URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Aprilie 2020, 09:01

Avantaj, Angela! Directoarei de la Muzeul Orașului Oradea i se organizează concurs cu dedicație

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se spune că în fiecare criză există o oportunitate. Rămasă fără postul de la conducerea Muzeului Oraşului în decembrie 2019, când i-a expirat numirea prin dispoziţia primarului Ilie Bolojan, directoarea Angela Lupşea se pregăteşte să revină în biroul din Cetate prin concurs. Consiliul Local a aprobat joi, într-o şedinţă instant, condiţiile de participare la concursul pe post, croite după chipul şi asemănarea fostei şi viitoarei directoare.

Deşi Ordonanţa 189/2008 prevede că funcţia de manager al unei instituţii de cultură poate fi ocupată doar de persoane cu studii universitare cu diplomă de licenţă în domeniul de activitate al instituţiei, adică istorie, arheologie, muzeografie ş.a., conducerea municipalităţii a adăugat la normativ, desigur, în avantajul fostei directoare.

Pentru ca Angela Lupşea, jurist de profesie, să poată participa la concurs, Consiliul Local a stabilit, la cererea conducerii municipalităţii, că vor fi acceptaţi şi candidaţii cu specializări în ştiinţe juridice ori administrative, chiar dacă este vorba de o instituţie de cultură.

Culmea coincidenţei, candidaţii vor trebui să aibă o experienţă de minimum 3 ani în managementul unei instituţii, adică exact de când conduce Angela Lupşea Muzeul Cetăţii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Fierb sovinii
Fierb sovinii de ciuda. Minciuni, minciuni, minciuni. Toata ziua minciuni si bete-n roate cat se poate.
Postat 01 Aprilie 2020, 19:39 de Oradea2020
Jeg și corupție
Cât jeg e in țara asta. În veci nu se va lecui neamu ăsta de prostie și corupție.
Postat 01 Aprilie 2020, 19:13 de Cetatea
PREFECTUL
Concursul lui de a deveni functionar public cum a fost? Undeva prin judetul Arad.
Postat 01 Aprilie 2020, 18:05 de Pitbulul
pnl=pzd
pnl incepe sa devina un pzd mai mic. Mai mic prin gandire si mod de actiune, dar la fel de toxic pt alegatori ...
Postat 01 Aprilie 2020, 12:20 de oradea_mea_si_a_ta
Lehamite
Sună foarte cunoscut dece sa faceți un concurs pe bune să puneți un om competent, sa va fie rușine o mizerie și atunci oare carei diferența dintre" ciume "probabil doar culoarea. Condițiile trebuie mulate după concurent nu concurentul trebui sa se încadreze după cerințe. Încet încet lumea se lămurește si de voi.
Postat 01 Aprilie 2020, 11:37 de sss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON