URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Decembrie 2023, 17:41

Bolojan: Marți se deschide pasajul rutier subteran dintre Sântandrei și zona Cazaban (FOTO)

Bolojan: Marți se deschide pasajul rutier subteran dintre Sântandrei și zona Cazaban (FOTO) foto: Facebook Ilie Bolojan
Bolojan: Marți se deschide pasajul rutier subteran dintre Sântandrei și zona Cazaban (FOTO) foto: Facebook Ilie Bolojan
Bolojan: Marți se deschide pasajul rutier subteran dintre Sântandrei și zona Cazaban (FOTO) foto: Facebook Ilie Bolojan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După 5 luni de lucrări, marți dimineață se deschide circulației pasajul rutier subteran de pe strada Bujac, cea care leagă Oradea, din zona Ioșia, de comuna Sântandrei.

„Ultimele lucrări”

Anunțul l-a făcut președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, pe Facebook, luni după-amiază, potrivit căruia noul drum se va deschide în jurul orei 10.

„După ce timp de mai multe luni circulația a fost deviată, în aceste zile se execută ultimele lucrări: semnalizările rutiere, montarea bordurilor de la marginea pistei de biciclete și legarea la sistemul de evacuare a apelor pluviale”, a detaliat șeful administrației județene, referindu-se la faptul că pe strada Bujac, dintre comună și oraș, circulația a fost deviată de la finele lunii iunie, când au început lucrările pentru realizarea pasajului.

Cu pistă pentru bicicliști și trotuar

Noul pasaj, realizat pe noua stradă dată în folosință în urmă cu 5 ani, are o înălțime de 5 metri, două benzi de circulație de 3,5 metri lățime fiecare, o pistă pentru bicicliști și un trotuar late de peste 3 metri, acestea subtraversând drumul expres ce leagă Oradea de autostrada Transilvania.

„În zona limitrofă acestui pasaj va fi cel mai important nod rutier din județul Bihor”, a precizat Bolojan, enumerând că aici se vor întretăia Drumul Expres Arad - Oradea și legăturile cu Oradea și Sântandrei.

„Lucrările la nodul rutier sunt cuprinse în proiectul Drumului Expres Arad - Oradea și vor începe anul viitor. Această soluție de trafic, pasaje și bretele de viraj dreapta, va înlocui soluția inițială cu sens giratoriu și va fluidiza circulația”, a mai arătat președintele CJ Bihor.

El a adăugat că „pistei pentru bicicliști ce leagă Oradea de Sântandrei îi va fi asigurată continuitatea prin deschiderea acestui pasaj, siguranța bicicliștilor și a pietonilor fiind rezolvată printr-un parapet separator de protecție montat pe rampe și în pasaj”.

Realizarea pasajului este rezultatul unei colaborări între CNAIR, Zona Metropolitană Oradea, Primăria Oradea și CJ Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Kkp
Hm,deci recunoști ca te tratezi,schimba boabele,azi chiar am trecut pe acolo,are rețea pluviala,peta are albia acolo cu câțiva metri sub nivelul pasajului...are apa doar creierul tau
Postat 12 Decembrie 2023, 15:45 de zorro
KP aka mama Omida
Ai luat tratamentul câinelui ca de obicei.
Postat 12 Decembrie 2023, 15:22 de Sandu2100
Re: zorro
Ba tocmai că le-am luat. Tu ești cel lipsit ... atât de minte cât și de tratament. Tu ești atât de prost încât nu vezi că drumul sub pasaj este cu 1m mai jos decât cota solului pe care băltește de regulă ploaia? Tu ești atât de prost încât nu vezi nici măcar pe unde mergi ... pasajul Magheru este tot timpul umed, chiar și când nu plouă. Ha, ha ...
Postat 12 Decembrie 2023, 13:46 de KP
Kkp
De ce nu mir,exact același lucru Spuneai și de pasajul Magheru,sigur ești frustrat ca nu se inunda...iar nu ți ai luat pastilele...
Postat 12 Decembrie 2023, 07:52 de zorro
Marți se taie panglica.
Miercuri se va încheia cu o baltă foarte mare exact la locul cu pricina. Atenție, așadar ... că joi se va îngreuna circulația sub pasajul inaugurat cu două zile înainte, din cauza poziționării pompei de evacuare a apei.
Postat 12 Decembrie 2023, 07:14 de KP
asa e era martie
Asa este era martie termenul. doar ca am vazut zeci de articole in presa centrala si locala cum ca termina pana la sfarsitul anului. inclusiv boul de grindeanu numara km de drum express incluzand acest segment. acum cand de fapt probabil ca nu se va mai intampla, o dam pe retele se socializare cu drumul reparat dupa ce l-am spart…
Postat 11 Decembrie 2023, 20:02 de jijijupanu
Helau
Termenul de execuție era martie,deci termina înainte de data limita,ideal era sa fi luat și Biharia Chiribis,se termina la timp...
Postat 11 Decembrie 2023, 18:40 de zorro
fan bolo
Chiar sunt fan bolo. Cu atat am mai ramas in bihor din pacate… Dar chiar sa ne laudam cu un drum spart si refacut e putin absurd… Cand se da drumul la legatura cu autostrada???? Ati tot laudat strabagul si e 11 decembrie?! cand sunt gata pasajele din centru??? Atunci da punem pe facebook. Nu ca spargem un drum si doar refacem ce-am spart. De un an jumate ne chinuim cu partea asta de centura oribila de la tiger amira. MAI DUREAZA MULT????
Postat 11 Decembrie 2023, 17:58 de jijijupanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON