URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Octombrie 2015, 11:49

Raport Greenpeace: Bihorul, pe locul 4 în ţară la defrişări ilegale!

În medie, în fiecare zi a ultimilor doi ani în Bihor au fost depistaţi trei hoţi de lemne. Este concluzia unui raport prezentat de organizaţia ecologistă Greenpeace România, care a monitorizat tăierile ilegale de arbori din perioada 2013-2014.

Raportul publicat luni prezintă informaţii despre cazurile de tăieri ilegale identificate şi investigate de autorităţi, adică doar datele oficiale privind defrişările ilegale, care nu sunt neapărat şi cele reale.

Analiza arată că Bihorul este pe locul 4 în ţară la numărul de tăieri ilegale depistate. Mai precis, în cei doi ani, în judeţ au fost depistate 2.235 de tăieri ilegale.

Podiumul acestui clasament îl ocupă judeţele Argeş (5.851 tăieri ilegale), Mureş (3.351 tăieri ilegale) şi Bacău (3.538 tăieri ilegale). La polul opus este Teleormanul, judeţ unde nu a fost depistată nici o defrişare ilegală în cei doi ani.

În total, arată Greenpeace România, în cei doi ani în România au fost 45.509 cazuri de tăieri ilegale, o medie de 62 de cazuri pe zi. Adică s-a doborât un volum de 1.011.892 metri cubi de lemne, cu o medie de 22 mc pe zi.

Judeţul care conduce clasamentul naţional privind volumul de lemn doborât ilegal în 2013-2014 este Clujul, unde, potrivit ecologiştilor, s-au tăiat 377.455 mc de lemne, cu o medie de 178 mc/zi şi însumând un prejudiciu de 79 milioane de lei. Locul doi în acest clasament îl ocupă Alba (249 mc/zi) şi Maramureş (130 mc/zi).

Pentru Bihor, Greenpeace nu a mai furnizat date legate de volumul de lemne doborâte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Shutdown + restart+ format c:
@TC ...subscriu. Pe vremea comunistilor fiecare fabrica mai serioasa avea un securist/CI-st, cu birou dedicat.Poate ca e vremea sa plantam un ofiter DNA in fiecare institutie publica. Sau daca asta e prea mult, o stampila cu "vizat dna" pe fiecare act ce implica fondurile comunitatii.Back to the future
Postat 22 Octombrie 2015, 10:08 de excalibur
Vad ca psd-istii si ecologistii tac malc..
nu probabil..SIGUR, au legaturi cu situatia creata..guvernarea merge bine, condamnam firmele forestiere si ne legam da chichite(2 plopi si 3 stejari - distrusi pe jumatate), dar de fapt hotia MARE nu o vede domna sefa de la mediu?..(sau stie ea ce stie) da mita e buna si ne pricepem de minune sa latram pe cine nu trebuie. Aici sper ca se vor sesiza baietii cu job nelimitat - cei din DNA, si-i vor "chema" la o cafea AMARA sa le treaca duplicitatea grosolana pe care o manifesta!!
Postat 22 Octombrie 2015, 06:59 de TC
.
sa vedem cum sar cei de la APM Bihor acuma... ca pentru 9 stejari din centru au facut mare scandal. Oameni de 2 lei
Postat 21 Octombrie 2015, 13:50 de David
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON