URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2018, 16:00

Bihorenii sunt invitați să afle mai multe despre Uniunea Europeană. Află cum poți câștiga o vizită la Bruxelles!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunitatea Locală RO100 Oradea organizează, miercuri, 9 mai, ora 14.30, în amfiteatrul Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai", evenimentul "Cu ce ne ajută UE", în cadrul căruia participanţii vor putea afla mai multe despre UE, dar şi despre proiectele europene în materie de educaţie.

"Propunem un training pe proiectele europene în materie de educaţie. Acesta vine să explice tinerilor realizările Uniunii, cum funcţionează UE, avantajele şi beneficiile de care se bucură tinerii în calitate de cetăţeni europeni, dar şi oportunităţile oferite de programele educaţionale UE", au anunţat organizatorii printr-un comunicat.

Activitatea va fi structurată pe trei părţi: prezentarea Comunităţii Locale RO100 Oradea şi a Platformei România 100, organizarea unei prezentări cu privire la Uniunea Europeană şi o discuţie/dezbatere pe tema beneficiilor aduse de calitatea de membrii ai UE.

Proiectul "Cu ce ne ajută UE?" se desfăşoară la nivel naţional. La Oradea invitat special va fi Roland Müller, membru al Comunităţii Tematice "România în UE" şi co-moderator al RO100 Timişoara, care va prezenta beneficiile oferite de calitatea de stat membru al UE şi cea de cetăţeni europeni.

"Unul dintre obstacolele majore care îi împiedică pe membrii comunităţilor să beneficieze de soluţiile puse la dispoziţie de UE este nivelul scăzut de cunoaştere a acestora şi a modurilor de a le obţine", au mai transmis reprezentanţii Comunităţii Locale RO100.

Vizită la Bruxelles

Cu ocazia aceluiaşi proiect, organizatorii au pregătit şi un concurs, în cadrul căruia elevii şi studenţii cu vârste de peste 18 ani pot câştiga o vizită la Bruxelles. Participanţii trebuie să scrie un eseu de maxim 1000 de cuvinte pe tema: "Ce ar putea schimba în bine Uniunea Europeană ?".

Pentru realizarea lucrării, tinerii trebuie să aleagă un domeniu de acţiune al UE, din care să identifice ce ar trebui îmbunătăţit, argumentând şi de ce. De asemenea, eseul va conţine o soluţie a problemei şi explicarea acesteea, cum ar putea fi pusă în aplicare.

Despre RO100 Oradea

"Comunitatea RO100 Oradea este formată dintr-o echipă dornică de schimbare, deoarece schimbarea începe cu fiecare din noi şi dorim să ne dedicăm timpul şi cunoştinţele în ajutorarea, responsabilizarea şi perfecţionarea societăţii ", au mai precizat membrii RO 100 Oradea în comunicat.

De asemenea, scopul organizaţiei este " implicarea civică şi crearea unei comunităţi "sănătoase" care să sprijine o guvernare cinstită."

Mihaela Furculiţă
studentă anul I

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON