URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2018, 21:55

Belgia, locul 3 la Cupa Mondială, după ce a bătut Anglia. Urmează finala!

Belgia, locul 3 la Cupa Mondială, după ce a bătut Anglia. Urmează finala! sursa foto: www.stirileprotv.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa Belgiei a încheiat pe locul 3 Cupa Mondială de fotbal 2018, după ce a învins cu 2-0 (1-0) Anglia în finala mică, disputată sâmbătă la Sankt Petersburg, scrie agerpres.ro.

Belgia, o echipă mai talentată, a meritat victoria, obţinută graţie golurilor lui Thomas Meunier (minutul 4) şi Eden Hazard (82).

“Diavolii roşii” au îmbunătăţit astfel cea mai bună performanţă a lor la un Mondial, locul 4 la ediţia din 1986 (2-4 cu Franţa după prelungiri). La turneul final din Rusia, Belgia a fost eliminată în semifinale de Franţa (0-1), după ce a trecut în sferturi de Brazilia (2-1).

Anglia, campioana mondială din 1966, a mai jucat o singură dată finala mică, în 1990, când s-a înclinat în faţa Italiei (1-2). La CM 2018, englezii au pierdut în semifinale în faţa Croaţiei (1-2 după prelungiri).

Graţie golului lui Meunier, Belgia are zece marcatori diferiţi la această ediţie a CM, egalând recordul stabilit de Franţa în 1982 şi Italia în 2006.

Belgia este echipa care a înscris cel mai mult la acest turneu, 16 goluri, în timp ce Anglia a punctat de 12 ori.

Meciul meciurilor

Duminică, de la ora 18 (ora României) va avea loc finala Cupei Mondiale, disputată de echipa Franţei şi de cea a Croaţiei. Pentru această din urmă echipă, va fi prima finală jucată, cea mai bună performanţă de până acum a croaţilor fiind un loc 3, obţinut în 1998. 

"Jucătorilor mei vreau să le spun: mergeţi pe teren, jucaţi fotbal, nu fiţi inhibaţi, fiţi voi înşivă", a declarat sâmbătă selecţionerul Croaţiei, Zlatko Dalic. "Acum nu mai există presiune, iar eu nu voi adăuga presiune înainte de o astfel de întâlnire (...) Este pur şi simplu cel mai important moment din viaţa fiecăruia dintre noi. Suntem gata să acceptăm înfrângerea cu demnitate dacă aşa va fi, dar vom reprezenta ţara noastră în modul cel mai demn. Dacă nu vom câştiga, vom felicita adversarul. Dacă vom câştiga, atunci vom fi cei mai mândri. Suntem aici să ne bucurăm", a spus Dalic.

Franţa, care va juca a treia sa finală, după cea pierdută în 2006, în faţa Italiei, ţinteşte consacrarea actualei generaţii, care a ratat titlul european în urmă cu doi ani, pe teren propriu, după o finală cu Portugalia. De cealaltă parte, Croaţia, o ţară cu doar 4 milioane de locuitori, vrea să intre în galeria celor 8 ţări care au câştigat de-a lungul anilor trofeul Cupei Mondiale.

Cele două echipe s-au confruntate de cinci ori, Croaţia nereuşind nicio victorie, doar două partide de egalitate, printre care şi una la Euro 2004, 2-2. Deschamps s-a aflat pe teren la toate cele trei victorii ale Franţei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON