URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2015, 13:33

Bilanţ la Frontieră: 800 de migranţi ilegali şi 60 de maşini furate, în 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, care răspunde de frontiera de vest cu Ungaria, pe raza judeţelor Bihor şi Arad, a făcut analiza activităţilor desfăşurate în 2014.

Datele statistice arată că, anul trecut, au trecut frontierele din aria ITPF Oradea 13.745.000 de cetăţeni, din care doar circa 600.000 din afara Uniunii Europene. Nu toţi au avut, însă, actele în regulă.

Poliţiştii ITPF Oradea au descoperit 806 migranţi ilegali, unii dintre ei fiind descoperiţi la punctele de control, iar alţii în apropierea frontierei cu Ungaria. "Migraţia ilegală se manifestă în principal din partea cetăţenilor din Siria, Pakistan, Afganistan, Georgia, Algeria, Moldova, Iran, Maroc, Palestina, Somalia sau Irak care ajung legal în România", se arată într-un comunicat trimis, luni, de ITPF Oradea. Totodată, poliţiştii de frontieră au descoperit şi 67 de traficanţi de migranţi.

Potrivit aceluiaşi document, în ceea ce priveşte activitatea de combatere a evaziunii fiscale, ITPF Oradea a capturat, pe parcursul anului trecut, 1.171.860 ţigarete şi 10,28 kg de tutun. De asemenea, a fost descoperit un caz de export de bunuri de importanţă ştiinţifică, 444 bucăţi de flori de mină fiind reţinute la nivelul sectoarelor de frontieră din subordinea Inspectoratului.

În 2014, poliţiştii de frontieră au bifat şi o captură de droguri. Este vorba de 56 de kilograme de Ecstasy (203.480 pastile) ascunse în pereţii unui autoturism.

Tot la frontiera de Vest au fost găsite, anul trecut, mai multe autoturisme şi utilaje care fuseseră declarate furate în alte ţări. Mai exact este vorba de 62 de maşini, respectiv 29 utilaje. Potrivit comunicatului ITPF Oradea, maşinile proveneau, în cele mai multe cazuri, din Italia, Spania şi Franţa, dar s-au înregistrat şi cazuri din Germania, Marea Britanie, Norvegia, România, Bulgaria şi Rusia.

Cele mai multe maşini cu probleme descoperite la frontieră au fost autoturisme de lux, în special de tip SUV, precum şi o gamă largă de utilaje de construcţii. Principalele mărci ale autoturismelor declarate furate sunt BMW (X5, X6, seria M), Audi (Q7, A6), diferite modele de Mercedes Benz şi cazuri singulare de Range Rover Evoque şi Volvo. "Frauda de asigurare predomină, dar se înregistrează şi numeroase cazuri de furt, falsificarea documentelor, plăcuţelor de înmatriculare şi repoansonarea seriilor de şasiu etc", se mai arată în comunicatul trimis de reprezentanţii ITPF Oradea.

Ţările de destinaţie ale maşinilor erau România, Ucraina, Moldova, Belarus şi Rusia, iar transportatorii erau români, italieni, ucrainieni şi maghiari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON