URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Octombrie 2017, 16:12

Boicot total: Liberalii refuză să-l valideze pe al 18-lea consilier al puterii în Consiliul Judeţean Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şedinţa "de îndată" a Consiliului Judeţean, convocată de preşedintele Pásztor Sándor la ora 14, nu s-a ţinut din lipsă de cvorum, după ce consilierii PNL nu şi-au făcut apariţia în sală.

Este cea de-a doua întâlnire eşuată a consilierilor judeţeni pentru ziua de marţi, prima dintre ele fiind încheiată după ce liberalii n-au votat ordinea de zi ce conţinea proiectul privind validarea în funcţie a lui Adrian Szatmari în locul Anei Maria Tiron.

Prea puţini fără PNL

Marţi, la ora 14, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean erau prezenţi doar cei 17 consilieri ai puterii, formate din UDMR, PSD şi ALDE, cele 17 fotolii ocupate în mod normal de consilierii liberali fiind libere.

"Şedinţa nu are cvorum. Vă atrag atenţia asupra materialului primit de la Prefectură, care practic stipulează obligativitatea validării (n.r. – viitorului consilier PSD, Adrian Szatmari, în locul Anei Maria Tiron, dată afară din partid). Nu se poate deteriora rezultatul unor alegeri prin astfel de metode. Nu este legal, nu este etic şi nu este normal", a spus Pásztor Sándor.

Preşedintele CJ a precizat că şedinţa "de îndată" a fost convocată imediat după ce şedinţa extraordinară de marţi, de la ora 11, a eşuat. "Am anunţat colegii, am adus-o la ora 14, să nu se aştepte foarte mult, am trimis încă o dată ordinea de zi. Absolut totul a fost regulamentar şi conform legii, aşa cum s-a întâmplat şi la şedinţa de la ora 11", a spus Pásztor în plen.

"Vor răspunde în faţa oamenilor"

Cum la ora 14 nu exista cvorumul necesar pentru ca şedinţa Consiliului Judeţean să aibă loc, Pásztor a anunţat că va convoca o alta, extraordinară, miercuri, de la ora 10. "Poate ne vom juca aşa. Mâine, dacă nu se vine, vom găsi altă variantă. Sunt ferm convins că cei care fac ce fac fără motiv vor răspunde în faţa oamenilor", a spus şeful CJ.

De asemenea, acesta a făcut declaraţii despre motivele pentru care liberalii vor amânarea proiectului referitor la validarea noului consilier PSD: "Dânşii pot vota cum doresc, dar ştiu foarte bine că există consecinţele nevalidării. Ei nu vor să se exprime, ştiu că dacă se exprimă au consecinţe. Fac tot posibilul să nici nu-şi dea votul".

Liberalii o ţin pe a lor

Contactat de BIHOREANUL, liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean, Ionel Avrigeanu, a spus că preşedintele CJ îi tratează pe aleşii liberali "ca pe nişte copii mici".

"Am avut o discuţie ieri (n.r. luni) cu dânsul şi ordinea de zi nu conţinea punctele suplimentare, respectiv validarea consilierului PSD. Din punctul meu de vedere, trebuia să supună la vot şi varianta aceea a ordinii de zi, fără suplimentare, şi atunci trecea şi bugetul şi salariile", a spus Avrigeanu.

Liderul PNL a susţinut că partidul de opoziţie îşi va exprima votul asupra validării sau nu a lui Adrian Szatmari în demnitatea de consilier judeţean la următoarea şedinţă ordinară de CJ, nu în şedinţe "de urgenţă, extraordinare, nemaipomenite". "De fiecare dată, sub pretextul urgenţelor, se introduc pe ordinea de zi tot felul de proiecte. Din câte ştiu eu, validările se fac în şedinţe ordinare. Nu ştiu de unde atâta grabă…", a mai precizat Avrigeanu.

Boicot şi miercuri…

De asemenea, acesta a reiterat că preşedintele CJ Bihor putea să pună interesele judeţului pe primul loc şi să amâne votarea noului consilier dacă dorea aprobate proiectele referitoare la noile salarii ale angajaţilor CJ, respectiv referitoare la modificările privind proiectul Drumului Apuseni.

"Repet, dânsul nu are interesul judeţului Bihor în gând, ci alte interese mărunte. Dacă domnul preşedinte ar fi fost interesat de salariile angajaţilor - pe care aceştia le vor primi, dar nu modificate - ar fi promovat ordinea de zi iniţială şi vă spun sigur toate ar fi fost promovate", a încheiat liderul opoziţiei.

Întrebat de BIHOREANUL, Avrigeanu a spus că aleşii PNL nu se vor prezenta miercuri la şedinţa extraordinară, căci "nu acestea sunt urgenţele judeţului Bihor".

Până acum, consilierii PNL din Consiliul Judeţean au blocat validarea lui Adrian Szatmari în patru şedinţe, votând de două ori împotriva ordinrii de zi, respectiv de alte două ori neprezentându-se la şedinţă. După cum se ştie, raportul de forţe în CJ Bihor este acum de 17 consilieri ai UDMR, PSD şi ALDE, împotriva a tot atâţia consilieri PNL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Liberalismul bihorean se ascunde dupa lipsa de solutii, incrancenare si tembelism duplicitar !?!
Iar la alegeri o sa se mire ca dupa fiecare mandat, PNL cu amatorismul lui cu tot, culege tot mai putine voturi in timp ce mediocritatea socialista triumfa !?!
Postat 04 Octombrie 2017, 13:40 de WinDos
Negocieri!
Negocieri pentru ciolane, doar atat, negocieri pentru ciolane. Pentru noi .... NIMIC!
Postat 03 Octombrie 2017, 21:47 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON