URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iunie 2015, 11:03

Buncăr subteran de lux pentru milionari, în cazul unei catastrofe (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Revista Forbes a publicat imagini din Germania, unde un buncăr subteran din perioada Războiului Rece a fost transformat într-un oraş de cinci stele pentru bogaţii planetei, în cazul unui cataclism de genul exploziilor nucleare sau cutremurelor devastatoare.

Definit ca un "vas de croazieră extrem de scump", buncărul oferă rezidenţilor săi nu numai apartamente ample, pe care să le poată amenaja după propriul gust, ci şi şcoli, teatre, brutării, baruri şi restaurante, piscine, săli de sport şi fitness, precum şi lăcaşuri de rugăciune, relatează Agerpres. 

"Suntem mândri să ducem mai departe acest proiect epic în aceste vremuri tot mai periculoase", a declarat Robert Vicino, fondatorul şi directorul general al firmei Vivos, care a achiziţionat şi remodelat un buncăr construit de sovietici în fosta Republică Democrată Germană folosit iniţial ca depozit de armament, potrivit Forbes.

După reunificarea germană, autorităţile şi-au dat seama că nu puteau păstra vechea destinaţie a complexului din cauza legilor care interzic stocarea de muniţie în apropierea unei mari autostrăzi, aşa încât l-au vândut unui investitor privat.

Buncărul - capabil să rezite şi la agenţi chimici şi biologici sau la un tsunami - este doar o parte a unui complex care are 21.108 de metri pătraţi de zone securizate subterane şi încă 4.079 de metri pătraţi de birouri şi depozite la suprafaţa pământului. Totodată, include peste cinci kilometri de tuneluri subterane de mari dimensiuni, către care există doar trei puncte de acces, închise ermetic prin porţi speciale. Uriaşa construcţie este dotată cu instalaţii de purificare a apei şi a a aerului, generatoare autonome de energie, ateliere pentru tot felul de reparaţii mecanice, un spital şi va avea până şi o 'bancă' de păstrare a ADN-ului pentru a garanta supravieţuirea speciei, notează evz.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON