URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iunie 2017, 09:15

Bucurie! Elevii şi preşcolarii intră în vacanţa de vară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii şi preşcolarii intră vineri, după terminarea orelor, în vacanţa de vară.

Ei se vor merge la şcoală şi la grădiniţă pe 11 septembrie. Conform calendarului următorului an şcolar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă în perioada 28 octombrie - 5 noiembrie. 

Vacanţa de iarnă va începe pe 23 decembrie, iar cursurile se vor relua pe 15 ianuarie.  

Vacanţa intersemestrială va fi cuprinsă în intervalul 3 - 11 februarie 2018. Urmatoarea vacanţă, cea de primavară, este cuprinsă în intervalul 31 martie -10 aprilie.

Nu stau relaxaţi elevii care au terminat clasele a XII-a şi a VIII-a. Examenul de Bacalaureat a început în 6 iunie, dată de la care elevii susţin probele orale şi de competenţe şi se va încheia în 30 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, iar rezultatele finale se vor afişa în 10 iulie.

Probele la Evaluarea Naţională vor fi susţinute în 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematică şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă, iar rezultatele finale vor fi afişate în 30 iunie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON