URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Ianuarie 2015, 13:33

Bilanţ la Frontieră: 800 de migranţi ilegali şi 60 de maşini furate, în 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, care răspunde de frontiera de vest cu Ungaria, pe raza judeţelor Bihor şi Arad, a făcut analiza activităţilor desfăşurate în 2014.

Datele statistice arată că, anul trecut, au trecut frontierele din aria ITPF Oradea 13.745.000 de cetăţeni, din care doar circa 600.000 din afara Uniunii Europene. Nu toţi au avut, însă, actele în regulă.

Poliţiştii ITPF Oradea au descoperit 806 migranţi ilegali, unii dintre ei fiind descoperiţi la punctele de control, iar alţii în apropierea frontierei cu Ungaria. "Migraţia ilegală se manifestă în principal din partea cetăţenilor din Siria, Pakistan, Afganistan, Georgia, Algeria, Moldova, Iran, Maroc, Palestina, Somalia sau Irak care ajung legal în România", se arată într-un comunicat trimis, luni, de ITPF Oradea. Totodată, poliţiştii de frontieră au descoperit şi 67 de traficanţi de migranţi.

Potrivit aceluiaşi document, în ceea ce priveşte activitatea de combatere a evaziunii fiscale, ITPF Oradea a capturat, pe parcursul anului trecut, 1.171.860 ţigarete şi 10,28 kg de tutun. De asemenea, a fost descoperit un caz de export de bunuri de importanţă ştiinţifică, 444 bucăţi de flori de mină fiind reţinute la nivelul sectoarelor de frontieră din subordinea Inspectoratului.

În 2014, poliţiştii de frontieră au bifat şi o captură de droguri. Este vorba de 56 de kilograme de Ecstasy (203.480 pastile) ascunse în pereţii unui autoturism.

Tot la frontiera de Vest au fost găsite, anul trecut, mai multe autoturisme şi utilaje care fuseseră declarate furate în alte ţări. Mai exact este vorba de 62 de maşini, respectiv 29 utilaje. Potrivit comunicatului ITPF Oradea, maşinile proveneau, în cele mai multe cazuri, din Italia, Spania şi Franţa, dar s-au înregistrat şi cazuri din Germania, Marea Britanie, Norvegia, România, Bulgaria şi Rusia.

Cele mai multe maşini cu probleme descoperite la frontieră au fost autoturisme de lux, în special de tip SUV, precum şi o gamă largă de utilaje de construcţii. Principalele mărci ale autoturismelor declarate furate sunt BMW (X5, X6, seria M), Audi (Q7, A6), diferite modele de Mercedes Benz şi cazuri singulare de Range Rover Evoque şi Volvo. "Frauda de asigurare predomină, dar se înregistrează şi numeroase cazuri de furt, falsificarea documentelor, plăcuţelor de înmatriculare şi repoansonarea seriilor de şasiu etc", se mai arată în comunicatul trimis de reprezentanţii ITPF Oradea.

Ţările de destinaţie ale maşinilor erau România, Ucraina, Moldova, Belarus şi Rusia, iar transportatorii erau români, italieni, ucrainieni şi maghiari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON