URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
23 Iulie 2017, 23:21

Bilanţ provizoriu al tragediei din Bulz: Un mort şi cel puţin 12 răniţi, trei în stare gravă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Furtuna care a devastat, duminică seară, un camping din satul Bulz a provocat moartea unui bărbat şi rănirea altor 7 turişti, a declarat, pentru BIHOREANUL, cpt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

"Dintre răniţi, doi sunt în stare gravă, cod roşu, iar ceilalţi cinci sub cod galben", a precizat Roşca. Toate victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean din Oradea.

Totodată, Roşca a anunţat că cele trei echipaje SMURD din Cluj chemate la Bulz au fost întoarse din drum, deoarece, după evaluarea făcută la faţa locului, s-a constatat că intervenţia celor 11 echipaje SMURD din Bihor este suficientă.

Salvatorii încă verifică zona, pentru a se asigura că nu mai există alte victime. Potrivit lui Roşca, autorităţile au căutat posibili turişti răniţi şi pe valea Brătcuţei, unde de asemenea furtuna a fost violentă, dar din fericire nu au găsit alte victime.

UPDATE: Un nou bilanţ arată 13 victime

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, numărul victimelor de la Bulz se ridică la 13, din care o persoană decedată. La unităţile spitaliceşti au ajuns şi persoane transportate cu maşini private. 

În afara celor 7 răniţi ajunşi la Oradea, 3 persoane au ajuns la Huedin cu autoturisme private, din care una în stare gravă, potrivit lui Arafat. Persoana critică a fost preluată de echipajele de terapie intensivă şi transportată la Spitalul Judeţean din Cluj.

Alte două persoane au fost transportate de cetăţeni la Spitalul Judeţean din Oradea, din care una în stare gravă, cod roşu.

"Din cele 12 victime, trei sunt cu cod roşu, două persoane cod verde şi restul cod galben", a mai spus Arafat. Cod roşu înseamnă că victimele au suferit leziuni grave şi viaţa le este în pericol, cod galben înseamnă că, deşi au suferit leziuni grave, pacienţii sunt stabili, iar cod verde înseamnă că victimele nu au leziuni grave.

Raed Arafat a spus că nu se aşteaptă ca furtuna să fi făcut alte victime în alte zone din Bihor.

UPDATE 2: Noi victime au ajuns la spital

Bilanţul victimelor de la Bulz a crescut la 16, dintre care 15 răniţi. Numărul răniţilor a crescut pentru că, între timp, la spitalul din Oradea au ajuns alţi turişti, care s-au dus cu maşini private.

Printre răniţii uşor se află şi un copil, dus la spital chiar de mama sa. Potrivit dr. Hadrian Borcea, copilul nu prezintă, însă, decât escoriaţii şi leziuni fără gravitate.

În ce priveşte cele două persoane ajunse în stare gravă la Spitalul Judeţean din Oradea, şeful SMURD a spus că una dintre ele prezintă un traumatism cranian sever, iar a doua atât un traumatism cranian cât şi unul toracic.

Citeşte pe această temă articolele:

Plan ROȘU de urgență în Bihor, după ce FURTUNA a distrus campingul din Bulz. O persoană a decedat! (VIDEO)

TOATE echipajele SMURD din Bihor au fost mobilizate la Bulz! Salvatorii caută victime şi în aval (VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON