dimineaţă, la ora 6, în luxoasa locuinţă a omului de afaceri.

Percheziţiile au durat aproape 18 ore, surse judiciare declarând pentru Digi 24 că în interior anchetatorii au găsit o adevărată comoară. Procurorii au inventariat inclusiv numeroasele bijuterii ale omului de afaceri, ceasuri de lux şi peste 150 de tablouri valoroase, semnate de artişti precum Baba, Gheorghe Petraşcu şi Samuel Mutzner. Acestea ar fi fost cumpărate din banii primiţi ilegal drept despăgubiri.

"De ce să le confişte? Nu există niciun motiv să fie confiscate. Nu provin din infracţiuni, sunt tablourile domniei sale cumpărate de-a lungul vieţii", le-a spus jurnaliştilor Florin Surghie, avocatul lui Simu.

Tablourile urmează să fie expertizate de anchetatori, iar pentru ridicarea acestora, anchetatorii au dus zeci de metri de folie pentru ambalat, astfel încât să nu se deterioreze.

Potrivit Digi 24, omul de afaceri este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu, după ce i-ar fi influenţat pe membrii comisiei ANRP să-i acorde, în 2008, despăgubiri de 105 milioane de euro pentru un teren din Capitală, dublu faţă de valoarea reală. Suprafaţa de 10 hectare din sectorul 6 al  Bucureştiului a obţinut-o după ce a cumpărat drepturile litigioase contra sumei de 1,5 milioane de dolari. O parte dintre documente din dosarul depus la ANRP ar fi conţinut înscrisuri false, spun procurorii DNA.

"Este total nevinovat, nu ştie pentru ce i se face percheziţia. A aflat că este vorba despre un dosar despre o restituire. A avut o hotărâre judecătorească prin care ANRP-ul era obligat să emită decizia de despăgubire. Domnul Simu nu a făcut altceva decât să cumpere nişte drepturi care erau în litigiu la vremea respectivă", a mai spus avocatul lui Simu.

Procurorii au început urmărirea penală şi în cazul membri care făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor care au avizat operaţiunea sub forma titlurilor de stat la Fondul Proprietatea. Printre ei se numără fosta şefă ANRP, Ingrid Zaarour, sau fostul deputat Theodor Nicolescu, mai notează sursa citată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON