URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Septembrie 2015, 14:31

Băuturile alcoolice vor fi mai ieftine din 2016

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul Cod fiscal, publicat în Monitorul Oficial, prevede o scădere de 30% a accizelor aplicate alcoolului etilic, folosit la toate băuturile tari, scrie digi24.ro.

Noul Cod fiscal prevede că noua acciză pentru alcoolul etilic este de 3.307 lei pe hectolitru, în condiţiile în care, în codul actual, aceasta este cu peste 1.400 de lei mai mare. Este vorba despre o scădere de 30 de procente la băuturile tari.

Potrivit aceleiaşi surse, în primele nouă luni ale acestui an, consumul de băuturi tari a scăzut cu 36%, iar asta pentru că acciza actuală a fost calculată la un curs artificial de 4,74 de lei pentru un euro.

"Va fi o ieftinire de aproximativ 15%-20%, ceea ce va face consumatorul român să se îndrepte şi către aceste băuturi. O sticlă de vodcă de 30 de lei ar trebui să scadă la 24-25 de lei", a spus Romulus Dascălu, preşedintele Asociaţiei Patronatelor din Industria Alcoolului. 

"E o măsură pe care am cerut-o. Noi am cerut chiar o reducere mai mare, comparabilă cu cea a Bulgariei, de exemplu. În prezent, acciza este egală cu cea din Luxemburg, unde puterea de cumpărare este de cinci ori mai mare. (...) 90% este evaziunea fiscală în România. Mă refer la alcool la negru, ţuică, pălincă, care nu sunt accizate, adică nu se plăteşte nicio taxă", a mai afirmat Dascălu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Asta e legea Micula!
Pt cine nu ştie, Dascălu e directorul fabricii de alcool de la Sudrigiu a fraţilor Micula, cea mai mare de acest gen din SE Europei!..Ăştia bagă evaziune la greu şi au cerut în repetate rânduri tot felul de legi prin care ţăranii să fie obligaţi să îşi sigileze cazanele de ţuică şi să plătească impozite, ca să îşi poată vinde ei poşircile făcute din alcool de porumb, cel mai ieftin, ordinar şi toxic alcool! Ei folosesc în producţie acceleratori de fermentaţie!..În loc să fermenteze alcoolul brut minim 2 săptămâni, cu aceşti acceleratori, după 24 de ore de fermentaţie, e băgat în producţie..! Rezultă o mizerie plină de toxine şi chimicale! Din păcate, Oficiul pt PRotecţia Consumatorului închide ochii la asta, contra şpăgi substanţiale!
Postat 13 Septembrie 2015, 20:34 de nikotelekus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON