URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2022, 13:28

Bihorul are prima Asociaţie Judeţeană de Kempo din ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Federaţiei Române de Kempo, Amatto Zaharia, s-a aflat în acest sfârşit de săptămână la Oradea, unde a participat la un stagiu interjudeţean de kempo, organizat la sala de sport a Şcolii Gimnaziale 16.

La stagiu au participat 50 de sportivi din judeţele Maramureş, Timiş, Cluj şi Bihor, iar Amatto este cel care a condus pregătirile. 

Prima din țară

Acesta a fost primul eveniment organizat de Asociaţia Judeţeană de Kempo Bihor. De altfel, prezenţa la Oradea a preşedintelui FRK a coincis şi cu anunțul privind înființarea acestei asociații, prima asociație județeană de kempo din țară. Organizația este condusă de Romeo Tulkos.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă care a avut loc vineri la sediul clubului Crişul Oradea, unde, pe lângă Amatto Zaharia şi Romeo Tulkos, a luat parte şi diectorul Clubului Sportiv Crişul, Peto Dalma Csila.

„Mă bucur să remarc cum la Oradea se dezvoltă sportul nostru şi aici, pe lângă rezultatele sportive, am constatat că avem de a face cu sportivi de o conduită deosebită. De altfel, pentru noi mai mult ca orice este importantă conduita sportivului şi în acest sens îi şi educăm”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Kempo, Amatto Zaharia. El apreciat şi rezultatele bune pe care sportivii bihoreni le-au obţinut la competiţiile internaţionale, la Mondialele din Tunisia şi Europenele din Turcia.

Sportivi premiați

Conform lui Amatto Zaharia, în România sunt peste 8.000 de sportivi legitimaţi care participă în competiţiile de kempo.

„Se ştie foarte bine că la Campionatele Europene de Kempo desfăşurate în luna octombrie în Turcia, la Antalya, cu patru sportivi cu care am participat, am reuşit să cucerim 12 medalii, dintre care 5 de aur, 4 de argint şi 3 de bronz. Suntem la început de drum şi iată că am înregistrat rezultate remarcabile, având în vedere că şi la Mondialele din Tunisia, din luna mai, am obţinut un loc I, un loc II şi şapte clasări pe poziţia a III-a. Mai mult decât atât, recent m-am întors de la Bucureşti cu Certificatul de Identitate Sportivă a Asociaţiei Judeţene de Kempo Bihor şi astfel noi reprezentăm prima asociaţie judeţeană de kempo din ţară”, a declarat Romeo Tulkos, antrenor de kempo la clubul Crişul şi preşedintele AJK Bihor. 

Potrivit lui Tulkos, în prezent din AJK Bihor fac parte trei cluburi, CS Crişul Oradea, CS King Do Lions Oradea şi Lupaş Power Gym Beiuş, însă sunt promisiuni că din 2023 şi clubul sportiv municipal al Beiuşului îşi va deschide secţie de kempo.

Cu planuri

Preşedintele AJK Bihor a menţionat şi faptul că zilele trecute şi preşedintele Federaţiei Slovace de Kempo a vizitat Oradea şi a susţinut un antrenament de o zi cu sportivii legitimaţi din Bihor. De asemenea, pentru dezvoltarea kempo-ului în Bihor, „dorim ca de anul viitor să organizăm un campionat pentru copii şi juniori, iar prima ediţie ar urma să aibă loc la Beiuş şi, de asemenea, în fiecare an să susţinem un stagiu de pregătire sub egida Federaţiei Române de Kempo”, după cum a mai precizat Romeo Tulkos.

Conform preşedintelui AJK Bihor, în Bihor sunt 45 de sportivi legitimaţi la cluburile de kempo, dar sunt peste 150 de practicanţi. Dintre aceştia, 21 aparţin clubului Crişul Oradea.

Pentru anul 2023, principalul obiectiv al reprezentanţilor kempo-ului bihorean îl vizează participarea la Campionatul Mondial ce va avea loc în luna aprilie în Portugalia şi unde se aşteaptă rezultate bune de la Karina Mihuţa şi Ioana Hanaş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON