URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2019, 11:46

Bătaie pe cadavre la spitalele din Bihor: Firmele de servicii funerare vin după corpurile decedaţilor cu... camionul

Bătaie pe cadavre la spitalele din Bihor: Firmele de servicii funerare vin după corpurile decedaţilor cu... camionul sursa foto: www.funerarevaslui.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalul Judeţean din Oradea a emis vineri un comunicat prin care aminteşte că, potrivit unor precizări ale Direcţiei de Sănătate Publică Bihor transmise tuturor unităţilor sanitare cu paturi din judeţ, transportul persoanelor decedate de la morgă/prosectură se face numai de către firme prestatoare de servicii funerare autorizate de către DSP.

"Unele firme din acest domeniu sunt şmechere. Au obiect de activitate potcovirea cailor, dar se ocupă şi de transportarea decedaţilor de la spitale. La noi s-a prezentat o firmă care a vrut să ducă un cadavru cu un camion. Cazul a ajuns în atenţia DSP Bihor, care din acest motiv aminteşte bihorenilor că înainte de a contracta serviciile unei firme din acest domeniu trebuie să verifice în prealabil dacă este autorizată de DSP să desfăşoare o asemenea activitate", a explicat BIHOREANULUI managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp.

De altfel, lista celor şase firme autorizate în Bihor să transporte cadavre este disponibilă pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică.

În anii trecuţi, afacerile din serviciile funerare au stârnit scandaluri, după ce s-a descoperit că unele firme mituiseră brancardieri şi autopsieri pentru a le anunţa cu privire la decesele înregistrate la Spitalul Judeţean. "De asta am scăpat, dar acum apar firme care vor să presteze servicii funerare fără să aibă autorizarea DSP", a mai spus managerul spitalului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Requiem
Pare a fi o nisa destul de manoasa,prin urmare ar putea fi interesanta pentru insasi primaria orasului aceasta operatiune.E pacat ca aceste servicii sa provoace tentatii diverselor firme private,atita timp cit ar putea chiar primaria presta transportul,pe care tot ea il deconteaza,parca,aub forma ajutorului de inmormintare.Chiar ar fi onorant sa fii dus la groapa chiar de primaria orasului in care ai trait,ai locuit,ai iubit,ai platit taxe...ca un ultim serviciu,in slujba cetateanului.Multa lume ar trai un sentiment de siguranta,stiind ca in momentul decesului,esti servit exemplar de insasi autoritatea locala,by the book,iar familia ar fi degrevata de partea administrativa,putindu-se dedica total partii emotionale.Ar putea fi un serviciu prepaid, pentru care s-ar putea chiar institui o noua taxa locala...
Postat 06 Decembrie 2019, 19:21 de excalibur
epopeea unui român fericit
M-a adus barza chioară într-un sat necooperativizat, m-a botezat secretarul de partid că tata era bețiv, am crescut cu cheia la gât în Velența, am mers cu tramvaiul pe scări la fabrică în trei schimburi inclusiv duminica, am plecat ultimul în șomaj când guvernul a închis industria, am dat ciubuc 1 leu la poștaș când venea cu pensia minimă pe economie, am căzut la pat bolnav de plămâni, ficat, stomac și rinichi, am cumpărat singur medicamentele că se termina fondul CASS și la urmă am ajuns trofeul disputat de Ciocli și de Popi, primii să mă care la bussines-clas cu bascula pe banii dați de primărie și ceilalți să mă îngroape-boteze contra ajutorului dat de la Casa de Ajutor Reciproc...
Postat 06 Decembrie 2019, 12:15 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON