URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Octombrie 2020, 16:01

"Berliner", filmul salontanului Marian Crişan, a fost premiat la Festivalul Internaţional de la Moscova

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comedia satirică "Berliner", distribuită internaţional cu titlul "The Campaign", a fost premiată la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova, unde a fost prezentată în premieră. Cel mai nou film semnat de salontanul Marian Crişan a fost distins cu Premiul „Keen Eye” - Russian Cinema Club Federation la cea de-a 42-a ediţie a festivalului menţionat, care s-a desfăşurat între 1 şi 8 octombrie.

Festivalul de la Moscova (MIFF) este unul dintre cele mai vechi din lume şi este unul dintre puţinele de clasă A - FIAPF (Fédération Internationale des Associations de Producteurs de Films). "Filmul lui Crişan te invită într-o lume uşor caricaturală care cucereşte prin haz şi farmecul actoricesc", a scris, după proiecţia "Berliner", ziarul Vedomosti.

"Berliner" este cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Marian Crişan, cunoscut deja publicului pentru Morgen, Rocker şi Orizont, dar şi pentru miniseria produsă de HBO România - Valea Mută. Noua peliculă îl are în centru pe Mocanu, un politician în plină campanie pentru un loc în Parlamentul European, care rămane blocat la Salonta, un mic orăşel de provincie. El este găzduit de Viorel, un om obişnuit, tractorist de meserie, în casa sa, de unde politicianul îşi va continua campania electorală, punând la cale un plan cameleonic, vrând să se pună bine cu localnicii. 

Din distribuţie fac parte actorii Ion Sapdaru, Ovidiu Crişan, Maria Junghietu, Sorin Cociş, Ion Ruşcuţ, George Dometi, Petre Ghimbăşan, Eugen Ţugulea şi Ioana Chiţu.

"Eu nu am încercat să interpretez un personaj, ci să recreez un destin", a declarat Ovidiu Crişan în conferinţa de presă din festival, felicitat fiind pentru felul în care îl portretizează pe salontanul Viorel în film.

"Mocanu e un lup bătrân care nu e interesat de nimic, se simte singur, luptă doar din inerţie şi îi e frică să nu ajungă în spatele gratiilor. Totuşi, atunci când scapă în acest orăşel uitat de lume, încearcă din toate puterile să câştige o ultimă luptă", le-a spus Ion Sapdaru (care-l joacă pe Mocanu), în rusă, jurnaliştilor de la Moscova, într-o conferinţă online. 

Pelicula este distribuită internaţional de către Picture Tree International. Scenariul este semnat de Marian Crişan şi Gabriel Andronache, imaginea de Oleg Mutu, scenografia Simona Pădureţu, costumele Anca Miron şi Sonia Constantinescu, montajul de Tudor Pojoni, iar producătorii filmului sunt Marian Crişan şi Anca Puiu.

Realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Televiziunii Române, Zenith Media, Chainsaw Europe, SAL-PAN, Inteva şi VPK, filmul este produs de Rova Film în co-producţie cu Mandragora. 

Producătorii mai precizează că "Berliner" va avea premiera naţională "în curând".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON