URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2018, 12:57

Blocaţi cu animalele: O orădeancă şi cei trei copii ai ei au fost închişi în Grădina Zoologică din Oradea!

Blocaţi cu animalele: O orădeancă şi cei trei copii ai ei au fost închişi în Grădina Zoologică din Oradea! Unul dintre copiii Cătălinei (foto), în timpul vizitei de joi de la Zoo
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O mămică din Oradea a avut mari emoţii joi seară, când, după o vizită cu cei trei copii ai ei la Grădina Zoologică, şi-a dat seama că a fost închisă în complex de angajaţii care au plecat acasă înainte de terminarea orelor de program.

Păţania a fost povestită pe Facebook de Cătălina, tânăra care s-a dus joi la Zoo cu gemenii ei în vârstă de 2 ani, cu bebeluşul de 5 luni, şi cu o altă prietenă, venită în vizită în Oradea din America. "Visul oricărui copil a devenit pentru noi azi realitate: am fost închişi în grădina zoologică! Da, exact. Pe dinăuntru. Nu a contat că sunt cu un nou-născut şi cu gemenii de 2 ani în frig şi ploaie", a scris Cătălina, pe Facebook.

Femeia şi-a dat seama că a rămas captivă în Zoo când a vrut să plece acasă. Fără să anunţe la megafoane, aşa cum ar fi trebuit, angajaţii au plecat înainte de încheierea orelor de program şi fără să se asigure că în complex n-a mai rămas nimeni.

"Noi am ajuns la poartă la ora 17, poate 17 şi un minut, două. Am bătut în geam, am strigat, nu ne-a venit să credem că nu era nimeni acolo. La ora 17.07, se vede pe telefonul mobil, deja sunam la numerele de telefon afişate la poartă, dar nu ne-a răspuns nimeni", a povestit tânăra, vineri, pentru BIHOREANUL.

Abia aproape de ora 19, după ce soţul Cătălinei, alertat de femeie, a sunat la Poliţie, a venit biologul Grădinii Zoologice să le deschidă poarta. "Mi-a explicat că se va face în viitor o poartă de ieşire, în caz că se mai întâmplă să fie oameni închişi acolo", a mai spus tânăra.

Mămica nu este supărată că Grădina s-a închis înainte de program, ci pentru că nu s-a verificat dacă în interior mai erau vizitatori şi, mai ales, pentru că nu s-a anunţat la megafoane închiderea. "La un moment da, ne gândeam lângă care animale flămânde ne vom face adăpost", a mai povestit mămica.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, susţine că grădina zoologică nu s-a închis mai repede, dar recunoaşte vina angajaţilor, care nu s-au asigurat la închiderea programului că în incinta complexului nu mai este nimeni.

"La ora 17.15 a sunat un domn să anunţe că soţia lui este închisă în Grădina Zoologică, la ora 17.05 a plecat casiera, care, la intrare, le spune tuturor vizitatorilor că ora de închidere este 17. Doamna în cauză (Cătălina - n.r.) a spus că i s-a terminat bateria în telefon şi a pierdut noţiunea timpului. Biologul a recunoscut că la închiderea programului nu a dat o tură cu bicicleta prin grădină, aşa cum face de obicei. Cât despre megafon, nu are rost să vă mint, nu ştiu dacă s-a anunţat închiderea. Important e să nu se mai întâmple pe viitor, pentru că s-a mai întâmplat o dată cu o familie de englezi. Am luat decizia - şi este deja în lucru - amenajarea unei alei cu turnicheţi exclusiv pentru ieşire", a precizat Andrica.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
SĂ PUN CHEIA
@Sandu1201: Nu fi rău ! Îți dai seama ce ar păți la ieșire ? Direct la spital ! La CFR !
Postat 25 Februarie 2018, 09:54 de TDS
Intrebare...
Gradina Zoologica nu are un administrator sa raspunda pentru actiunile personalului din subordine? Raspunde "biologul" si directorul ADP, administratorul unde este, sau ia ca si Bimbo Szuhai Tibor salariul pe degeaba pentru simplul motiv ca functiile se impart in Oradea pe criterii etnice: 50% romani, 50% unguri?
Postat 24 Februarie 2018, 10:02 de ionel82
Exagerare
"ne gandeam langa ce animal flamand sa ne facem adapostul". Asta e deja din Jurasic Park. O fi si aia vreo desteapta din asta academicianca ce pierde notiunea timpului. Pai era cu un "nou nascut" care teoretic mananca la 2 3 ore si doarme cam tot asa. Pai aia nu isi stie programul copilului sau era mai importantă barfa cu americanca decat grija "noului nascut". Si grav de tot....se inmultesc si nasterile sunt tot gratuite
Postat 24 Februarie 2018, 05:11 de poiu
Tds
A inchis Bolojan ușa, si a înghițit cheia.
Postat 24 Februarie 2018, 00:16 de Sandu1201
Angajatii s-au grabit la TV ...
... sa vada daca se propune revocarea lui Kovesi !?! S-au grabit sa paraseasca ZOO pentru Ferma Animalelor !?!
Postat 23 Februarie 2018, 19:05 de WinDos
Animalele?!
In felul acesta realizam cum e sa fi ''animal'', si pe deasupra inchis intr-o cusca. Era interesant ca a doua zi oamenii prinsi in cusca zoo sa fie vizitati de un grup de vietuitoare ale Naturii, si care sa le arunce firimituri de ''E-uri'' sau amelioratori de gust, din compasiune ptr ''veata'' grea.
Postat 23 Februarie 2018, 15:26 de Maricel
!!!!
@Sandu1201: Vezi cum a scris autoarea articolului ? Cătălina ? De ce ? PȘentru CĂ NU ESTE PERSOANĂ PUBLICĂ ! Și-a povestit pățania PUBLIC dar autoarea A. T. a procedat corect ! Despre asta e vorba !
Postat 23 Februarie 2018, 13:06 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON