URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Octombrie 2017, 11:37

Boicot, nu grevă: Angajaţii OTL ar fi trebuit să asigure o treime din activitate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă greva spontană a angajaţilor OTL de marţi ar fi fost una legală, societatea ar fi trebuit să asigure cel puţin o treime din activitate.

Potrivit articolului 205 din Legea 52/2011 privind dialogul social, în unităţile care asigură transportul în comun "greva este permisă cu condiţia ca organizatorii grevei să asigure serviciile, dar nu mai puţin de o treime din activitatea normală".

Protestul nu este, însă, asumat de sindicat, astfel că deznodământul boicotului rămâne în continuare incert.

"Noi am venit la lucru ca de obicei, pe ora 6, dar oamenii erau în grevă de la 4 jumătate. Eu am aflat de grevă cu 10 minute înainte să mă sune domnul primar", a spus liderul sindical Virgil Mînz.

După cum se ştie, Ilie Bolojan s-a deplasat, dis de dimineaţă, la sediul OTL, unde le-a spus angajaţilor să facă ceea ce cred de cuviinţă, fiindcă nu le poate promite nimic.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, iniţiativa opririi spontane a lucrului a aparţinut şoferilor şi vatmanilor societăţii, care s-au simţit ignoraţi de administraţie, pe fondul negocierior privind contractul colectiv de muncă.

Protestatarii au blocat şi pompele de alimentare cu carburant ale OTL, astfel încât greva să nu poată fi spartă.

În tot acest timp, negocierile angajaţilor cu conducerea societăţii continuă, în sediul societăţii. Şoferii şi vatmanii l-au delegat pe liderul sindical Mânz să le prezinte doleanţele.

La primele discuţii, administraţia le-a oferit o majorare de 250 lei la salariul brut şi bonuri de masă în valoare de 15 lei, care să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, dar oamenii au refuzat.

Ei cer majorarea "la zi" a salariilor brute la 3.000 lei, tichete de masă de 15 lei, acordarea sporului de stres de 15% şi plata cu 100% a sâmbetelor şi duminicilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@unomsimplu
trebuia sa intrebi cati nu s-au angajat pe pile, ca erau mai putini. 35 zile de concediu pe an, sporuri, etc. in rest au doar pretentii. sa mearga la privat pe 1400-1600 ron sa vad cum e. sa faca greva acolo, daca indraznesc.
Postat 18 Octombrie 2017, 10:27 de User anonimizat
au paralizat un oras
CE STUDII AVETI DNOMNILOR VATMANI?NU VA CONVINE LEAFA? MERGETI IN SITEMUL PRIVAT!CATI DINTRE VOI V ATI ANGAJAT PE BAZA DE PILE?
Postat 17 Octombrie 2017, 17:46 de unomsimplu
@ blackdot
Esti spargator de greba sau agitator?
Postat 17 Octombrie 2017, 13:34 de User anonimizat
Tara "da-mi bani sa stau!"
3000 de lei + sporuri pentru ce? Ca sunt obraznici? Ca staubpe scaun toata ziua si invart volanul? Sute de absolventi de licee mecanice din tot judetul ar veni de maine sa lucreze la OTL pe 2000 lei, dar nu ii angajeaza din cauza hipopotamilor care invart acum volanul autobuselor! Pop sa isi arate coltii si sa concedieze toata tura! Motiv legal are, pentru ca nu au asigurat o treime din curse! DATI AFARA TOTI SI ANGAJATI TINERI DIN JUDET IN LOCUL LOR!!!
Postat 17 Octombrie 2017, 12:16 de BlackDot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON