Comunitatea Locală RO100 Oradea organizează, miercuri, 9 mai, ora 14.30, în amfiteatrul Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai", evenimentul "Cu ce ne ajută UE", în cadrul căruia participanţii vor putea afla mai multe despre UE, dar şi despre proiectele europene în materie de educaţie.
"Propunem un training pe proiectele europene în materie de educaţie. Acesta vine să explice tinerilor realizările Uniunii, cum funcţionează UE, avantajele şi beneficiile de care se bucură tinerii în calitate de cetăţeni europeni, dar şi oportunităţile oferite de programele educaţionale UE", au anunţat organizatorii printr-un comunicat.
Activitatea va fi structurată pe trei părţi: prezentarea Comunităţii Locale RO100 Oradea şi a Platformei România 100, organizarea unei prezentări cu privire la Uniunea Europeană şi o discuţie/dezbatere pe tema beneficiilor aduse de calitatea de membrii ai UE.
Proiectul "Cu ce ne ajută UE?" se desfăşoară la nivel naţional. La Oradea invitat special va fi Roland Müller, membru al Comunităţii Tematice "România în UE" şi co-moderator al RO100 Timişoara, care va prezenta beneficiile oferite de calitatea de stat membru al UE şi cea de cetăţeni europeni.
"Unul dintre obstacolele majore care îi împiedică pe membrii comunităţilor să beneficieze de soluţiile puse la dispoziţie de UE este nivelul scăzut de cunoaştere a acestora şi a modurilor de a le obţine", au mai transmis reprezentanţii Comunităţii Locale RO100.
Vizită la Bruxelles
Cu ocazia aceluiaşi proiect, organizatorii au pregătit şi un concurs, în cadrul căruia elevii şi studenţii cu vârste de peste 18 ani pot câştiga o vizită la Bruxelles. Participanţii trebuie să scrie un eseu de maxim 1000 de cuvinte pe tema: "Ce ar putea schimba în bine Uniunea Europeană ?".
Pentru realizarea lucrării, tinerii trebuie să aleagă un domeniu de acţiune al UE, din care să identifice ce ar trebui îmbunătăţit, argumentând şi de ce. De asemenea, eseul va conţine o soluţie a problemei şi explicarea acesteea, cum ar putea fi pusă în aplicare.
Despre RO100 Oradea
"Comunitatea RO100 Oradea este formată dintr-o echipă dornică de schimbare, deoarece schimbarea începe cu fiecare din noi şi dorim să ne dedicăm timpul şi cunoştinţele în ajutorarea, responsabilizarea şi perfecţionarea societăţii ", au mai precizat membrii RO 100 Oradea în comunicat.
De asemenea, scopul organizaţiei este " implicarea civică şi crearea unei comunităţi "sănătoase" care să sprijine o guvernare cinstită."
Mihaela Furculiţă
studentă anul I
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.