URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2019, 14:22

Bolojan nu se teme de Debreţin: "Dacă în urma unui dialog cu primarul nu se va găsi o formulă, vom intra în competiţie"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce primarul din Debreţin, Papp László, a respins categoric o alianţă cu Aeroportul din Oradea, aşa cum a sugerat la începutul săptămânii primarul Ilie Bolojan, edilul municipiului de pe Crişul Repede a declarat că va iniţia un dialog.

"Trebuie să discut cu domnul primar, pentru că este absolut normal să facem acest lucru. Dacă în urma unui dialog pe care îl vom avea, nu se va găsi o formulă de colaborare, vom intra într-o competiţie. Noi (n.r. PNL Bihor) ne asumăm răspunderea să o ducem", a declarat Bolojan, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului pe care îl conduce.

Primarul a spus că dezvoltarea aeroportului este o chestiune strategică pentru Oradea şi pentru judeţul Bihor, nu o dispută politică locală, cum sugera primarul Debreţinului.

"Niciun partid politic nu cred că spune că aeroportul nu este important şi că nu doreşte să zboare de pe Aeroportul din Oradea în Europa sau la Bucureşti, către mai multe destinaţii sau mai ieftin. Nu există o dispută locală pe tema asta. Dar noi, spre deosebire de alţii, credem că se poate. Alţii, din păcate, au dovedit că nu au putut", a declarat Bolojan, cu referire directă la adversarii de la PSD şi UDMR, sub a căror "guvernare" locală Aeroportul a rămas cu o singură cursă, cea operată de Tarom spre şi de la Bucureşti.

Primarul Oradiei a spus şi că nu vrea să facă alte declaraţii pe tema Aeroportului, fiind sarcina noului Consiliu de Administraţie, format acum din "membri cu calificări incomparabil mai bune", să prezinte acţiuni şi rezultate.

Întrebat de jurnalişti dacă a discutat, concret, cu politicienii din UDMR şi PSD despre soluţii pentru aeroport, Bolojan a refuzat să ofere un răspuns concret. În schimb, n-a ratat ocazia să mai arunce o săgeată spre adversarii săi politici: "Au avut trei ani la dispoziţie nu să facă comentarii, că la asta se pricep toţi, ci să facă ceva concret pentru Aeroport. Dacă aţi văzut ceva concret, mai ascultaţi-i. Dacă nu, vă recomand, chiar dacă nu se face asta, să-i puneţi între paranteze".

Citeşte pe această temă şi articolele:

"Primarul din Debreţin respinge o alianţă cu Aeroportul din Oradea: Nu ne speriem de competiţie!"

"Formula câştigătoare": Primarul Ilie Bolojan îşi doreşte o "alianţă" între aeroporturile din Oradea şi Debreţin

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
AEROPORTUL ORADEA
BOLOJANEEE , AI TREI MANDATE IN CALITATE DE PRIMAR, ALES SI VOTAT DE ORADENI ! DE CE NU AI INTRAT IN ''competitie'' DE LA PRIMUL MANDAT(2008) , NU ACUM ? PRINTRE ALTELE ZICEAI CA : ''că dezvoltarea aeroportului este o chestiune strategică pentru Oradea şi pentru judeţul Bihor...''
Postat 01 Noiembrie 2019, 08:02 de ADAM-BELLA
Si pe seama Oradenilor s-a ridicat debretinul
Ok, de azi nu mai verific nici un zbor de pe aeroportul din Debretin, mai bine merg la Timisoara Cluj sau Tg Mures daca vrea concurenta! In dreptul meu asta o sa fac, iar daca mai multi ar face asa nu s-ar mai bate cu caramida in piept Pappul... ca peste 50% din calatorii de pe debretin sunt romani, mergeti numa sa vedeti ce nr de inmatriculare au masinile care intra in aeroport...
Postat 31 Octombrie 2019, 05:05 de artistul
Afară cu PSD-UDMR
Oradea este un nou concurent fara Tarom și WiZZ . In lipsa unui aeroport eu zbor de pe Debrecen, Timișoara, Budapesta , Viena, Cluj, Sibiu Târgu Mureș , Satu Mare , dar am zburat și de pe Belgrad. Dar că sa ai conectii bune îți trebuie și o destinație pe măsură ( ceea ce nu se va întâmpla ' se întâmplă) , dar majoritatea care au zburat de pe Oradea erau SM, BH, SJ, AR ,TM, CJ și din Ungaria. Dacă mergi pe Debrecen, și îi întrebi de unde sunt exact astea sunt județele, și e 60-80% avionul plin de ei. Facilităm acest aeroport să aibă pasageri mai mulți decât cele din jur, căutăm investitori Arabi sau Chinezi și se construiește un aeroport nou , de escală la Biharea că le pica ceva și la UDMR.
Postat 31 Octombrie 2019, 01:00 de Sandu1206
Bolojan a fost naiv crezand ca
O astfel de alianta ar fi fost posibila. Pai se mai agitau, la greu, pastor si ianos sa bage aeroprtul Oradea in faliment, ca pe urma debretin sa imparta profitul cu Oradea ? Pe ce lume traiti ?
Postat 30 Octombrie 2019, 22:53 de 1011010
Era de stiut...
Se știa că cei din Debrecen nu vor face un astfel de târg cu Oradea pt ca le pleaca si investitorii. Asta e opera lu Ianoș Manga si a chiorului ala cu borcane pe ochi, Pasztă ăla sau Pasztor cum lo fi chemat...Sa speram ca totusi se va gasi o solutie buna in ceea ce priveste aeroportul.
Postat 30 Octombrie 2019, 22:12 de Adrian_Preda
RE: in lipsa unei......
In lipsa unei infrastructuri sanatoase nimeni din zona Satmarului si Maramures nu v-a veni pana la aeroportul de la Oradea cand cel de la Debrecen este mai la indemana si usor de accesat. Aeroportul Oradea va fi unul de nisa fata de schimonogeala aia de la Debrecen din cauza amplasatii sale la limita a 3 tari care nu dispun de un transport civilizat! Sabotarea aeroportului oradean timp de 30 de ani de catre ungurii de la udmr cu binecuvantarea si aportul direct romilor din psd(sa le multumim pesedeilor!) au scos din competitie aceasta destinatie! Singurul mic avantaj in prezinta(atata cat mai prezinta un oarecare interes) Baile Felix(si asta pana mai exista acolo apa termala) Ramane de vazut!
Postat 30 Octombrie 2019, 22:05 de scortosul
Despre ce competiție vorbește "diliul șef" ?!?
Roagă-i frumos să te accepte în "club" eventual, arogantule !?! Debrecen, ca aeroport cel puțin, se poate baza pe faptul că este un "nod" cu ieșire la autostradă către toate direcțiile, că e finanțat din trei surse publice (guvern, județ și oraș), că are o creștere economică dublă față de media pe HU, că este o zonă de interes investițional (energie și auto în mod deosebit, dar și turistic prin ecistența în vecinătate a celei mai mari stațiuni geotermale din EU), că are legături de "rudenie" cu cel mai mare operator de zbor din Ungaria și că ... are capacitatea de a face orice implicare concretă în atragerea de clienți !?! Tu, primarule reeșapat în remodelare urbanistică prin demolări și exproprieri ... pe fe te bazezi, în sens concurențial ?!? Pe mersul mașinilor bară la bară, printr-un oraș blocat în șantiere care nu se vor termina vreodată ?!? Penibil personaj ... conflictual prin definiție și lipsit de un elementar bun simț, strategic măcar !?!
Postat 30 Octombrie 2019, 19:33 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON