URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 August 2018, 14:22

Ba ilegal, ba imoral, ba naţional, ba internaţional: Şeful Poliţiei Române dă din colţ în colţ în problema „Muie PSD”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, se contrazice în declaraţiile făcute pe marginea scandalului plăcuţelor de înmatriculare "Muie PSD", în vreme ce popularitatea Poliţiei Rutiere înregistrează o scădere drastică pe Facebook.

Buda, a declarat, miercuri, că şoferul maşinii înmatriculate în Suedia cu numere preferenţiale a intrat în România legal din punct de vedere al actelor privind plăcuţele de înmatriculare, dar "imoral" din cauza numerelor cu o sintagmă "vulgară".

Legi după ureche

"A intrat în ţară legal din punct de vedere al plăcuţelor de înmatriculare, din punctul meu de vedere ilegal pentru că avea... imoral să spun aşa, pentru că avea acea sintagmă pe plăcuţele de înmatriculare, vulgară, dar asta e altă problemă, care nu ţine de... Poseda documente de călătorie", a spus Buda.

Şeful IGPR a precizat că autorităţile suedeze au informat Poliţia Română despre faptul că plăcuţele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei. "Am primit un răspuns de la autorităţile suedeze prin care ne informează că plăcuţele de înmatriculare nu sunt valabile decât pe teritoriul statului suedez", a mai afirmat Ioan Buda.

Cu o zi înainte, Buda s-a contrazis şi când a fost întrebat despre aplicarea Convenţiei de la Viena, în care România este parte şi în baza prevederilor căreia poliţiştii i-au deschis dosar penal şoferului care circula cu numerele de înmatriculare antri-PSD.

Documentul a fost modificat în 2016, permiţând ca pe plăcute să fie doar litere, fără ca nicio ţară semnatară să aibă vreo obiecţie. Nici România nu a avut vreo rezervă, a recunoscut Buda, care a susţinut în schimb că în speţa în cauză se aplică legislaţia naţională, pentru ca ulterior să afirme că România... "a avut întotdeauna rezerve".

Cu toate acestea, articolul din OUG 195/2002 pe care Poliţia l-a invocat pentru deschiderea dosarului penal românului din Suedia invocă chiar prevederile Convenţiei de la Viena. În cazul modificării Convenţiei, statele membre aveau termen de 12 pentru a respinge sau cere reexaminarea amendamentului propus de Belgia şi adoptat în comisiile de lucru în 2015. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, prevederea actualizată a intrat în vigoare în septembrie 2016.

Poliţia ne trimite la popi, internauţii o trimit la vale

Scandalul dosarului penal pentru şoferul cu plăcuţe anti-PSD a adus un val de review-uri negative pe pagina de Facebook a Poliţiei Române, al cărei rating s-a prăbuşit la 1,1 stele (din 5). Din această cauză, administratorii paginii au trimis mesaje cu disperare prin care cerşeau recenzii de cinci stele.

La acest fapt contribuie şi un mesaj jignitor, postat de purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, care a scris pe pagina de Facebook a Poliţiei Române că toţi cei care jignesc poliţiştii să nu mai apeleze la ei când au probleme, ci la "popi sau vecini". "Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la oricine altcineva, nu la poliţie. Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, la accidente rutiere, vă rog să apelaţi la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie", a scris Ovidiu Munteanu pe pagina de Facebook a Poliţiei.

Brigada Rutieră a preecizat, miercuri, că mesajul postat pe pagina Poliţiei Române de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Munteanu, este o opinie personală.

Poliţistul Marian Godină l-a criticat extrem de dur pe colegul lui de la Rutieră care a spus că cei care jignesc Poliţia să apeleze de acum la popi şi la vecini când au probleme. "O să-i explic acestui 'coleg' că inteligentul mesaj al lui afectează mii de poliţişti care îşi fac treaba şi care nu au nicio vină pentru gafele altora", a scris Godină.

"Mai pe înţelesul lui, peste 20000 de oameni sunt revoltaţi, pe bună dreptate, că banii lor au fost folosiţi pentru ca vreunul dintre şefi să îşi stoarcă mintea, să trimită adrese pe la Interpol şi alte structuri, pe la toate inspectoratele din ţară, doar, doar o găsi o chichiţă pentru a rezolva un caz complex şi a se gudura apoi pe lângă vreun şef mai mare că a soluţionat el speţa, aşa cum câinele vine bucuros să-i dai osul după ce a executat comanda… Mi-ar plăcea ca acestui coleg care a postat această aberatie, luna viitoare când bagă cardul în bancomat să-i apară pe ecran: aici nu 'e' bani, mergi la o mătuşă, la o casă de binefacere, la un popă, o rudă înstărită sau la cine vrei tu, românii nu mai plătesc taxe pentru slugi", a scris Godină.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Si ei ne dau MUIE!
Rectificare bugetara. Plus de 366 de milioane de lei pentru meliție și jandarmerie, în special pentru salarii și noi angajări. Educația primește jumătate, psd-ul te vrea prost. Dacă știi să citești coerent, nu ajungi nici secretar de stat în regimul PSD. Importanți sunt ăștia care ne rup oasele și ne fabrică dosare penale.
Postat 03 August 2018, 06:48 de pinonel
@fa elev
Ai probleme cu capul? Daca ai de spus ceva, argumenteaza...daca nu, o las pe cea care te-a facut sa ia ce mi-ai urat tu mie :)
Postat 02 August 2018, 15:12 de speed
@speed
Iti urez cateva tone de ce scria pe acel numar !!! PS Noi putem, tu sigur nu, esti prea debil ca sa poti ceva.
Postat 02 August 2018, 09:22 de elev
in primul rand,
Faceboock.ul si presa l-au facut pe asta cu masina celebru. Le urez pesedeilor, exact ce scrie pe acel numar de inmatriculare :) dar, daca ne-am scrie toti mesajele pe masini, case si etc, ce pana mea tara am mai fi? Foarte bine ca l-au taxat. Plus ca, eu cred ca putem mai mult de atat...nu trebuie sa ducem un razboi jegos
Postat 01 August 2018, 17:09 de speed
Vai de noi
Asta e urmare a 30 de ani + 47 de ani de nepotisme, clientelisme politice, slugarnicie, coruptie, indolenta la romani. Vai de tara asta, arata ca o tara condusa de o gasca fara minte, inima, condusa doar in interes propriu. E de jale! V Dancila dovedeste ca in tara orbilor chiorul face legea, Fifor face o gafa care o sa ne coste. Vai de noi!
Postat 01 August 2018, 16:13 de cetateanbihorean
serioooosss
Nimeni nu jigneste politia, dar in cazul in care face jocul politicului cred ca din pacate acolo se ajunge. Cat despre furt si alte cele, din pacate politia NU face demersuri decat in cazul pagubitilor si lezatilor importanti, in cazul unei persoane mai putin importante nici cercetare nu se face doar hartii ca s-a constatat si pace. Exemplele sunt multe. Dar apropo de cenu cerceteaza politia cu efort si stradanie "actiunile" celor din politica. L-au gasit pe asta si vezi doamen sho..pe el pe mama lui. Ajunge asta cu placutele lui de inmatriculare vedeta cu ajutorul politiei. Daca avea numere cu PNL tot atat tam -tam se facea?. Niste amatori.
Postat 01 August 2018, 15:04 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON