URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2022, 14:20

Boloș, cum ai făcut primul milion? Ce explicații are ministrul bihorean pentru averea uriașă: „Nu sunt bani adunați peste noapte”

Boloș, cum ai făcut primul milion? Ce explicații are ministrul bihorean pentru averea uriașă: „Nu sunt bani adunați peste noapte” foto: Guvernul României
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, bihoreanul Marcel Boloș, a atras atenția publică, după ce și-a dezvăluit averea în declarația din acest an.

Potrivit documentului, Boloș are în conturi bancare peste 1 milion de lei. În plus, mai are două apartamente, în Oradea și Cluj Napoca, și acțiuni la trei companii. Boloș are și datorii: un credit de 200.000 de lei, scadent în 2029.

Numai în anul 2021, Boloș a încasat de la ADR Nord-Vest, unde a fost director, 279.212 lei (ceea ce înseamnă un salariu mediu lunar de 23.267 lei), și de la Universitatea din Oradea, unde este profesor, 111.754 lei (în medie lunară 9.312 lei).

Față de declarația de avere de la finalul anului 2020, Boloș s-a îmbogățit. Atunci, avea în conturi circa 783.000 de lei.

„Un lucru pe deplin justificat”

Ministrul a fost întrebat cum a strâns o avere atât de mare și a răspuns că banii nu sunt adunați peste noapte, ci sunt rezultatul muncii lui din ultimii 30 de ani.

„Să nu uitaţi că lucrez de 30 de ani în administraţie, sunt profesor universitar de 26 de ani şi sunt singur, nu am persoane în întreţinere, am ocupat funcţii de conducere de-a lungul carierei mele didactice şi profesionale. Deci nu sunt bani pe care i-am adunat peste noapte, sunt rezultatul muncii mele de peste 30 de ani. (...) Secretul este ca să lucrăm acolo unde avem competenţele necesare şi având mai tot timpul două locuri de muncă, până la urmă este un lucru care este pe deplin justificat”, a declarat Boloş pentru Antena 3, citat de news.ro.

Oficialul a fost întrebat ce trebuie să facă o persoană care vrea să strângă un milion de lei, aşa cum a făcut. „Să se pregătească din tinereţe pentru că, repet, nu sunt bani pe care i-am câştigat de pe un an pe altul, sunt bani care sunt rezultatul muncii mele şi am ocupat funcţii de conducere de la 28 de ani, deci sunt de peste 24 de ani în funcţii de conducere, deci am avut un nivel de venit corespunzător, plus că sunt profesor universitar”, a răspuns el.

Boloș a mai spus că nu este singurul bugetar aflat în această situaţie.

Declarația de avere a ministrului Marcel Boloș:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
La bani marunti...
Ce uragan economic s-a iscat in mica tarisoara... Averea lu' Bolos. Adica un apartament in Oradea, unul in cluj, economii de vreo 4-500.000 lei. Si un credit de 200. Masina ioc, nevasta, copii idem. Perfect barbatesc. Un bugetar de cariera, as zice eu de dorit, data fiind situatia lui matrimoniala. Marea schisma catolica-ortodoxa din 1054 s-a produs si la nivel de celibat. Popa Ortodox trebuie sa se insoare, eventual sa faca_copii , cel catolic dimpotriva, ramine celibatar, departe de tentatii, si, mai ales , averea ramine in cadrul bisericii. Desigur ambele variante sunt necistigatoare, ortodoxul se deda patimilor lumesti, mincare,bautura,pi[l]da,copii,adunat averi de lasat pruncilor, iar cel catolic da in frustrari,inclusiv lumesti, pedofilii,homofilii... Deci, rational calculind,inginereste, Bolos e un DEZIRABIL . Un altruist chiar...
Postat 04 Iunie 2022, 20:19 de excalibur
Cum reușesc unii?
Nu mă refer doar la dl. Bolos, dar mă întreb cum reușesc unii să fie în același timp: directori, profesori și politicieni?! Cum pot să fie prezenți fizic în aceste locuri, în aproximativ același interval orar (de obicei 08.00-16.00)?! Dacă toți sunt așa de performanți la stat, de ce naiba nu "merge" țara asta înspre binele comun cu doar în interes personal?
Postat 04 Iunie 2022, 19:42 de Phoenix
daca vrei sa devii milionar, esenta e sa fii bugetar
"El spune că nu este singurul bugetar aflat în această situaţie.", de milionar. Concluzia este clara si evidenta, vrei sa devii milionar trebuie sa devii bugetar de tanar. Multumim pentru sfat, ne vom angaja toti din tinerete la stat ca sa devenim milionari.
Postat 04 Iunie 2022, 17:57 de Traian
Boloş, 5 în 1
Dupa zece ani articolul inca e actual. Cititi si comentariile, merita! P.S. Mie imi pare ca a inceput precum belinarul, cu bere-ndoita cu apa, etc, etc, etc. Jmekerii de tejghetar! https://www.ebihoreanul.ro/stiri/bolos-5-in-1-100784.html
Postat 04 Iunie 2022, 17:56 de pinonel
Plin e șeptelul de politruci guvernamentali ...
... cu șmecheri care zic că au credite de achitat, mizând pe secretul bancar, în timp ce băncile le plătesc de fapt dobânzi negociate "ministerial" pentru săculețul cu euroi.
Postat 04 Iunie 2022, 17:50 de KP
Nici vorbă să fie profesor universitar de 26 de ani.
Nici vorbă să fi fost, de 30 de ani, bugetar cu salariu de director. Abia după anul 2000 a început să "crească" pe lângă Petru Filip, începând ca șef de birou în PMO și ca asistent universitar, popă și deținător de firmă de contabilitate ... avansând la modul semnificativ doar după ce l-a "săpat" pe Kraus, pe care l-a înlocuit la conducerea Direcției Imobiliare abia în 2006, înainte de venirea PNL în primărie care l-a "consacrat" ulterior, după 2008 când "mentorul" Hellvig la făcut ce e acum. Averea lui Boloș nu e decât o parte pe numele lui, peste 75% fiind pusă pe numele părinților (case, terenuri, bani, aur și alte valori). Așadar, Marcelică face parte din categoria "ghinion" a meditatorului de la Cotroceni.
Postat 04 Iunie 2022, 17:45 de KP
Imobiliare de Cluj
La ce preturi sunt in Cluj, isi da toti banii si abia isi ia un apartament cu 3 camere in oras sau o casa insiuita, lipita prin comunele din jur haha
Postat 04 Iunie 2022, 16:40 de unu
“Actionar la 3 companii”
Bolos e actionar doar la Bremas, cu celi 70 de lei si 4000 lei la Ves si CHIA esti mai degraba mic speculant… asa sunt si eu si alte milioane de romani actionar la Amazon si Shell si BMW, avand cate 1-2 actiuni. La cati bani are, tine mult in cash in banca, la dobanzi modice, cand parte din aia 250.000 euro ar putea fi investiti, dupa cum te-ai astepra de la un cunoscator din economie …daca nu cumva tinteste inca o imobiliara
Postat 04 Iunie 2022, 16:38 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON