URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2014, 19:40

Băsescu i-a dat lui Ponta ultimatum să renunţe la Biró. În caz contrar, va respinge nominalizarea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La patru zile după ce a respins verbal propunerea Rozáliei Biró pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii şi a deputatului PSD Claudiu Manda pentru portofoliul de ministrul delegat pentru Buget, preşedintele Traian Băsescu susţine că mai aşteaptă până miercuri alte două nume din partea premierului Victor Ponta, în caz contrar urmând să le refuze şi în scris "cu eticheta necorespunzător".

"Mai este o variantă: poate cei doi îşi dau seama că e căciula prea mare. Mai aştept până mâine. Poate aceşti oameni nu vor să fie respinşi cu eticheta necorespunzător şi se vor retrage", a arătat Băsescu într-un interviu la B1.

După cum se ştie, vineri şeful statului s-a arătat deranjat de faptul că Rozália Biró nu cunoaşte bine limba română, spunând că are "o problemă complicată de înţelegere a limbii române pentru un membru al guvernului" şi amintind de gafa acesteia, când a confundat copiii bipezi cu copiii cerşetori.

În replică, Biró i-a transmis luni preşedintelui că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale. "Am greşit aşa cum orice om poate greşi în viaţă. Chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română se poate întâmpla oricui şi sunt convinsă că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui', a declarat Biró.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Pentru că e miercuri, Rozica va fi ministru doar la cratiţă !?!
Nici nu avea ce să caute în Bucureşti, că nu înţelegea nici măcar cum se convertesc Forinţii în LEU !?! De acum o să aibă ocazia să traducă, zilnic şi cu frustrare, cuvântul "băşescu" în ceea ce crede ea că e mai relevant !?!
Postat 06 August 2014, 09:39 de Ca®p III
Are o bulina rosie
O bulina rosie pt Basescu, cu toate ca tradator de tara, si sunt impotriva lui. Dar.... sa pui un ungur ministru la cultura.....e o injosire la adresa poporului, Ponta e un tupeist care il depaseste pe Basescu, doi oameni de care trebuie sa scape tara, si o sa scape, dar .....eu cu cine votez? :))
Postat 06 August 2014, 08:20 de Igor
@@un roman
Da' măi Asia, Şoanii Kişş, e un ţigan unguresc pe care populimea hună de BH l-ar vota cu mare entuziasm, pe el şi pe ţucălarii pe care i-a "selectat" în funcţii la etnobizinis acolo la voi. În plus conduce de muultă vreme "sucursala" partidului hun care vă reprezintă cu brio. Nici ceilalţi boi ai lui Toecheş nu sunt cu mult mai breji, cu diferenţa că ai lu' Loţi sunt atinşi de un delir naţionalist-fascistoid mai accentuat ca al vostru, la fel ca micuţul Putin de buzunar pe care îl visaţi şi se visează, salvatorul hunilor (Gyozo Orban)... Rouji ar face bine să se retragă la părinţii pe care i-a parcat la Satunou de Barcău (hu), pe noi ne-a lămurit definitiv.....
Postat 06 August 2014, 08:12 de Jean Gabin
he, he, he
Paradoxal, toti au dreptate: si romanii si ungurii si ponta si basescu! Romanii e firesc sa o trimita pe rozalia de unde a venit, ei, romanii, sunt bipezi, rozalia se declara patrupeda. Ungurii o vor, este exact dupa chipul si asemanarea lor si in plus vorbeste limba romana cam cum o fac 90% dintre ei. Pomta o vrea si el, se gandeste ca are numai de castigat, presa ii uita (in)cultura si se ocupa de rozalia. Basescu ar vrea o patrupeda, ii plac cele in patru labe, dar ar vrea o iada, nu o capra batrana.
Postat 06 August 2014, 05:39 de ionel
@un roman
Esto prost molodveanule, depanatorul nu reprezinta etnia maghiara ci etnia rrom. Traiesti in Oradea si nici macar atit nu stii?
Postat 05 August 2014, 23:39 de @un roman
ungaria mare
exemplarul asta biped din oradea poate sprijini cultura romana sa ajunga piesa de muzeu, sa se vorbasca despre ea doar la teleenciclopedia ca despre ceva in curs de disparitie. Asta vreti fratilor? Daca da, de asta o sa aveti parte. Si ea si instalatorul duc o munca asidua si susținută pentru tara lor....ungarica.
Postat 05 August 2014, 22:40 de un roman
Sub sef
Domnul prim ministru Ponta nu e prost sa-si puna ministri destepti, obligatoriu trebuie sa fie mai prosti ca el. Ori domnul Ponta nu prea exceleaza decat in prostie, pe langa plagiat. De aici pornind putem sa stabilim valoarea subordonatilor dumnealui. Mai grav este ca fiecare popor are conducatorii pe care ii merita. Doamne iartai.
Postat 05 August 2014, 20:27 de petru
.
pai normal ca e scandal iarasi... doar cum sa fie un oradean membru al guvernului, ca doar ce folos ar putea trage buzunarul lui basescu si a lui ponta? Ca de obicei cand vine vorba de Oradea, nimeni nu vrea nimic decat banii din impozite... gunoaie din bucuresti!
Postat 05 August 2014, 20:09 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON