URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2022, 11:15

Oradea găzduiește în weekend două turnee de baschet masculin, U13 și U17

Oradea găzduiește în weekend două turnee de baschet masculin, U13 și U17 (Sursa foto: Csmoradea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În acest sfârşit de săptămână, în Oradea se vor desfăşura jocurile fazei semifinale a Campionatului Naţional U17 la baschet masculin, precum şi cele ale Campionatului Naţional U13.

În două săli 

Meciurile pentru categoria U17 vor avea loc vineri şi sâmbătă. În total vor fi şase partide, cinci dintre acestea vor avea loc la Arena Antonio Alexe şi una se va desfăşura la Sala LPS Bihorul.

Cele patru formaţii participante la turneul semifinal al competiţiei destinate generaţiei 2005 sunt: MC Ball Mangalia (care vine cu un palmares de 5-1 la general), Leii Bucureşti (cu 3-2), Steaua Bucureşti (5-0) şi LPS Bihorul CSM Oradea (5-1).

Formaţia orădeană, care este antrenată de Alin Roşu, va debuta vineri de la ora 10.30 la Arena Antonio Alexe, în compania celor de la Leii Bucureşti. Tot vineri, dar de la ora 19.30, orădenii vor susţine şi cel de-al doilea meci, în compania celor de la Steaua Bucureşti.

În ultima etapă, sâmbătă, de la ora 9, LPS Bihorul CSM Oradea se va duela cu MC Ball Mangalia, în singurul meci programat la Sala LPS Bihorul.

Organizatorii anunţă că accesul publicului este permis şi gratuit la acest eveniment.

Şi U13

Sâmbătă şi duminică se va desfăşura la Arena Antonio Alexe şi un turneu de baschet masculin juvenil rezervat echipelor cu sportivi sub 13 ani. Este vorba despre primul turneu din faza semifinală a Campionatului Naţional U13.

Competiţia, rezervată tinerilor născuţi după 1 ianuarie 2009, va avea loc la Arena Antonio Alexe.

Cu un bilanţ general de 12 victorii şi nicio înfrângere, formaţia gazdă, CSM CSU LPS Oradea, echipă antrenată de Zoltan Hidi şi Ivan Gemaljevic, "se află în faţa celei mai importante provocări din cadrul primului sezon pe care îl parcurge cu competiţii oficiale în sistem lunar la nivel de Campionat Naţional", după cum transmite conducerea echipei.

La evenimentul organizat în polivalenta orădeană vor mai participa echipele Laguna Bucureşti, iSports Ploieşti şi Axiopolis Cernavodă. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare.

Accesul publicului este permis și la acest turneu. Toate meciurile vor fi transmise în direct pe canalul YouTube CSM U Oradea.


Programul complet al jocurilor:

U17:

Vineri, 1 aprilie, la Arena Antonio Alexe

Ora 8:30  Steaua Bucureşti - MC Ball Mangalia

Ora 10:30 Leii Bucureşti - LPS Bihorul CSM Oradea

Ora 17:30 MC Ball Mangalia - Leii Bucureşti

Ora 19:30 LPS Bihorul CSM Oradea - Steaua Bucureşti

Sâmbătă, 2 aprilie

Ora 09:00 MC Ball Mangalia - LPS Bihorul CSM Oradea (sala LPS)

Ora 13:00 Leii Bucureşti - Steaua Bucureşti (Arena Antonio Alexe)

U13: 

Sâmbătă, 2 aprilie

Ora 09:00 Laguna Negru Bucureşti - ISports Ploieşti

Ora 11:00 CSM CSU LPS Oradea - Axiopolis Cernavodă

Ora 16:30 Axiopolis Cernavodă - Laguna Negru Bucureşti

Ora 18:30 ISports Ploieşti - CSM CSU LPS Oradea

Duminică, 3 aprilie

Ora 09:00 ISports Ploieşti - Axiopolis Cernavodă

Ora 11:00 CSM CSU LPS Oradea - Laguna Negru Bucureşti

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON