URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2021, 12:25

Avancronica meciurilor din weekend, alături de Mozzart Bet

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De astăzi, BIHOREANUL vă va prezenta regulat avancronici ale meciurilor din campionatele mari, pe care le puteți urmări și paria prin Mozzart Bet. 

Premier League

Chelsea a scos şapte puncte în precedentele trei etape cu Everton, Liverpool şi Manchester United, aşa că n-ar trebui să aibă probleme la Leeds, echipă care a pierdut patru din ultimele cinci meciuri.

Crystal Palace nu merge strălucit dar n-are emoţii prea mari, ceea ce nu se poate spune despre West Bromwich, care ocupă penultimul loc în clasament cu şanse extrem de mici de salvare.

Conducerea lui Everton a investit mult în echipă în acest sezon şi îşi doreşte o participare în Liga Campionilor. Caramelele au făcut destui paşi greşiţi, însă un eşec în faţa lui Burnley n-ar trebui luat în calcul.

Fulham e pe loc de baraj şi are nevoie disperată de puncte, însă Manchester City vrea să demonstreze că eşecul în faţa diavolilor roşii a fost un simplu accident.

Southampton e la o distanţă relativ sigură de zona fierbinte, dar a câştigat un singur meci în ultimele zece etape. Şi Brighton vine după trei eşecuri, însă pare mai motivată prin prisma locului ocupat.

Leicester luptă pentru a se menţine pe un loc de Liga Campionilor, în timp ce Sheffield United e cu un picior în Championship, treaba e clară.

Meciurile dintre Arsenal şi Tottenham au fost mereu spectaculoase. Ambele merg bine în Europa League, dar în campionat doar Spurs mai au şanse să prindă unul din primele cinci locuri.

Manchester United luptă cu succes pe două fronturi şi doreşte să se menţină pe locul doi. Şi West Ham are ambiţii europene, însă avantajul e de partea diavolilor.

Ligue 1 la Mozzart Bet

Angers e pe locul nouă şi a obţinut două egaluri şi o victorie în ultimele trei etape, în timp ce St.Etienne a scos o singură remiză în acest interval, apropiindu-se la doar cinci puncte de zona roşie.

Marseille a mai făcut o nefăcută, fiind eliminată din Cupa Franţei de "celebra" echipă FC Canet Roussillon. Temperamentalii fani ai gazdelor sunt cu siguranţă nervoşi, aşa că singura opţiune e o victorie în faţa lui Brest.

Nimes se zbate pentru evitarea retrogradării şi a obţinut 10 puncte în ultimele cinci etape, ceea ce e încurajator. Totuşi, Montpellier e favorită fiindcă n-a pierdut de cinci etape.

Dijon n-a mai câştigat de un amar de vreme şi are doar şanse teoretice de salvare. Bordeaux are la rândul ei probleme, însă acum porneşte din postura de favorită.

Metz are nouă jucători indisponibili înaintea partidei de la Lens, dar s-a impus în cinci din ultimele şase deplasări, incluzând meciul din Cupa Franţei cu Valenciennes. Echipa gazdă e considerată, totuşi, favorită.

Lorient are emoţii fiindcă gravitează deasupra zonei retrogradării, pe când Nice e la o distanţă comfortabilă de orice pericol. Antrenorul gazdelor, Cristophe Pelissier, are de furcă cu jucătorii indisponibili.

În timp ce Rennes, o perdantă a ultimelor etape, încă mai speră să prindă un loc în Europa League, Strasbourg încearcă să se menţină cât mai departe de zona periculoasă. Echipa gazdă e favorită.

Monaco a mers foarte bine o perioadă, după care a pierdut la Strasbourg. Acum o va întâlni pe lidera clasamentului, Lille, care porneşte din postura de favorită.

Cel mai clar 1 al etapei vine de pe Parc des Princes. PSG a eliminat-o pe Barcelona din Liga Campionilor, e la două puncte de Lille, aşa că Nantes nu are nici o şansă.

Bundesliga

Bremen a acumulat 7 puncte în ultimele trei etape, dar acum o va întâlni pe Bayern München, aflată la doar două puncte în faţa lui Red Bull Leipzig. Oaspeţii nu au voie să piardă. Cea mai mare cotă la victoria lui Bayern este la Mozzart Bet.

Mainz se află pe penultimul loc şi are nevoie de victorie pentru a ieşi din zona periculoasă. Nu va avea o misiune uşoară cu Freiburg, care s-a întors cu patru puncte de la Leverkusen şi Bremen.

Union Berlin şi Köln au obiective diferite: gazdele vor în cupele europene, ţapii să nu retrogradeze. Oaspeţii traversează din nou o perioadă nefastă din care nu credem că vor ieşi în această etapă.

Wolfsburg vrea să rămână pe un loc de Liga Campionilor, în timp ce Schalke, cu o singură victorie până în prezent în acest campionat, pare irevocabil condamnată la retrogradare.

Dortmund trebuie să apese pe acceleraţie dacă doreşte să prindă Liga Campionilor, în timp ce Hertha e ameninţată de pericolul retrogradării. Alb-albaştrii au şanse reduse să plece cu puncte de pe terenul Borussiei.

Aceeaşi situaţie şi în cazul partidei Leverkusen-Bielefeld: gazdele speră să prindă ultimul loc de Liga Campionilor, în timp ce oaspeţii se află pe locul de baraj, de care vor să scape.

Ambele echipe sunt în formă, dar Leipzig, cu toate că a fost eliminată din Liga Campionilor, pare mai proaspătă şi mai hotărâtă, fiind singura care o poate ameninţa pe Bayern. Frankurt ar putea înscrie.

Stuttgart şi Hoffenheim n-au emoţii sau griji prea mari, fiind două formaţii de mijlocul clasamentului, aşa că şi-ar putea vedea de joc. Posibil să marcheze ambele.

Serie A

Sassuolo şi Verona ocupă locurile nouă şi opt, neputând nici să urce, nici să coboare prea mult. De remarcat că Verona a câştigat doar una din ultimele şase partide disputate în deplasare.

Benevento n-a mai câştigat nici un meci din data de 6 ianuarie, adică de zece etape, şi s-ar putea să aibă probleme dacă continuă aşa. Nici Fiorentina nu străluceşte, dar de pe stadio Ciro Vigorito speră să plece cu puncte.

La Genoa nu evoluează principalii marcatori, Pandev şi Destro, însă trebuie ştiu că Udinese a câştigat un singur meci în deplasare din ultimele opt disputate.

Bologna şi Sampdoria sunt formaţii de mijlocul clasamentului şi se simt bine acolo. Echipa lui Sinisa Mihajlovic a pierdut ultimele două jocuri, dar pare, totuşi, mai aproape de obţinerea victoriei pentru că Sampdoria a bătut în acest an în deplasare doar pe Parma.

Parmei îi va fi foarte greu să evite retrogradarea în acest sezon. Acum va primi vizita Romei, care, ameninţată fiind de trei echipe din spate, e obligată să câştige.

Torino se află pe loc retrogradabil şi nu joacă deloc bine, în timp ce Inter rade tot ce-i iese în cale şi pare decisă să câştige campionatul.

Cagliari, care e la doar două puncte de zona retrogradării, poate fi taxată dur de Juventus, furioasă şi frustrată după eliminarea din Liga Campionilor de către Porto.

Derby-ul etapei se joacă la Milano. Fiecare echipă are mare nevoie de puncte, gazdele pentru a rămâne în cursa de urmărire a lui Inter, iar Napoli pentru a fi în cărţi pentru Liga Campionilor. Diavolii nu pot conta pe câţiva titulari de bază precum Ibrahimovic, Mandzukic şi Rebic.

Liga 1

După o serie de patru remize, Academia Clinceni îşi vede ameninţat locul ce duce în play-off, aşa că nu are altă soluţie în meciul contra celor de la Voluntari decât victoria.

Hermannstadt a legat trei eşecuri şi are mare nevoie de o izbândă, la fel ca Viitorul de altfel, care în afara celui 5:0 cu Dinamo nu făcut mare lucru mare lucru în ultima vreme.

UTA a jucat mult mai bine în deplasare în acest campionat, pentru că altfel ar fi avut probleme mari. Noul stadion pare să nu le aducă noroc arădenilor, care acum primesc vizita unei candidate la titlu, FCSB.
Vrei să joci pe FCSB? O poţi face la Mozzart Bet.

Chindia a legat două victorii importante şi s-a apropiat la doar două puncte de Clinceni. Astra s-a calificat în semifinalele Cupei României, iar în campionat pare să-şi fi revenit. Un meci care se anunţă interesant, posibil cu goluri de ambele părţi.

CFR Cluj are ambiţii mari şi în acest sezon, astfel că victoria în faţa lanternei roşii, Poli Iaşi, nu poate fi nici o clipă pusă la îndoială.

La Liga

Alaves vine după o serie de patru înfrângeri şi are mare nevoie de puncte. Nici Cadiz nu stă foarte bine, dar măcar a luat o gură de aer în etapa trecută după victoria cu Eibar.

E greu de crezut că Real Madrid o mai poate ajunge pe Atletico, dar nu se ştie niciodată. Indiferent de soarta campionatului, Elche are şanse minime să plece cu puncte de pe Santiago Bernabeu.

Osasuna joacă mai bine în deplasare decât acasă, însă acum va da piept cu Valladollid, o echipă care luptă pentru evitarea retrogradării. Avantajul e de partea gazdelor.

Chiar dacă e la cinci puncte în faţa lui Eibar, Getafe n-a scăpat de grijile retrogradării. Atletico pare să-şi fi revenit, cu toate că a fost iarăşi egalată de Real pe final de meci. În mod normal, va ieşi 2.

Celta Vigo şi Bilbao sunt vecine de clasament care nu pot nici să urce, nici că coboare foarte mult. Bascii sunt cu gândul la finala Cupei Regelui din aprilie, iar în meciul de faţă am putea vedea goluri.

Granada n-are probleme cu retrogradarea şi e mai focusată pe partida din Europa League cu Molde (2:0 în tur), care o poate propulsa în sferturile de finală ale competiţiei. Real Sociedad poate profita de această situaţie.

Eibar are nevoie de victorie pentru a ieşi din zona retrogradării, dar e greu de crezut că o va obţine în compania lui Villarreal, care, în ciuda înfrângerilor cu Valencia şi Atletico, încă mai speră să prindă locul şase.

Sevilla a fost clar formaţia mai bună în derby-urile locale din ultimii ani, dar Betis are calculele şi ambiţiile proprii. Având în vedere rivalitatea accentuată dintre cele două, s-ar putea să vedem goluri la ambele porţi.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON