URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Decembrie 2014, 10:18

Baschetbaliştii de la CSM U Oradea au pierdut jocul cu Avtodor Saratov

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum era de aşteptat, baschetbaliştii de la CSM U Oradea au fost învinşi marţi seară în jocul din etapa a V-a a grupei D din FIBA EuroChallenge. Evoluând în Rusia, pe terenul liderului clasamentului, Avtodor Saratov, elevii antrenorului Cristian Achim au cedat cu scorul de 73-92, într-un joc în care gazdele s-au impus fără probleme, valorificându-şi din plin avantajul terenului propriu.

De la CSM U, Ante Krapic (foto) a fost unul dintre cei mai buni jucători. Invitat la conferinţa de presă după joc, baschetbalistul croata a declarat că speră că echipa orădeană a putut oferi un spectacol agreabil. "Am venit la Saratov pentru a ne bucura de baschetul internaţional, de baschet la nivel de EuroChallenge. Ştiam că nu mai avem nicio şansă de a ne califica, însă suntem conştienţi de importanţa jocurilor de acest gen şi ne-am dorit să câştigăm. Sper că am reuşit să oferim un spectacol agreabil oamenilor care au venit să urmărească acest meci. Saratov a arătat o formă foarte bună în EuroChallenge, lucru dovedit inclusiv la meciul cu Tofas Bursa, în etapa anterioară. Consider că a meritat pe deplin calificarea", a declarat Krapic.

În 27 minute de joc, croatul a avut 8/15 la aruncările din acţiune şi 7/8 la linia de pedeapsă pentru un total de 23 puncte. El a adăugat 7 recuperări (5 ofensive), o pasă decisivă, dar şi cinci posesii pierdute pentru un coeficient de 18 la eficienţă.

"A fost un meci frumos. Am venit la Saratov cu scopul de a încerca să câştigăm, dar adversarul a fost mai bun în acest meci. Consider că au o echipă foarte bună. Felicit echipa învingătoare, pentru noi a fost o plăcere să jucăm aici, în faţa unui public numeros", a declarat Cristian Achim, antrenorul principal al lui CSM U Oradea. Tehnicianul orădean a precizat însă că echipa trebuie să se concentreze pe competiţia internă.

Şi pivotul Salih Nuhanovic s-a numărat printre cei mai buni jucători al CSM-ului în partida pierdută la Saratov. Jucătorul sloven a fost singurul component al formaţiei orădene care a terminat meciul pe plus. El a fost liderul echipei din punct de vedere statistic la doar două capitole: +/- cu 6, respectiv la capace cu 2. În 23 minute pe parchet, Salih a adus multe avantaje echipei bihorene în ambele faze ale jocului. Acesta a administrat două capace lui Kyrylo Fesenko, a obţinut trei intercepţii, iar din punct de vedere ofensiv a adus două recuperări, dar şi câteva acţiuni de mare efect, printre care şi două slam dunk-uri.

Conform site-ului oficial al clubului orădean, Nuhanovic a avut 5/9 la aruncările din acţiune şi 1/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 11 puncte. El a adăugat 6 recuperări, 3 intercepţii, 2 capace, dar şi trei posesii pierdute. "Fără îndoială, atât din punct de vedere statistic, cât şi ca impact, Salih a fost la cea mai bună prestaţie în echipament roş-albastru", se mai arată pe site-ul clubului orădean.

Cinci jucători de la CSM U Oradea au avut peste 10 la eficienţă în partida de la Saratov. Ei sunt: Ante Krapic - 18, Daniel Dillon - 17, Marcus Hatten - 14, Salih Nuhanovic - 14, respectiv Vujadin Subotic - 13.

În ceea ce priveşte principalii marcatori, aceştia sunt Ante Krapic, cu 23 puncte, Vujadin Subotic cu 14 puncte, Daniel Dillon - 11 puncte şi Salih Nuhanovic - 11 puncte.

Următorul meci al echipei orădene este programat sâmbătă, la Piteşti, cu BCM U din localitate, în Liga Naţională. Partida va debuta de la ora 18:45 şi va fi transmisă în direct de DigiSport şi Digi 24 Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON