URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2020, 20:20

Business to business, pe Facebook: Un grup creat în Oradea adună firme și comercianți din țară pentru a se sprijini reciproc

Business to business, pe Facebook: Un grup creat în Oradea adună firme și comercianți din țară pentru a se sprijini reciproc (Foto: Facebook - Grupul „Stronger Together - Saving our businesses”)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup înființat luni pe Facebook de o orădeancă a atras în câteva ore zeci de firme din toată țara dornice să se sprijine reciproc. Grupul a fost creat pentru ca micii producători și comercianți să se ajute între ei pentru a putea supraviețui crizei economice generate de virusul COVID-19.

Grupul "Stronger Together - Saving our businesses" (Mai puternici împreună - Salvarea afacerilor noastre) a fost creat de orădeanca Alina Georgiu.

În câteva ore, grupul a adunat membrii care prestează serivicii precum ore de matematică pentru gimnaziu online, ore de fitness şi yoga online, traduceri de acte din și în limbi străine, catering, webdesign pentru site-uri, firme care oferă piese de maşini, cofetării, producători de pavaje ori servicii de make-up. A fost postat inclusiv un anunț în care un orădean căuta un contabil pentru firma sa, arată Ziare.com.

"Grupurile de Facebook sunt un mediu mai bun pentru cooperare şi pentru comunicare ţintită în momente de criză. Ce poţi găsi aici? În primul rând, poţi anunţa despre bunurile şi serviciile pe care le oferi şi poţi vedea ce oferă alte companii. E atât interes propriu cât şi solidaritate. În al doilea rând, se pot face alianţe şi asocieri între companii. Poate nu aveai nevoie de ele înainte, când economia creştea accelerat, acum e mai bine să pui resursele în comun. În al treilea rând, poti găsi aici idei care să te ajute să supraviețuiești acestei perioade", a explicat Alina Georgiu.

Fiecare persoană care postează trebuie să respecte un anume tipar, adică pe lângă mesajul de prezentare a firmei sau a serviciului oferit trebuie să adăuge şi hashtaguri cu termeni precum #caut sau #ofer, #comert sau #servicii, #domeniul de activitate, #live sau #online si #oras în care se desfăşoară activitatea.

Marţi, grupul avea deja peste 1.000 de membri din Oradea, Bucureşti, Târgovişte, Braşov, Arad, Bistriţa-Năsăud şi Cluj Napoca.

Alina Georgiu a mai spus şi că, prin intermediul grupului creat, a primit comenzi pentru firma ei de IT, la câteva ore după lansare. "Tot ce se întâmplă în grup e absolut gratuit, e doar o altă cale de a ajunge la oameni, dar şi de a combina interesul direct cu solidaritatea. Ne ajutăm unii pe alţii", a adăugat orădeanca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON