URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2023, 20:03

Bolojan, despre un nou mandat la șefia Consiliului Județean și cât de afectați sunt liberalii bihoreni de prestația PNL la nivel național

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, afirmă că este concentrat să-și respecte „angajamentele luate față de bihoreni în 2020”, în prezent fiind prematur să se decidă despre o eventuală candidatură pentru un nou mandat, atât în ceea ce îl privește pe el, cât și pe ceilalți colegi.

Pe de altă parte, Bolojan a recunoscut că scorul liberalilor bihoreni va fi afectat „în oarecare măsură” de prestația PNL, perceput ca fiind „la remorca” principalului partid de guvernământ, PSD.

„Nu am trecut degeaba...”

„Suntem cu un an înainte de viitoarele alegeri generale, cu 9 luni înainte de alegerile locale, care cel mai probabil vor avea loc în septembrie. PNL Bihor va lua deciziile legate de candidaturi în vara anului viitor. Ar fi prematur ca astăzi, cei care sunt aici de față, să facă tot felul declarații de intenții pentru 2024”, a spus președintele PNL Bihor, într-o conferință de presă susținută joi la sediul organizației.

Bolojan a arătat că deciziile vor depinde de rezultatele obținute în activitatea din administrație, despre care personal consideră că sunt bune.

„Îți poți face planuri dacă angajamentele pe care ți le-ai luat atunci când ai candidat, în 2020, le-ai respectat. Ținta noastră și obligațiile noastre sunt să îi respectăm pe bihoreni, iar o cotă importantă din acest respect îl dovedim prin respectarea angajamentelor electorale pe care ni le-am asumat și prin folosirea la maxim a pozițiilor noastre, astfel încât să aducem dezvoltare și să facem ca lucrurile să fie mai bune în județul Bihor”, a declarat președintele PNL Bihor și al Consiliului Județean Bihor.

El a adăugat că, în opinia sa, 2023 „a fost unul dintre cei mai buni din ultimii 30 de ani pentru Bihor”, deoarece „s-au făcut cele mai mari lucrări în Bihor și în Oradea din ultimii 30 de ani”.

„Dacă reușim, și eu sper să reușim (n.r - respectarea angajamentelor), înseamnă că nu am trecut degeaba prin aceste funcții și, sigur, se poate discuta după aceea despre candidații noștri la alegerile de anul viitor”, a spus Bolojan.

Întrebat de BIHOREANUL, direct, dacă va candida din nou pentru poziția de președinte al Consiliului Județean, Bolojan a repetat, sec, că „această decizie se va lua în vara anului viitor”.

Direcția, „buna guvernare”

Pe de altă parte, întrebat despre situația din sondaje, conform căreia PNL este perceput ca fiind „vioara a doua” la guvernare și că decontează eșecurile acesteia, președintele PNL Bihor a admis că „există totdeauna o influență între percepția de la nivel național și rezultatele din județe”, și ca atare și organizația Bihor va fi influențată „de cota de încredere pe care PNL, la nivel național, o va avea în vara și toamna anului viitor”.

De asemenea, chestionat despre modul în care PNL ar putea să-și repare imaginea și despre ce ar trebui să facă liberalii la guvernare, Bolojan a afirmat că „este greu de spus astăzi ce se poate face, e clar că cel mai bun antidot pentru scăderea cotei de încredere este buna guvernare”, ceea ce, în viziunea sa, înseamnă măsurile pe care într-o formă sau alta deja le-a luat la nivel local, de la restructurările de personal până la încurajarea investițiilor.

„Atunci când ai un profil de dreapta trebuie să te lupți pentru cheltuieli publice cât mai mici, pentru ca statul să nu consume resursele pe care cetățenii le plătesc sub formă de taxe și impozite, pentru ordine, siguranță publică, pentru încurajarea investițiilor, capitalul privat să se regăsească între priorități, pentru condiții de muncă mai bune, pentru respectarea celor care muncesc. Și asta cred că trebuie să facă PNL, atât cât este posibil la nivel guvernamental”, a spus Bolojan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Cand Cicatridina nu-si face efectul
Poza e extraordinara!
Postat 24 Decembrie 2023, 12:48 de 1x1
vasi/adi13
Poate ca tu ești DEHELEAN de la USR pe PROPAGANDĂ
Postat 23 Decembrie 2023, 20:17 de Sandu2100
Pnl =psd
PNL va ajunge ca PNTCD
Postat 23 Decembrie 2023, 07:19 de vasi13
@pinonel
Sandu2100 e cel mai bun exemplu de sluga platita..
Postat 23 Decembrie 2023, 06:43 de vasi13
Guvernul se îngroapă în datorii. În următorii patru ani plătim 37,5 miliarde de euro pe dobânzi.
https://www.digi24.ro/stiri/economie/guvernul-se-ingroapa-in-datorii-in-urmatorii-patru-ani-platim-375-miliarde-de-euro-pe-dobanzi-care-sunt-scenariile-negre-pentru-2024-2587927
Postat 22 Decembrie 2023, 12:10 de excalibur
Referitor la faptul că PNL ar fi "remorca" PSD și a ajuns "vioara a doua" ...
... bine-i să menționăm pe aia dreaptă. Primul liberal al țării s-a dovedit profund nociv pentru România, el fiind reprezentant pentru zona Africa - Asia al Ursulei și marilor interese euro-atlantice, dar și viitor cetățean de onoare al Ucrainei. De la 2019 încoace s-a perindat ca premieri Orban, Câțu și Ciucă, primii doi fiind niște descreierați care au îndatorat definitiv țara, ultimul demonstrând cât de valabilă e sintagma "ordinul se execută, nu se discută". Apoi, ca să nu se ajungă la suspendarea și demiterea președintelui rânjitor, liberalii s-au pus în genunchi și s-au vândut singuri PSD-ului. Altfel PNL ar fi ieșit cu picioarele înainte din politică și s-ar fi rupt, unii la alte partide, alții prin bucătăria de acasă și câțiva prin pușcării, ca să răspundă cineva că România are mai mult de jumătate din ce produce arvunit la bănci. Așadar, mediocritatea PSD, calică și oportunistă, s-a pus gaj și a salvat PNL. La Bihor ca de obicei, unii cu parandărătul și cheltuirea excesivă a banului public pe tot felul de lucrări inutile, iar alții aplaudând habarnismul economico-administrativ al liderilor locali, ascunși după impresia eronată că ei pot să stăpânească ierahiile, ordinea și eficacitatea. Problema e simplă, de altfel. Liberalii sunt, în general, nu numai proști și nesimțiți, cât mai ales oportuniști și mercenari. Excepțiile întăresc regula nu de azi sau de ieri, ci de oe vremea când Caragiale îi observa și dezavua. Nu că la PSD s-ar sincroniza bine și corect politica cu buna guvernare. Nici vorbă de așa ceva. Dar, măcar acolo oamenii sunt mai frecentabili, spre deosebire de căpoșii amatori liberali, care sunt vecini de orientare cu autiștii.
Postat 22 Decembrie 2023, 09:25 de KP
Bolojan tine PNL in dreapta, ca dupa altii din partid, ar fi doar un PSD dar banii vostri la bugetarii nostri
Atunci când ai un profil de dreapta trebuie să te lupți pentru cheltuieli publice cât mai mici, pentru ca statul să nu consume resursele pe care cetățenii le plătesc sub formă de taxe și impozite, pentru ordine, siguranță publică, pentru încurajarea investițiilor, capitalul privat să se regăsească între priorități, pentru condiții de muncă mai bune, pentru respectarea celor care muncesc. Și asta cred că trebuie să facă PNL
Postat 21 Decembrie 2023, 22:26 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON