URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2014, 08:52

Bitea, serelistul: Ce afaceri ascunde SUV-ul parcat aiurea de subprefect

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când a pus rahatul pe ventilator, aruncând sistemul public de parcări din Oradea în aer, subprefectul Cristian Bitea trebuia să se aştepte ca efectele să se vadă şi pe propriile veşminte, pe care şi le vrea imaculate.

Bihorel a avut curiozitatea să vadă care-i istoria maşinii parcate aiurea de Bitea de la care a pornit practic toată daravela. Subprefectul spunea, evaziv, despre acel SUV Subaru B-151-WTS pe care i l-a ridicat Primăria că l-a primit în folosinţă gratuită de la "o persoană juridică din Bucureşti", iar abţibild de Prefectură i-a pus fiindcă nu avea maşină de serviciu cu şofer.

Dar să vedeţi, de fapt, care e adevărul, pe www.Bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Ce afaceri ascunde ca nu rezulta nimic!
Vezi bihorel ca nu mai e ca pe vremuri, cand scuipai pe cine te punea dreacul sa stropsesti, acum si daca nu cunoastem omul am invatat sa citim printre randuri. Ai ajuns sa te scuipi singur ca fraierul, bravo! O sa ajungi sa culegi de prin gunoaie!
Postat 08 Iulie 2014, 07:53 de Brow
veste
Stau si observ cat de “necititi” sunt unii ziaristi care habar nu au sa faca diferenta dintre o persoana juridica cu personalitate juridica si o persoana fizica!!!!!Mai puneti mana si cititi niste carti de drept comercial si faceti diferenta deoarece prin afirmatiile voastre gresite duceti lumea in eroare.Fiecare societate are personalitatea ei juridica si raspunde!!!Subprefectul, ca persoana fizica, figureaza doar la Fundatie -asta dupa propriile voastre afirmatii!!!In concluzie, cum sa-si treaca in Declaratia de avere a persoanei fizice ceva ce detine o alta persoana juridica cu personalitate juridica?!SUNTETI DE RASUL CURCILOR!!!
Postat 07 Iulie 2014, 14:22 de veste
TOT DE UN PNL-IST VORBIM
TEPARULUI PETI IOSIF ALIN zis si CONTY de BINS !!! , OMUL LUI POPA CORNEL ! CONSILIER LOCAL PNL LA BUNTESTI GUNOIUL !!? Zdreanta asta de PETI IOSIF ALIN ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUAT DE LA EL CHERESTEA si nu i-ai dat banii , GUNOIULE !!!!!
Postat 07 Iulie 2014, 13:59 de TEPUITI DE PETI
Bihorel face pe prostul dar, în fapt, e chiar prost !?!
Mă doare-n cot de infatuatul de Bitea şi lupta lui "fraticidă" cu un primar "bătut în deblă" dar e absolut legală "mişcarea" lui !?! Fundaţia pe care o are împreună cu cel puţin încă două persoane (fizice sau juridice după lege) ca organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit, poate crea alte entităţi juridice (firme sau ONG-uri) şi poate transfera orice bunuri patrimoniale pe care le are înregistrate iniţial !?! Mai mult decât atât, pe subiectul lui Chirilă "mercenarul" bolojvenist, impozitul auto pe acel SUV rezultă că este mai mare în acest fel decât dacă maşina ar fi fost înregistrată pe persoana lui (fizică evident) !?! Aşa că, nu are nicio legătură apartenenţa unui SUV cu problema liniilor galbene ce se trasează în Oradea direct pe carosabilul tuturor contribuabililor orădeni, posesori sau nu de autovehicule, similar cum nu are nicio legătură "sula cu prefectura" !?!
Postat 07 Iulie 2014, 12:17 de Car®p III
spume la gura Balbajan si hotii
hai ca esti jenant bai primarule, ti-ai chemat lingaii sa scrie "articole" deoarece crapa inima-n tine de ciuda ca cineva ti-a dat masura adevaratei tale valori: aceea de a jefui oradenii si de a baga mana-n buzunarul lor, adanc ! unde-ai mai vazut tu ma parcari peste tot, cu taxe de neam prost ? aaa, la Viena !? pai bai frajere, aia din Viena au salarii bune, nu cate 6-700 de lei cat vrei tu sa aibe oradeanul de rand care lucreaza in parcurile tale industriale ! hai lasa-ne dut-te la Birtin si vinde banane la chiosc !
Postat 07 Iulie 2014, 11:53 de Agentul Termic
Cautati-va loc de parcare
N-am nimic cu nici unul. Stiu doar ca am avut de platit 10 lei la Primarie si am parcat la dracu in praznic pentru ca locurile de parcare sunt ocupate de dimineata de la prima ora pentru toata ziua de angajatii din zona. La Crisul sau prin alta zona centrala idem, in Rogerius ca sa-ti platesti energia electrica la fel. Daca ai nevoie de un spatiu de parcare pentru 10 minute cat sa platesti o facture sau sa depui o hartie undeva ... cauta-l frate in Nufarul sau poate prin Sanmartin. ... " Mersul pe jos face piciorul frumos " !
Postat 07 Iulie 2014, 11:41 de parcagiu
Meserie
Sa fii Prefect si Subprefect e o profesie.????
Postat 07 Iulie 2014, 10:39 de goron
SALARIU
SALARIU DE SUBPREFECT 6290 RON SAU 62900000 LEI VECHI PE LUNA
Postat 07 Iulie 2014, 09:36 de ROMANUL
DISCRETIONAR !!!
Gura bate kuru !! Un vechi proverb romanesc !! Acum este adevarat ca felul in care se desfasoara activitatea de ridicare a masinilor este foarte discretionar si idiot facut pe ineres pentru anumiti proprietari de garaje !!!
Postat 07 Iulie 2014, 09:35 de Unul care stie
????????
Autorul da cu mucii-n fasole,fiind obisnuit cu asa ceva...Ce importanta are istoricul masinii?Foarte bine dle SUBPREFECT ca nu se mai plateste in Oradea..Au inebunit toti..primarul,senatorul,au amante ,au divortat..Oradenii vor DIVORT si de nea Ilie..De ce?C-asa este in tenis!!
Postat 07 Iulie 2014, 09:34 de gheorghe@sandor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON