URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2017, 22:11

Bodog nervosul: Ministerul Sănătăţii susţine că e atacat pe nedrept, căci stocurile de vaccinuri sunt “disponibile” în toată ţara

Bodog nervosul: Ministerul Sănătăţii susţine că e atacat pe nedrept, căci stocurile de vaccinuri sunt “disponibile” în toată ţara foto: Q Magazine
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Controversa lipsei vaccinurilor nu se stinge. După ce pacienţi, farmacişti, medici de familie au acuzat lipsa vaccinurilor de pe piaţă, Ministerul Sănătății a avut, sâmbătă, o reacţie nervoasă, anunţând că stocurile de vaccin cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv vaccinul ROR, hexavalent şi tetravalent, sunt disponibile în toată ţara.

Replica Ministerului Sănătății vine după ce însuşi vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a recunoscut că ministrul interimar Florian Bodog nu i-a spus adevărul despre criza vaccinurilor. În urma unei discuții telefonice cu ministrul, Andronescu afirma la Digi24 că vaccinurile se găsesc la medicii de familie și în farmacii. După câteva zile, însă, a spus, tot la Digi24, că a verificat și a constatat că nu toate farmaciile au vaccinuri, iar la medici sunt insuficiente.

“Ministerul Sănătății are o misiune socială foarte importantă privind imunizarea copiilor, dar și o competență legală bine definită. Tentativa de a pune în sarcina autorității ministeriale orice neregulă, sincopă sau insucces, chiar dacă instituția nu are nici icompetențe, nici pârghii legale pentru soluționarea acestora, reprezintă un act nedemn pentru orice publicație serioasă”, arată comunicatul.

“Conform normelor legale, părinții care doresc imunizarea copiilor trebuie să se îndrepte către medicii de familie, nu către furnizorii de medicamente privați, în speță către farmacii”, precizează Ministerul, recunoscând, însă, că el este cel care gestionează aprovizionarea mediciilor de familie: „În acod cu procedurile legale, dozele de vaccin necesare sunt distribuite de Ministerul Sănătății către medicii de familie, prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică”. 

„Stocurile de vaccin cuprinse în Programul Național de Vaccinare (inclusiv vaccinul ROR, Hexavalent și Tetravalent la care se face referire cu insistență în cadrul unor dezbateri politice) SUNT DISPONIBILE în toată țara. Reamintim faptul că Ministerul Sănătății a derulat în procedură de urgență toate achizițiile necesare pentru asigurarea vaccinurilor cuprinse în Programul Național de Vaccinare, acordând o atenție specială procurării dozelor de vaccin antirujeolic”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății, care însă nu oferă date exacte sau cifre.

Oficialii ministerului vorbesc în schimb de „încercări de a induce în eroare opinia publică și de a prezenta în mod fals activitatea acestei instituții și pe toți cei implicați în desfășurarea programelor de sănătate publică”.

Reeprezentanţii medicilor de familie contrazic versiunea oficială. „Lipseşte vaccinul tetravalent. Nu mai avem vaccinuri pentru copiii de 14 ani, expiră la sfârşitul acestei luni. Nu avem vaccin pentru gravide sau pentru plăgi. Şi vaccinul ROR şi hexavalent este în cantităţi insuficiente. Eu îmi trimit pacienţii, că-i mai aproape, până la Ruse. Colegii din Ardeal îi trimit în Ungaria”, a declarat Sandra Alexiu, vicepreşedintele Societăţii pentru Medicina Familiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
PENIBIL
E ...... dar e ......ul nostru!
Postat 26 Iunie 2017, 08:18 de GORON
zboara spre casa, puiule.....rusinea este deja la nivel national
domnu bodog, lasati politica si ministerul, ca nu va face bine, nici dvs nici noua, ajungeti tinta glumelor proaste si ofenselor nationale ca sunteti cel mai hulit si dovedit incapabil ministru din Bihor. pe cseke l-a ajutat si fizicul si studiile/tinuta, ramane cel mai popular si lipsit de intrigi rod politic bihorean. plus ca am inteles ca inbudarea lui bungau e aproape, deci locul de la universitate / rector care vi s-a promis este foarte repede disponibil.
Postat 25 Iunie 2017, 19:16 de roger
Rusine
Sa-ti fie rusine!am calcat intr-un cui ruginit, si dupa -ce au curatat la urgente; mi sa spus sa merg sa cumpar vaccin antitetanic de la unguri, cica ei nu au. Jale frate ce-i in tara asta!
Postat 25 Iunie 2017, 11:14 de alex1980
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON