În timp ce România este încă departe de a avea un sistem de autostrăzi, elveţienii aplică soluţii pentru eficientizarea lor la cele mai înalte cote. Compania olandeză Cloud Collective a transformat un pasaj de pe o autostradă din Geneva într-o fermă urbană de alge.
Pe marginea şoselelor a fost montat un sistem de ţevi transparente prin care circulă o specie de alge care se hrănesc cu dioxidul de carbon provenit din emisiile maşinilor. Instalaţia a fost concepută şi realizată pentru a demonstra că orice decor urban poate fi folosit ca suport pentru producerea de biomasă.
"Grădina de alge ne arată cum poate fi folosit dioxidul de carbon, alături de lumina soarelui, pentru ca un peisaj urban monoton să devină un spaţiu productiv. Rezultatul procesului poate fi utilizat ca biomasă - combustibil verde, ca material de bază pentru cosmetice sau pur şi simplu pentru filtrarea aerului", explică autorii grădinii.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.